EUR: 323,46 Ft
CHF: 286,47 Ft
2018. december 14., péntek
Szilárda

Egyéb Békéscsaba

A rendőrök is kerékpárra pattantak

A nyári hónapokban még többen közlekednek kerékpárral, mint az év többi részében, hiszen a nyári szünidő alatt a fiatalok is gyakran választják ezt a közlekedési eszközt. Ezért tartotta fontosnak a rendőrség ebben az évben is, hogy kerékpáros járőrszolgálattal segítse a biztonságos közlekedést.

Tavaly először Békéscsaba önkormányzatának segítségével kerékpáros rendőrjárőr-szolgálat indult Békéscsabán. A járőrszolgálati forma bevezetésének célja a bűncselekmények, közlekedési balesetek megelőzése, illetve a városban közlekedők segítése volt. Az elmúlt év tapasztalatai szerint hasznos a kerékpáros rendőrök munkája Békéscsabán, mert gyakran előfordul, hogy a járókelők, a közlekedők tőlük kérnek tanácsot vagy segítséget, illetve számos alkalommal intézkedniük is kellett a közbiztonság fenntartása vagy a közlekedési balesetek elkerülése érdekében.


A kerékpáros rendőrjárőr-szolgálat idén is folytatódik, elsősorban a belvárosi kerékpárutakon találkozhatnak majd a békéscsabaiak a biciklis rendőrökkel. Főként olyan útszakaszokon ellenőriznek, ahol gyakoriak a szabálytalanságok – tájékoztatott a police.hu. A rendőrség munkatársai, például Kutyik Margit rendőr hadnagy, a Békéscsabai Rendőrkapitányság baleset-megelőzési főelőadója pozitív tapasztalatokról számol be, a közlekedők szívesen veszik a segítséget, és örülnek, hogy van kitől kérniük. Több esetben segítettek már a kerékpár helyes felszereléseinek megválasztásában, ha szükség van rá, láthatósági mellényt, prizmát és matricákat is osztanak.

Kapcsolódó Cikkek

 • Csökkent az agresszív légi utasok, nőtt a balesetek száma

  Csökkent az agresszív légi utasok, nőtt a balesetek száma

  Csökkent az agresszív légi utas száma 2017-ben az előző évihez viszonyítva, de nőtt a légi balesetek száma 2018 első fél évében – hangzott el a Nemzetközi Légi Szállítási Szövetség (IATA) genfi konferenciáján csütörtökön.

 • A Creativ Chef megmutatja, ő hogy szereti

  A Creativ Chef megmutatja, ő hogy szereti

  Nagy Eszter kreatív séf neve ma már ismerősen cseng az újdonságokra nyitott vagy akár klasszikus ízeket kedvelő hobbiszakácsok körében. A Konyhafőnök Szuperdöntő című show-műsor nyertese a most megjelent Kreatívan magyarosan – én így szeretem című könyvével bizonyítja, hogy mi, magyarok a gasztronómiánk sokszínűségét tekintve a világ legszerencsésebbjei vagyunk.

 • Adományokat osztottak

  Adományokat osztottak

  250 nehéz körülmények között élő család vehetett át adományt Zalaegerszegen, az élelmiszercsomagokat a Család- és Gyermekjóléti Központ munkatársai állították össze az önkormányzat kétmillió forintos támogatásnak köszönhetően.

 • Egyedi értékeket őriznek

  Egyedi értékeket őriznek

  A hucul lovaktól a Bodrog vízi élményútvonalig: természetvédelmi és a természeti értékekre épülő turisztikai célú fejlesztések kezdődtek az Aggteleki Nemzeti Park Igazgatóság (ANPI) működési területén.