EUR: 323,29 Ft
CHF: 286,61 Ft
2018. december 17., hétfő
Lázár, Olimpia

Egyéb Nagykanizsa

A város számít a fiatalokra

A hagyományoknak megfelelően idén is köszöntötte az önkormányzat és az idősügyi tanács a kitűnőre érettségizett fiatalokat. Dénes Sándor polgármester azt mondta a tiszteletükre rendezett fogadáson, hogy a város tanulmányaik után visszavárja őket.

Ebben az esztendőben ötvennégy kanizsai diák végzett kitűnő eredménnyel, őket ünnepelték a város és a helyi középiskolák vezetői. A találkozót 2013 óta minden évben megrendezik, azzal a nem titkolt szándékkal, hogy a frissen maturáltaknak elmondják, egyetemi tanulmányaik után Nagykanizsa számít rájuk.


Idén 54-en érettségiztek kitűnőre a városban (Fotó: Gergely Szilárd)

Dénes Sándor polgármester arról beszél a fiataloknak, hogy Nagykanizsa folyamatosan fejlődik, ezt bizonyítják a most kezdődő nagyberuházások, például a Modern Városok Program projektjei is. Mint fogalmazott, Kanizsát együtt, közös munkával tehetjük sikeressé, és ebben szükség van a most végzett ifjakra is.

A beszélgetés a generációk közötti kapcsolatépítést is szolgálja. Boa Sándor, az idősügyi tanács alelnöke, ’56-os soproni egyetemista arra hívta fel a most érettségizettek figyelmét, hogy Nagykanizsán, szülővárosukban érdemes a jövőjüket tervezni, s bármikor számíthatnak az előttük járók támogatására, segítségére.

Kapcsolódó Cikkek

 • Csökkent az agresszív légi utasok, nőtt a balesetek száma

  Csökkent az agresszív légi utasok, nőtt a balesetek száma

  Csökkent az agresszív légi utas száma 2017-ben az előző évihez viszonyítva, de nőtt a légi balesetek száma 2018 első fél évében – hangzott el a Nemzetközi Légi Szállítási Szövetség (IATA) genfi konferenciáján csütörtökön.

 • A Creativ Chef megmutatja, ő hogy szereti

  A Creativ Chef megmutatja, ő hogy szereti

  Nagy Eszter kreatív séf neve ma már ismerősen cseng az újdonságokra nyitott vagy akár klasszikus ízeket kedvelő hobbiszakácsok körében. A Konyhafőnök Szuperdöntő című show-műsor nyertese a most megjelent Kreatívan magyarosan – én így szeretem című könyvével bizonyítja, hogy mi, magyarok a gasztronómiánk sokszínűségét tekintve a világ legszerencsésebbjei vagyunk.

 • Adományokat osztottak

  Adományokat osztottak

  250 nehéz körülmények között élő család vehetett át adományt Zalaegerszegen, az élelmiszercsomagokat a Család- és Gyermekjóléti Központ munkatársai állították össze az önkormányzat kétmillió forintos támogatásnak köszönhetően.

 • Egyedi értékeket őriznek

  Egyedi értékeket őriznek

  A hucul lovaktól a Bodrog vízi élményútvonalig: természetvédelmi és a természeti értékekre épülő turisztikai célú fejlesztések kezdődtek az Aggteleki Nemzeti Park Igazgatóság (ANPI) működési területén.