EUR: 322,03 Ft
CHF: 285,11 Ft
2018. december 18., kedd
Auguszta

Egyéb Dunaújváros

Acélbikák: mindenki a helyén

Újabb külföldi játékos igazolását jelentette be a Dunaújvárosi Acélbikák (DAB) jégkorongcsapata. A finn jégkorongozóval a liga által engedélyezett hatfősre bővült az újvárosiak légióskerete.

A nyári „holtszezon” a jégkorongban általában az átigazolásokról szól. A magyar csapatok háza tájáról folyamatosan érkeznek a hírek arról, hogy melyik együttes kivel erősíti a keretét, melyik jégkorongozó cseréli le a mezét egy másik csapatéra. Nincs ez másképp a Dunaújvárosi Acélbikák (DAB) csapatánál sem, akik a közelmúltban több új játékos érkezését is bejelentették honlapjukon. Legutóbb a finn Jaakko Turtiainen Dunaújvárosba igazolásáról jelent meg egy hír. Vele együtt már hat légióst foglalkoztat a DAB, a liga szabályzata pedig ebben maximalizálja a külföldi jégkorongozók létszámát, azaz már csak magyar jégkorongozók érkezésére számíthatnak az Acélbikák drukkerei. A 27 éves játékos a finn első és másodosztályban is jégre lépett pályafutása során: összesen mintegy 200 mérkőzést játszott hazájában.


A 2018-2019-es idény is nagy küzdelmeket ígér (fotó: Dunaújvárosi Acélbikák)

Észak-Európából több jégkorongozóval is erősítette keretét a DAB: a 2018–2019-es idényben Dunaújvárosban folytatja pályafutását a svéd Jonas Westerling, aki centerposzton jelenthet segítséget az Acélbikáknak, de visszatér a csapathoz a szlovák Henrich Jabornik is, aki a védelmet erősíti majd. A következő szezonban az orosz játékospiacról érkezik egy balszélső, Artem Iossafov, aki a svéd első ligában töltötte az elmúlt idényt. Jabornikhoz hasonlóan szintén visszatérő a kapus Peter Sevela, aki az elmúlt években a Ferencváros csapatát erősítette. Mivel ő korábban megkapta a magyar állampolgárságot, nem számít bele a hatfős légióslétszámba.

Egy finn védő szintén Dunaújváros mellett tette le a voksát: Miika Franssila, aki Finnország másodosztályú bajnokságában játszott az elmúlt időszakban. Martin Saluga is a DAB-ban folytatja pályafutását: őt jól ismerhetik a dunaújvárosi jégkorongbarátok, hiszen az elmúlt években a Csíkszereda, a Miskolc és legutóbb a Brassó csapatában kergette a pakkot. Az Erste Ligában szereplő dunaújvárosiak játékosállományának gerincét természetesen magyar játékosok alkotják: Azari Zsolt, Hruby Gellért, Léránt René, Mestyán István, Nagy Márk, Erdélyi Tamás, Németh Péter és Lencsés Tamás a tavalyi szezont (is) az Acélbikák színeiben játszotta végig, míg új érkező a MAC-tól Tóth Gergely, Fehérvárról Pinczés Olivér, Pinczés Bendegúz és Szabó Dávid, illetve a Vasastól Garbacz Máté.


Kapcsolódó Cikkek

 • Az idén többet költenek a magyarok ajándékokra

  Az idén többet költenek a magyarok ajándékokra

  Az idén a magyarok többet szánnak karácsonyi ajándékra, mint tavaly és kevesebbeknek kell előre takarékoskodniuk az ünnepi kiadásokra – közölte a Budapest Bank kedden a megbízásából készített GfK reprezentatív kutatás megállapításait.

 • A mesterséges intelligencia olyan lesz mint az internet

  A mesterséges intelligencia olyan lesz mint az internet

  Muszáj foglalkoznunk a mesterséges intelligencia kérdésével, ugyanis viszonyt kell képeznünk vele, hogy megismerhessük, hogy milyen hatással is lesz az életünkre – mondta Palkovics László innovációs és technológiai miniszter, a LEXI AI Generation nemzetközi mesterséges intelligencia chatbot verseny díjátadóján csütörtökön.

 • Csökkent az agresszív légi utasok, nőtt a balesetek száma

  Csökkent az agresszív légi utasok, nőtt a balesetek száma

  Csökkent az agresszív légi utas száma 2017-ben az előző évihez viszonyítva, de nőtt a légi balesetek száma 2018 első fél évében – hangzott el a Nemzetközi Légi Szállítási Szövetség (IATA) genfi konferenciáján csütörtökön.

 • A Creativ Chef megmutatja, ő hogy szereti

  A Creativ Chef megmutatja, ő hogy szereti

  Nagy Eszter kreatív séf neve ma már ismerősen cseng az újdonságokra nyitott vagy akár klasszikus ízeket kedvelő hobbiszakácsok körében. A Konyhafőnök Szuperdöntő című show-műsor nyertese a most megjelent Kreatívan magyarosan – én így szeretem című könyvével bizonyítja, hogy mi, magyarok a gasztronómiánk sokszínűségét tekintve a világ legszerencsésebbjei vagyunk.