EUR: 323,51 Ft
CHF: 286,47 Ft
2018. szeptember 24., hétfő
Gellért, Mercédesz

Extra Pécs

A pécsi srác különös vébére jutott ki az új-zélandiakkal

Sokan még nem ismerik a víz alatti hokit, pedig a pécsi Szőke Zsolt 14 évig tolta a korongot két méter mélyen. Most pedig az új-zélandiak egyik csapatában játszik a világbajnokságon.  

A magyar válogatottal háromszor is volt vb-n, majd az év sportolójának is választották Szőke Zsoltot. Az élet azonban úgy hozta, hogy Új-Zélandon folytatta életét és sportkarrierjét is.

A víz alatti hokit 6 fős csapatban, a medence alján játsszák, csak levegőért jönnek fel a felszínre

– A víz alatti hokinak kint 50 éves múltja van, rengeteg középiskolának van saját csapata Új-Zélandon és ez az egyik legeredményesebb ország ebben a sportágban – meséli Szőke Zsolt.

Új-Zélandon ez a foci

Zsolt szerint míg Brazíliában mindenki focilázban ég, addig Új-Zélandon az a menő, ha valaki a víz alatt hokizik.

Zsolt 14 éve vízihokizik, Pécsről ment Új-Zélandra


– Magyarországon, Pécsett is ki lehet ezt próbálni, sőt versenyekre is el lehet jutni, de kint Új-Zélandon ez olyan sport, mint máshol a foci – mondja Zsolt.

Magyarországon Szigetvár is fejlődik 

Aki nálunk ebben a sportágban találja meg a boldogságát, annak azért keresgélnie kell a csapatok között.
– Mostanában Pécs után Szigetvár kezd szépen felfejlődni. Elég komoly utánpótlásbázis alakult ki – teszi hozzá Zsolt.
Szőke Zsolt három és fél éve él Új-Zélandon, Aucklandben. A helyi klubhoz a kiérkezése után két nappal szegődött, azóta pedig oszlopos tagja a vízihokicsapatnak. Az új-zélandiaknak, köztük Szőke Zsoltnak július 18-tól 28-ig szurkolhatunk, akkor rendezik meg a vb-t Kanadában.
A vízihokiban két 6 fős csapat játszik egymás ellen, a víz alatt, 2 méter mélységben. Lényege, hogy a medence alján egy ólomkorongot kell egymás kapujába juttatni egy rövid ütő segítségével. A felszínre csak levegőért jönnek fel a játékosok.

Kapcsolódó Cikkek

 • Christine, a bombázó anyuka – Fotók!

  Christine, a bombázó anyuka – Fotók!

  Irigylésre méltó alakja van Christine McGuinnessnek, az angol humorista Paddy McGuinness feleségének. Szinte hihetetlen, de a celeb anyukának már három gyermeke van: négy évvel ezelőtt ikreket szült, tavaly pedig még egy baba érkezett a családba.

 • Elütötte rajongóját Kutcher

  Elütötte rajongóját Kutcher

  Ashton Kutcher fekete Teslájával ütközött a rollerjával közlekedő Leo Marenghivel, aki éppen az egyik sarkon fordult ki.

 • Exe szeretné visszakapni Demi Lovatót

  Exe szeretné visszakapni Demi Lovatót

  Demi Lovatot drogtúladagolása óta egy rehbailitációs központban kezelik, ahol a családján is barátain kívűl exe, Wilmer Valderrama is rendszeresen látogatja.