2018. december 14., péntek
Szilárda

Egyéb Érd

Afrikai éjszaka a múzeumban

Az idei Múzeumok Éjszakája című országos rendezvénysorozat részeként az érdi Magyar Földrajzi Múzeum nem mindennapi programot állított össze.

A szervezők nem kevesebbre vállalkoztak, mint hogy életre keltik a sokszínű Afrikát. Volt fotókiállítás és könyvbemutató, állatmaszkkészítés és tudományos előadás, afrikai kézművesvásár, ismerkedés különleges hangszerekkel, bemutatkoztak Afrikát segítő alapítványok, a kiváló táncos, Abdoul Camara pedig társulatával a nyugat-afrikai táncok és ritmusok rejtelmeibe avatta be az érdeklődőket.

Fotó: Boros Sándor

 

Kapcsolódó Cikkek

 • Csökkent az agresszív légi utasok, nőtt a balesetek száma

  Csökkent az agresszív légi utasok, nőtt a balesetek száma

  Csökkent az agresszív légi utas száma 2017-ben az előző évihez viszonyítva, de nőtt a légi balesetek száma 2018 első fél évében – hangzott el a Nemzetközi Légi Szállítási Szövetség (IATA) genfi konferenciáján csütörtökön.

 • A Creativ Chef megmutatja, ő hogy szereti

  A Creativ Chef megmutatja, ő hogy szereti

  Nagy Eszter kreatív séf neve ma már ismerősen cseng az újdonságokra nyitott vagy akár klasszikus ízeket kedvelő hobbiszakácsok körében. A Konyhafőnök Szuperdöntő című show-műsor nyertese a most megjelent Kreatívan magyarosan – én így szeretem című könyvével bizonyítja, hogy mi, magyarok a gasztronómiánk sokszínűségét tekintve a világ legszerencsésebbjei vagyunk.

 • Adományokat osztottak

  Adományokat osztottak

  250 nehéz körülmények között élő család vehetett át adományt Zalaegerszegen, az élelmiszercsomagokat a Család- és Gyermekjóléti Központ munkatársai állították össze az önkormányzat kétmillió forintos támogatásnak köszönhetően.

 • Egyedi értékeket őriznek

  Egyedi értékeket őriznek

  A hucul lovaktól a Bodrog vízi élményútvonalig: természetvédelmi és a természeti értékekre épülő turisztikai célú fejlesztések kezdődtek az Aggteleki Nemzeti Park Igazgatóság (ANPI) működési területén.