2019. szeptember 16., hétfő
Edit

Belföld

A szakértő szerint a menedékjogra nem jogosultakat ki kell toloncolni

A menekültstátuszra nem jogosult, illegálisan érkező embereket nemcsak kiutasítani kell az adott európai országból, hanem ki kell toloncolni – mondta Gyarmati István biztonságpolitikai szakértő az M1 aktuális csatornán kedden.

Hangsúlyozta: törekedni kell arra, hogy mindenki esetében, aki illegálisan jön be az országba, lefolytassák a menekültügyi eljárást, és lehetőleg minél rövidebb idő alatt. A politikai menekülteken kívül mindenki illegálisan érkezőnek számít – tette hozzá.


Gyarmati István közölte, aki nem kap menekültstátuszt, azt valahogyan ki kell toloncolni, és ehhez az adott embert meg kell találni.

Németországban több tízezer olyan ember van, akinek az esetében lezárult az eljárás, elutasították a menedékkérelmet, de a benyújtót nem találják – jelezte.


Szólt arról is: nem biztos, hogy vissza lehet küldeni az Európai Unióba illegálisan belépőket abba az országba, ahonnan jöttek, például azért, mert ott háború van, vagy az adott állam nem fogadná vissza őket.

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek

 • Ma született bölény

  Ma született bölény

  Hatalmas az öröm a Miskolci Állatkertben, megszületett a park első európai bölény borja. A kis bikaborjú augusztus végén jött a világra, a nagyközönségnek azonban csak nemrég mutatták be az új jövevényt.

 • Soltész: Magyarország a kereszténység védőbástyája

  Soltész: Magyarország a kereszténység védőbástyája

  Magyarország a kereszténység védőbástyája – mondta a Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkára a Somogy megyei Segesden, a Szent Lászlóról elnevezett helyi római katolikus templom felújítása alkalmából tartott szentmisén vasárnap.

 • Kövér: Magyarország visszaszerezte jövőjét

  Magyarország 2010 óta elvégzett munkájával visszaszerezte jövőjét, és ennek nyilvánvaló jele, hogy “mi magyarok nem bezárjuk a templomokat és az iskolákat”, hanem újakat építünk – mondta Kövér László, az Országgyűlés elnöke vasárnap Budapesten, a Fasori Református Egyházközség hálaadó napján.