EUR: 323,45 Ft
CHF: 287,44 Ft
2018. december 17., hétfő
Lázár, Olimpia

Extra Pécs

A pécsi srác különös vébére jutott ki az új-zélandiakkal

Sokan még nem ismerik a víz alatti hokit, pedig a pécsi Szőke Zsolt 14 évig tolta a korongot két méter mélyen. Most pedig az új-zélandiak egyik csapatában játszik a világbajnokságon.  

A magyar válogatottal háromszor is volt vb-n, majd az év sportolójának is választották Szőke Zsoltot. Az élet azonban úgy hozta, hogy Új-Zélandon folytatta életét és sportkarrierjét is.

A víz alatti hokit 6 fős csapatban, a medence alján játsszák, csak levegőért jönnek fel a felszínre

– A víz alatti hokinak kint 50 éves múltja van, rengeteg középiskolának van saját csapata Új-Zélandon és ez az egyik legeredményesebb ország ebben a sportágban – meséli Szőke Zsolt.

Új-Zélandon ez a foci

Zsolt szerint míg Brazíliában mindenki focilázban ég, addig Új-Zélandon az a menő, ha valaki a víz alatt hokizik.

Zsolt 14 éve vízihokizik, Pécsről ment Új-Zélandra


– Magyarországon, Pécsett is ki lehet ezt próbálni, sőt versenyekre is el lehet jutni, de kint Új-Zélandon ez olyan sport, mint máshol a foci – mondja Zsolt.

Magyarországon Szigetvár is fejlődik 

Aki nálunk ebben a sportágban találja meg a boldogságát, annak azért keresgélnie kell a csapatok között.
– Mostanában Pécs után Szigetvár kezd szépen felfejlődni. Elég komoly utánpótlásbázis alakult ki – teszi hozzá Zsolt.
Szőke Zsolt három és fél éve él Új-Zélandon, Aucklandben. A helyi klubhoz a kiérkezése után két nappal szegődött, azóta pedig oszlopos tagja a vízihokicsapatnak. Az új-zélandiaknak, köztük Szőke Zsoltnak július 18-tól 28-ig szurkolhatunk, akkor rendezik meg a vb-t Kanadában.
A vízihokiban két 6 fős csapat játszik egymás ellen, a víz alatt, 2 méter mélységben. Lényege, hogy a medence alján egy ólomkorongot kell egymás kapujába juttatni egy rövid ütő segítségével. A felszínre csak levegőért jönnek fel a játékosok.

Kapcsolódó Cikkek

 • Barátai segítették Cseke Katinkát a fogyásban

  Barátai segítették Cseke Katinkát a fogyásban

  Cseke Katinka fogyásának híre nők ezreinek adott erőt és reményt az elmúlt időszakban. A színésznő bókok százait seperte be, és eldöntötte, szeretne segíteni minél több fogyni vágyó sorstársának, hiszen ő már tudja, egyedül nem megy!

 • Baronits Gábort édesapja szelleme segíti át a nehézségeken

  Baronits Gábort édesapja szelleme segíti át a nehézségeken

  Baronits Gábor úgy érzi, egy csapásra felnőtt, mikor kisfiúként elveszítette édesapját. A TV2 Csak show és más semmi című műsorának ezüstérmese a mai napig nem tudta elengedni édesapját, mint mondja, élete nehéz helyzeteiben sokszor érzi, mellette van.

 • Tom Jones ismét Magyarországra jön!

  Tom Jones ismét Magyarországra jön!

  Jövőre ismét koncertet ad Magyarországon Tom Jones. A világhírű walesi énekes 2019. június 22-én a Papp László Budapest Sportarénában lép fel és adja elő legnépszerűbb dalait – közölte a szervező Live Nation pénteken az MTI-vel.