EUR: 323,94 Ft
CHF: 287,64 Ft
2018. szeptember 22., szombat
Móric

Egyéb Békéscsaba

A rendőrök is kerékpárra pattantak

A nyári hónapokban még többen közlekednek kerékpárral, mint az év többi részében, hiszen a nyári szünidő alatt a fiatalok is gyakran választják ezt a közlekedési eszközt. Ezért tartotta fontosnak a rendőrség ebben az évben is, hogy kerékpáros járőrszolgálattal segítse a biztonságos közlekedést.

Tavaly először Békéscsaba önkormányzatának segítségével kerékpáros rendőrjárőr-szolgálat indult Békéscsabán. A járőrszolgálati forma bevezetésének célja a bűncselekmények, közlekedési balesetek megelőzése, illetve a városban közlekedők segítése volt. Az elmúlt év tapasztalatai szerint hasznos a kerékpáros rendőrök munkája Békéscsabán, mert gyakran előfordul, hogy a járókelők, a közlekedők tőlük kérnek tanácsot vagy segítséget, illetve számos alkalommal intézkedniük is kellett a közbiztonság fenntartása vagy a közlekedési balesetek elkerülése érdekében.


A kerékpáros rendőrjárőr-szolgálat idén is folytatódik, elsősorban a belvárosi kerékpárutakon találkozhatnak majd a békéscsabaiak a biciklis rendőrökkel. Főként olyan útszakaszokon ellenőriznek, ahol gyakoriak a szabálytalanságok – tájékoztatott a police.hu. A rendőrség munkatársai, például Kutyik Margit rendőr hadnagy, a Békéscsabai Rendőrkapitányság baleset-megelőzési főelőadója pozitív tapasztalatokról számol be, a közlekedők szívesen veszik a segítséget, és örülnek, hogy van kitől kérniük. Több esetben segítettek már a kerékpár helyes felszereléseinek megválasztásában, ha szükség van rá, láthatósági mellényt, prizmát és matricákat is osztanak.

Kapcsolódó Cikkek

 • Meghalt Kulcsár Győző, a nemzet sportolója

  Meghalt Kulcsár Győző, a nemzet sportolója

  Szerda este hetvenhét éves korában elhunyt Kulcsár Győző négyszeres olimpiai bajnok párbajtőröző. Csapatban háromszoros világbajnok, továbbá két világbajnoki ezüst- és négy bronzérem tulajdonosa, valamint többszörös országos bajnok.

 • Egy elfelejtett hadjárat története

  Egy elfelejtett hadjárat története

  1968. augusztus 20-áról 21-ére virradó éjszaka a Varsói szerződés négy tagállama – Szovjetunió, Lengyelország, Bulgária és Magyarország – megszállta a szintén szövetséges Csehszlovákia területét.

 • Fesztivál fesztivál hátán

  Fesztivál fesztivál hátán

  Javában dübörög a Jameson CineFest nemzetközi filmfesztivál, de a muzsika kedvelői sem unatkoznak ebben az időszakban. Múlt hétvégén zajlott az Utcazenei Fesztivál, ahol élő zenés programokkal várták az érdeklődőket, és ahol többek között a Vahúr csodát lát együttes szórakoztatta a közönséget.

 • Gondolatmegállóban várhatunk a buszra

  Gondolatmegállóban várhatunk a buszra

  Gondolatmegállót avattak a Horváth-kertben, az Alagút utca–Attila utca sarkánál. A Budavári Önkormányzat által megvalósított megálló falain kerületi írók, költők, művészek Krisztinavárosról írt idézetei olvashatók, amelyeket diákok küldtek be egy ebből a célból kiírt pályázatra.