2018. december 11., kedd
Árpád, Árpádina

Egyéb Győr

Ahol senkinek sem hiányzik a mobiltelefon

Az Erőszakmentes Generációkért Egyesület idén is két turnusban rendezi meg kommandóstáborát, amelyet a 9–18 éves korosztály részére szerveznek. A helyszín most is a Győri Gyermektábor, ami ideális a rengeteg kalandhoz.

Csapategységet követelő feladatok vártak a gyermekekre az erdőben is
Fotó: Kölyök Kommandó

A kommandóstábornak különleges az idei esztendő, hiszen tizedik éve már, hogy a gyermekeket az összetartásra, a kitartásra, a bajtársiasságra, a becsületre, a tiszteletre és az állóképességük fejlesztésére tanítja. Az első turnus már véget ért, július 23-án rajtol a második, amely szintén telt házzal működik majd.


– Minden nyáron kettő vagy három turnust indítunk, mindig 40 gyermek részvételével. Igyekszünk őket minél több mozgásra rábírni, hogy tudjanak és akarjanak csapatban dolgozni s az egészséges versenyszellem is fejlődjön bennük – kezdte Domschitz Katalin táborvezető, aki egyben az Erőszakmentes Generációkért Egyesület elnöke is.

Az összpontosításból nem volt hiány…
Fotó: Kölyök Kommandó

Egyre gyakoribb, hogy határainkon túlról is érkeznek diákok, az első turnusban például öt szlovákiai gyermek is részt vett. Ez külön öröm, hiszen a rendezvény színvonalát és népszerűségét mutatja. Az elvárásoknak a szervezők is megfelelnek, minden évben frissítik a játékos és sokszínű feladatokat.


– Mindig igyekszünk változatos feladatokat, játékokat összeállítani a táborlakóknak, amelyeket persze befolyásol az időjárás és a gyermekek életkora is – ezt már Pozsgai Zsolt, az Erőszakmentes Generációkért Egyesület egyik tagja mesélte, aki kezdetektől segít a tábor lebonyolításában. – Minden turnus megismerkedhet az airsoft alapjaival, ahogy a vízből mentés tudományába is belekóstolhatnak. A túrázást is megszerettetjük velük, sőt, az erdőben különböző feladatokat is meg kell oldaniuk.

A túra során a kitartást, az akaratot és az egységet is fejlesztették
Fotó: Kölyök Kommandó

A szervezők kihasználják a gyermektábor adottságait, így a rajok bunkert építenek, indulót írnak, csapatzászlót készítenek, íjászkodnak és még hosszasan folytathatnánk. A meghívott vendégek mellett sem mehetünk el szó nélkül, hiszen tiszteletüket tették már a rendőrség közlekedésrendészeti osztályának munkatársai, illetve bűnmegelőzési szakemberek is.

A szabályos közlekedés fontosságáról elméleti és gyakorlati oktatást is kaptak a gyermekek
Fotó: Kölyök Kommandó

– Nagyon tetszik a tábor, majd rendőr szeretnék lenni – mondta Deli Kristóf, az egyik táborlakó. – Szeretem a feladatokat, a játékokat, az edzéseket, imádok itt lenni! A kedvencem a reggeli torna és az airsoft volt – zárta lelkesen a srác.

Az íjászkodással is megismerkedtek a táborlakók
Fotó: Kölyök Kommandó

Az idei kommandóstábor első turnusa tehát sikeresen zajlott, a gyermekek élvezték minden pillanatát, s ahogy a tábor szervezői is megerősítették: sikerült igazi csapatot kovácsolni a diákokból. A második „felvonásig” most egy kis pihenő vár a felnőttekre, hogy újult erővel mutassák meg: mobiltelefon nélkül is van élet, nem is akármilyen!

Kapcsolódó Cikkek