2018. szeptember 25., kedd
Eufrozina, Kende

Egyéb Nagykanizsa

A város számít a fiatalokra

A hagyományoknak megfelelően idén is köszöntötte az önkormányzat és az idősügyi tanács a kitűnőre érettségizett fiatalokat. Dénes Sándor polgármester azt mondta a tiszteletükre rendezett fogadáson, hogy a város tanulmányaik után visszavárja őket.

Ebben az esztendőben ötvennégy kanizsai diák végzett kitűnő eredménnyel, őket ünnepelték a város és a helyi középiskolák vezetői. A találkozót 2013 óta minden évben megrendezik, azzal a nem titkolt szándékkal, hogy a frissen maturáltaknak elmondják, egyetemi tanulmányaik után Nagykanizsa számít rájuk.


Idén 54-en érettségiztek kitűnőre a városban (Fotó: Gergely Szilárd)

Dénes Sándor polgármester arról beszél a fiataloknak, hogy Nagykanizsa folyamatosan fejlődik, ezt bizonyítják a most kezdődő nagyberuházások, például a Modern Városok Program projektjei is. Mint fogalmazott, Kanizsát együtt, közös munkával tehetjük sikeressé, és ebben szükség van a most végzett ifjakra is.

A beszélgetés a generációk közötti kapcsolatépítést is szolgálja. Boa Sándor, az idősügyi tanács alelnöke, ’56-os soproni egyetemista arra hívta fel a most érettségizettek figyelmét, hogy Nagykanizsán, szülővárosukban érdemes a jövőjüket tervezni, s bármikor számíthatnak az előttük járók támogatására, segítségére.

Kapcsolódó Cikkek