EUR: 333,72 Ft
CHF: 305,59 Ft
2019. szeptember 22., vasárnap
Móric

Extra Pécs

A pécsi srác különös vébére jutott ki az új-zélandiakkal

Sokan még nem ismerik a víz alatti hokit, pedig a pécsi Szőke Zsolt 14 évig tolta a korongot két méter mélyen. Most pedig az új-zélandiak egyik csapatában játszik a világbajnokságon.  

A magyar válogatottal háromszor is volt vb-n, majd az év sportolójának is választották Szőke Zsoltot. Az élet azonban úgy hozta, hogy Új-Zélandon folytatta életét és sportkarrierjét is.

A víz alatti hokit 6 fős csapatban, a medence alján játsszák, csak levegőért jönnek fel a felszínre

– A víz alatti hokinak kint 50 éves múltja van, rengeteg középiskolának van saját csapata Új-Zélandon és ez az egyik legeredményesebb ország ebben a sportágban – meséli Szőke Zsolt.

Új-Zélandon ez a foci

Zsolt szerint míg Brazíliában mindenki focilázban ég, addig Új-Zélandon az a menő, ha valaki a víz alatt hokizik.

Zsolt 14 éve vízihokizik, Pécsről ment Új-Zélandra


– Magyarországon, Pécsett is ki lehet ezt próbálni, sőt versenyekre is el lehet jutni, de kint Új-Zélandon ez olyan sport, mint máshol a foci – mondja Zsolt.

Magyarországon Szigetvár is fejlődik 

Aki nálunk ebben a sportágban találja meg a boldogságát, annak azért keresgélnie kell a csapatok között.
– Mostanában Pécs után Szigetvár kezd szépen felfejlődni. Elég komoly utánpótlásbázis alakult ki – teszi hozzá Zsolt.
Szőke Zsolt három és fél éve él Új-Zélandon, Aucklandben. A helyi klubhoz a kiérkezése után két nappal szegődött, azóta pedig oszlopos tagja a vízihokicsapatnak. Az új-zélandiaknak, köztük Szőke Zsoltnak július 18-tól 28-ig szurkolhatunk, akkor rendezik meg a vb-t Kanadában.
A vízihokiban két 6 fős csapat játszik egymás ellen, a víz alatt, 2 méter mélységben. Lényege, hogy a medence alján egy ólomkorongot kell egymás kapujába juttatni egy rövid ütő segítségével. A felszínre csak levegőért jönnek fel a játékosok.

Kapcsolódó Cikkek

 • Ez durva! Azt állítja, hogy András herceggel is le kellett feküdnie

  Ez durva! Azt állítja, hogy András herceggel is le kellett feküdnie

  A kiskorúak ellen elkövetett szexuális visszaélésekkel vádolt Jeffrey Epstein egyik vádlója azt állítja, hogy András yorki herceggel, II. Erzsébet brit uralkodó második fiával is le kellett feküdnie, amikor 17 éves volt – jelentette szombat reggel az NBC amerikai hírcsatorna exkluzív interjújára hivatkozva a Sky News brit hírcsatorna.

 • Európai díjra jelölték a magyar Harmed zenekart

  Európai díjra jelölték a magyar Harmed zenekart

  Tizenhárom év után ismét magyar zenekart jelöltek az európai könnyűzenei tehetségek díjára. A Harmed, amely a hazai hardcore/metál színtér szereplője, a rangos Music Moves Europe Talent Awards (MMETA) idei várományosai közé került.

 • Dj Dominique barátai hátrányos helyzetűeket szórakoztatnak

  Dj Dominique barátai hátrányos helyzetűeket szórakoztatnak

  A ’90-es évek elejétől indult az a kezdeményezés, hogy minden évben rendeznek egy eseményt, amely a szeretetről, az elfogadásról a jótékonyságról szól. Idén szeptember 26-án szórakoztató rendezvénnyel készülnek a Papp László Budapest Sportarénába, amely felső tagozatos illetve középiskolás korú fiatalokat szólít meg a társadalmi integráció nevében.

 • Hiába a figyelmeztetés! Néhányan mégis lerohannák az 51-es körzetet

  Hiába a figyelmeztetés! Néhányan mégis lerohannák az 51-es körzetet

  Közel kétmillió fő, köztük több mint ezer magyar jelzett vissza a Facebookon a legendás 51-es körzet leigázására. Az amerikai légierő nevadai teszt- és kiképzőbázisára tervezett szeptember 20-ai eseményt eredetileg poénból hozták létre, nem számítottak ennyi érdeklődőre.