2018. szeptember 20., csütörtök
Friderika

Belföld

A zuglóiak kedvence a Paskál

Itt a nyár, és hol tudna az ember könnyebben megbirkózni a forrósággal, mint a strandon. Szerencsénkre Budapest tele van különböző fürdőkkel. A Lokál segít olvasóinak eldönteni, hogy melyiket érdemes választani. A zuglói Paskál Strand- és Gyógyfürdőt teszteltük.

A Paskál fürdő nem a legfrekventáltabb helyen található, így inkább a zuglóiak részesítik előnyben, azonban a családias hangulat igen vonzóvá teszi a strandot. Korábban két medencével üzemelt, de 2016-ban jelentős felújításon esett át, így már az év minden napján várja a látogatókat.


– A felújítás óta most most vagyunk itt először, és nagyon tetszik, amit látunk. Talán gyermekmedencéből lehetne több – mondta a Lokálnak Betti, aki Botival jött ki a strandra.

Géza visszatérő vendég a fürdőben, elmondása szerint nagyon szeret ide járni és rendkívül jól érzi itt magát. – A feleségemmel szoktunk kijönni, mindig jólesik kicsit kiülni a napra, úszni egyet és mozogni – mondta.


– Másodjára vagyunk itt, ugyanis nyáron inkább a szabadstrandokat, például a Velencei-tavat részesítjük előnyben, viszont a Paskálba mindig jó kijönni, ha egy kis nyugalomra és lazulásra vágyik az ember – mondta Gábor, aki barátnőjével, Tündével jött ki hűsölni a strandra.

 

Fontos tudnivalók

Belépő: 2500 Ft (hétvégén 2700 Ft)

Megközelíthetőség: XIV. kerület, Egressy út 178. (77-es és 82-es troli)

Medencék: 4 kültéri, 5 beltéri

Extrák: masszázs, aquafitnesz, sportpályák, játszótér, szauna, úszásoktatás, vízilabda-tanfolyamok

 

Büféárak:

Sör: 600 Ft

Üdítő (0,5 l): 450 Ft

Ásványvíz (0,5 l): 350 Ft

Kávé: 350 Ft

Gombóc fagyi: 260 Ft
Sajtos-tejfölös lángos: 900 Ft
Hamburger: 1000 Ft

Hekk: 800 Ft/adag

(A fürdő területén a büfékben a fizetés csak bankkártyával vagy FesztiPay kártyával lehetséges.)

 

Máshol ennyibe kerül a belépő:

Palatinus: 3100 Ft (hétvégén 3500 Ft)

Római fürdő: 2500 Ft (hétvégén 2800 Ft)

Csillaghegyi strand: 1000 Ft (hétvégén 1200 Ft)

Csepeli strand: 2200 Ft (hétvégén 2400 Ft)

Pünkösdfürdő: 1900 Ft (hétvégén 2000 Ft)

Kapcsolódó Cikkek

  • Leleplezi a kormány Sorosék hazugságait

    Leleplezi a kormány Sorosék hazugságait

    Magyarországot azért akarják elítélni, mert a magyar emberek úgy döntöttek, hogy a mi hazánk nem lesz bevándorlóország – kezdte Orbán Viktor miniszterelnök a Sargentini-jelentéssel kapcsolatos vitaindító beszédét a parlamentben.

  • Nem engedték be a fogyatékkal élőket az állatkertbe

    Nem engedték be a fogyatékkal élőket az állatkertbe

    Megoldódni látszik annak a fogyatékkal élő csoportnak az ügye, amelyet nemrég nem engedtek be a Veszprémi Állatkertbe. A minap óriási botrányt kavart, hogy az intézménybe nem jutott be a 11 fős csoport, annak ellenére sem, hogy volt érvényes hatósági igazolványuk, amellyel bizonyították jogosultságukat a kedvezményes belépőkre.