2019. szeptember 21., szombat
Máté, Mirella

Belföld

A magyar börtönök a legbiztonságosabbak közé tartoznak

A magyar börtönök az egyik legbiztonságosabbak Európában; az intézményekben nincs radikalizáció, nem támadják meg az őröket, és a szökések száma sem kirívó – mondta Bogotyán Róbert ezredes péntek reggel az M1 aktuális csatornán.

Elmondta, az Európa Tanács kutatása is megerősítette, jó mutatókkal rendelkeznek a hazai börtönök. Ezt például annak köszönhetik, hogy folyamatosan monitorozzák a fogvatartotti csoportokat, és kockázatelemzéseket hajtanak végre.

Összesen 18 ezer fogvatartott van Magyarországon, akik közül az elmúlt öt évben tizenhárman szöktek meg, de valamennyien munkahelyről. Ennek ellenére a büntetés alatti munkavégzésről azt gondolják, a reintegráció miatt kiemelt szerepe van, ezért igyekeznek mindenkit foglalkoztatni – fűzte hozzá.

A börtön falain kívül egyébként 1500 fogvatartott dolgozik.

Kapcsolódó Cikkek

  • A magyar vidék fejlesztése a kormány kiemelt célja

    A magyar vidék fejlesztése a kormány kiemelt célja

    A magyar vidék fejlesztése a kormány kiemelt célja, hiszen a kis- és középvárosok kezében van az ország jövője – hangoztatta Orbán Balázs, a Miniszterelnökség parlamenti és stratégiai államtitkára pénteken Kőszegen a Felsőbbfokú Tanulmányok Intézete (FTI) által szervezett, “Kreatív város – Fenntartható Vidék” (KRAFT) címet viselő konferencia megnyitóján.

  • Szombaton rendezik meg a Színházak éjszakáját

    Szombaton rendezik meg a Színházak éjszakáját

    Kulisszajárásokkal, nyílt próbákkal, premierekkel és egyéb rendhagyó programokkal várja harmincnégy budapesti teátrum a közönséget szombaton a Színházak éjszakáján, amelyhez számos vidéki színház is csatlakozik.