EUR: 323,40 Ft
CHF: 286,17 Ft
2018. szeptember 21., péntek
Máté, Mirella

Belföld

A migráció a modernkori rabszolgaság forrása

A tömeges illegális migráció a “modernkori rabszolgaság” forrása – hangsúlyozta a Geopolitikai Tanács kuratóriumának elnöke az M1 aktuális csatorna hétfő reggeli műsorában.

Pintér István szerint a gondot az jelenti, hogy főleg afrikai menekültek körében álhírekkel toboroznak embereket különböző munkákra, végül viszont a szervezett bűnözés “rabszolgaként” dolgoztatja őket.


A civil elemzőközpont szakértője kiemelte: az embereket nemzetközi bűnözői kör szállítja egyik helyről a másikra. Tudomásul kellene venni, hogy az embercsempészet a nemzetközi szervezett bűnözés egyik ága – fűzte hozzá.

Úgy fogalmazott: nem az a “humánum”, ha százezreket, milliókat elhoznak lakóhelyükről Európába és rabszolgaként dolgoztatják őket. Ehelyett helyben, családjuk körében kellene munkalehetőségeket teremteni és segíteni az embereknek.

Kapcsolódó Cikkek

 • Új bankkártya rendszert vezet be a Budapest Bank

  Új bankkártya rendszert vezet be a Budapest Bank

  Új bankkártya rendszert vezet be a Budapest Bank, ezért október 25-én csütörtökön, valamint 26-án pénteken könyvelési, pénztári és pénzforgalmi bankszünnapot tart – közölte a hitelintézet az MTI-vel, csütörtökön.

 • Juhász Andorra emlékezett az OBH

  Juhász Andorra emlékezett az OBH

  A bírósági történeti emlékek megőrzése és a hagyományápolás jegyében Handó Tünde, az Országos Bírósági Hivatal elnöke tegnap ünnepélyesen megnyitotta a második alkalommal megszervezett Bíróságtörténeti Hetet…

 • Szingli szülők klubja Budapesten

  Szingli szülők klubja Budapesten

  Nyugtató zöld falak, puha fotelek és óriási üvegablakok fogadják a gyereküket egyedül nevelő szülőket az Egyszülős Központban Budapesten.