2018. szeptember 21., péntek
Máté, Mirella

Belföld

A szakértő szerint a menedékjogra nem jogosultakat ki kell toloncolni

A menekültstátuszra nem jogosult, illegálisan érkező embereket nemcsak kiutasítani kell az adott európai országból, hanem ki kell toloncolni – mondta Gyarmati István biztonságpolitikai szakértő az M1 aktuális csatornán kedden.

Hangsúlyozta: törekedni kell arra, hogy mindenki esetében, aki illegálisan jön be az országba, lefolytassák a menekültügyi eljárást, és lehetőleg minél rövidebb idő alatt. A politikai menekülteken kívül mindenki illegálisan érkezőnek számít – tette hozzá.


Gyarmati István közölte, aki nem kap menekültstátuszt, azt valahogyan ki kell toloncolni, és ehhez az adott embert meg kell találni.

Németországban több tízezer olyan ember van, akinek az esetében lezárult az eljárás, elutasították a menedékkérelmet, de a benyújtót nem találják – jelezte.


Szólt arról is: nem biztos, hogy vissza lehet küldeni az Európai Unióba illegálisan belépőket abba az országba, ahonnan jöttek, például azért, mert ott háború van, vagy az adott állam nem fogadná vissza őket.

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek

 • Juhász Andorra emlékezett az OBH

  Juhász Andorra emlékezett az OBH

  A bírósági történeti emlékek megőrzése és a hagyományápolás jegyében Handó Tünde, az Országos Bírósági Hivatal elnöke tegnap ünnepélyesen megnyitotta a második alkalommal megszervezett Bíróságtörténeti Hetet…

 • Szingli szülők klubja Budapesten

  Szingli szülők klubja Budapesten

  Nyugtató zöld falak, puha fotelek és óriási üvegablakok fogadják a gyereküket egyedül nevelő szülőket az Egyszülős Központban Budapesten.

 • Spanyol agarakat mentettek magyarok

  Spanyol agarakat mentettek magyarok

  Sikeresen zárult a Hungarian Galgo Rescue Team (HGRT) spanyolországi mentőexpedíciója. A szervezet immár negyedik alkalommal indult útra olyan spanyol agarakért (galgok), akiket a február 1-én záruló vadászszezon végeztével kivégeznek, jobb esetben menhelybe küldenek.