EUR: 332,42 Ft
CHF: 304,52 Ft
2019. szeptember 16., hétfő
Edit

Egyéb Nagykanizsa

A város számít a fiatalokra

A hagyományoknak megfelelően idén is köszöntötte az önkormányzat és az idősügyi tanács a kitűnőre érettségizett fiatalokat. Dénes Sándor polgármester azt mondta a tiszteletükre rendezett fogadáson, hogy a város tanulmányaik után visszavárja őket.

Ebben az esztendőben ötvennégy kanizsai diák végzett kitűnő eredménnyel, őket ünnepelték a város és a helyi középiskolák vezetői. A találkozót 2013 óta minden évben megrendezik, azzal a nem titkolt szándékkal, hogy a frissen maturáltaknak elmondják, egyetemi tanulmányaik után Nagykanizsa számít rájuk.


Idén 54-en érettségiztek kitűnőre a városban (Fotó: Gergely Szilárd)

Dénes Sándor polgármester arról beszél a fiataloknak, hogy Nagykanizsa folyamatosan fejlődik, ezt bizonyítják a most kezdődő nagyberuházások, például a Modern Városok Program projektjei is. Mint fogalmazott, Kanizsát együtt, közös munkával tehetjük sikeressé, és ebben szükség van a most végzett ifjakra is.

A beszélgetés a generációk közötti kapcsolatépítést is szolgálja. Boa Sándor, az idősügyi tanács alelnöke, ’56-os soproni egyetemista arra hívta fel a most érettségizettek figyelmét, hogy Nagykanizsán, szülővárosukban érdemes a jövőjüket tervezni, s bármikor számíthatnak az előttük járók támogatására, segítségére.

Kapcsolódó Cikkek

 • Meghalt Marton László

  Meghalt Marton László

  Hosszan tartó, súlyos betegség után, életének 77. évében, csütörtökön elhunyt Marton László Kossuth-díjas rendező –…

 • Még virágosabb lett a Szent István út

  Még virágosabb lett a Szent István út

  Újabb automata öntözőrendszerrel felszerelt virágládák helyeztek ki a nagy forgalmat elbíró Szent István útra, így ismét sokkal barátságosabb és zöldebb lett a győri belváros.

 • Megtelik a szegedi égbolt

  Megtelik a szegedi égbolt

  Magyar produkciók és különleges külföldi gépek, valamint egyszerre három hőlégballonverseny várja az érdeklődőket a legnagyobb hazai repülős rendezvényen, a pénteken kezdődő IV.

 • Esőben is jót főztek

  Esőben is jót főztek

  A dél-budai görög katolikusok csapata is főzött az első DunaFok szabadidőparkban tartott lecsófesztiválon.