2018. szeptember 20., csütörtök
Friderika

Egyéb Veszprém

Afrikát idéző játszóparkkal gazdagodott az állatkert

A szerdán átadott több mint 4000 négyzetméteres területen úgy érezhetik magukat a kicsik, mintha egy afrikai expedíción vennének részt: repülővel kalandozhatnak a magasban, átélhetik, miként „hajóztak át” az afrikai állatok az európai kontinensre, és mintegy 20 játékon szórakozhatnak.

A Modern Városok Program részeként 150 millió forintból megvalósult beruházással Európa egyik legnagyobb játszótere jött létre az állatkert gulya-dombi területén, amely a vadaspark hagyományaihoz hűen az afrikai Serengeti Nemzeti Parkot és annak jellegzetes állatvilágát idézi meg.


Afrikát idézi az új játszótér (fotó: Domján Attila)

A több mint 20 mozgalmas, erőt próbáló játék, illetve statikus szoborjáték a szórakoztatáson túl az ismeretterjesztést is szolgálja: kalandozás közben a gyerekek az afrikai történeteket, a tanzániai állatokat, növényeket is megismerhetik.

Ovádi Péter országgyűlési képviselő szerint a zoo újabb fejlesztése jól illeszkedik a kormány elképzeléseihez, tükrözve, hogy 2018 valóban a családok éve. – Magyarország alapegysége a család, így ha a kormányzatnak pluszbevételei akadnak, elsőként biztosan rájuk gondolnak a juttatásoknál – fogalmazott a képviselő.


A fejlesztést Ovádi Péter képviselő, Török László igazgató és Porga Gyula polgármester avatták fel (fotó: Domján Attila)

Porga Gyula emlékeztetett, az elmúlt években rendkívül dinamikus fejlesztés valósult meg az állatkertben, az egyedi megoldásokkal kialakított park pedig ismét azt a célt szolgálja, hogy a látogatók minél több időt töltsenek itt.

A gyerekek kedvence az új játszótér (fotó: Domján Attila)

– Ez kétségtelenül sikerült, hiszen már a korábbi, kisebb méretű állatkertben sem tudtunk mindent megnézni egy nap alatt, mostantól pedig minden bizonnyal legalább másfél nap kell ehhez. De a játszópark önmagában is kiváló program lehet minden korosztálynak, hiszen sok család éppen emiatt jön el az állatkertbe.

Címkék

Kapcsolódó Cikkek

 • Egy elfelejtett hadjárat története

  Egy elfelejtett hadjárat története

  1968. augusztus 20-áról 21-ére virradó éjszaka a Varsói szerződés négy tagállama – Szovjetunió, Lengyelország, Bulgária és Magyarország – megszállta a szintén szövetséges Csehszlovákia területét.

 • Fesztivál fesztivál hátán

  Fesztivál fesztivál hátán

  Javában dübörög a Jameson CineFest nemzetközi filmfesztivál, de a muzsika kedvelői sem unatkoznak ebben az időszakban. Múlt hétvégén zajlott az Utcazenei Fesztivál, ahol élő zenés programokkal várták az érdeklődőket, és ahol többek között a Vahúr csodát lát együttes szórakoztatta a közönséget.

 • Gondolatmegállóban várhatunk a buszra

  Gondolatmegállóban várhatunk a buszra

  Gondolatmegállót avattak a Horváth-kertben, az Alagút utca–Attila utca sarkánál. A Budavári Önkormányzat által megvalósított megálló falain kerületi írók, költők, művészek Krisztinavárosról írt idézetei olvashatók, amelyeket diákok küldtek be egy ebből a célból kiírt pályázatra.

 • Barkó Dalostalálkozó Kissikátorban

  Barkó Dalostalálkozó Kissikátorban

  A barkó népdal ünnepét  tartották szeptember 15-én Kissikátorban, a művelődési ház előtti téren felállított sátorban.  Az eseményre meghívást kapott Arló, Borsodszentgyörgy, Járdánháza  népdalköre, a Domaházi Hagyományőrző Egyesület és természetesen felléptek a házigazdák, a Kissikátori Harmonika-és Népdalkör.