EUR: 324,12 Ft
CHF: 285,60 Ft
2018. szeptember 25., kedd
Eufrozina, Kende

Egyéb Dunaújváros

Acélbikák: mindenki a helyén

Újabb külföldi játékos igazolását jelentette be a Dunaújvárosi Acélbikák (DAB) jégkorongcsapata. A finn jégkorongozóval a liga által engedélyezett hatfősre bővült az újvárosiak légióskerete.

A nyári „holtszezon” a jégkorongban általában az átigazolásokról szól. A magyar csapatok háza tájáról folyamatosan érkeznek a hírek arról, hogy melyik együttes kivel erősíti a keretét, melyik jégkorongozó cseréli le a mezét egy másik csapatéra. Nincs ez másképp a Dunaújvárosi Acélbikák (DAB) csapatánál sem, akik a közelmúltban több új játékos érkezését is bejelentették honlapjukon. Legutóbb a finn Jaakko Turtiainen Dunaújvárosba igazolásáról jelent meg egy hír. Vele együtt már hat légióst foglalkoztat a DAB, a liga szabályzata pedig ebben maximalizálja a külföldi jégkorongozók létszámát, azaz már csak magyar jégkorongozók érkezésére számíthatnak az Acélbikák drukkerei. A 27 éves játékos a finn első és másodosztályban is jégre lépett pályafutása során: összesen mintegy 200 mérkőzést játszott hazájában.


A 2018-2019-es idény is nagy küzdelmeket ígér (fotó: Dunaújvárosi Acélbikák)

Észak-Európából több jégkorongozóval is erősítette keretét a DAB: a 2018–2019-es idényben Dunaújvárosban folytatja pályafutását a svéd Jonas Westerling, aki centerposzton jelenthet segítséget az Acélbikáknak, de visszatér a csapathoz a szlovák Henrich Jabornik is, aki a védelmet erősíti majd. A következő szezonban az orosz játékospiacról érkezik egy balszélső, Artem Iossafov, aki a svéd első ligában töltötte az elmúlt idényt. Jabornikhoz hasonlóan szintén visszatérő a kapus Peter Sevela, aki az elmúlt években a Ferencváros csapatát erősítette. Mivel ő korábban megkapta a magyar állampolgárságot, nem számít bele a hatfős légióslétszámba.

Egy finn védő szintén Dunaújváros mellett tette le a voksát: Miika Franssila, aki Finnország másodosztályú bajnokságában játszott az elmúlt időszakban. Martin Saluga is a DAB-ban folytatja pályafutását: őt jól ismerhetik a dunaújvárosi jégkorongbarátok, hiszen az elmúlt években a Csíkszereda, a Miskolc és legutóbb a Brassó csapatában kergette a pakkot. Az Erste Ligában szereplő dunaújvárosiak játékosállományának gerincét természetesen magyar játékosok alkotják: Azari Zsolt, Hruby Gellért, Léránt René, Mestyán István, Nagy Márk, Erdélyi Tamás, Németh Péter és Lencsés Tamás a tavalyi szezont (is) az Acélbikák színeiben játszotta végig, míg új érkező a MAC-tól Tóth Gergely, Fehérvárról Pinczés Olivér, Pinczés Bendegúz és Szabó Dávid, illetve a Vasastól Garbacz Máté.


Kapcsolódó Cikkek