EUR: 323,94 Ft
CHF: 287,64 Ft
2018. szeptember 22., szombat
Móric

Egyéb Szombathely

Átugrottak Amerikába

Nagy Lotti, a Szombathelyi Kötélugró Klub csupán 10 esztendős kiválósága, Bánhegyi Attila és Füle Magdolna tanítványa szállította az első érmeket a kötélugrók július elején megrendezett világbajnokságáról.

Lotti mindössze 10 esztendősen világbajnok Fotó: ugrope.hu

– Boldog vagyok, hiszen ott lehettünk 30 ország 895 versenyzője között. Sajnos egy kisebb sérülés miatt Varga Flóra bokája nincs rendben, ez nagyban akadályozza a csapat felkészülési programját. Abban bízunk, hogy a világverseny kezdetére felépül és százszázalékos lesz. Tisztességes szereplést várunk. Legifjabb csapattagunk, a szombathelyi közönségkedvenc, a csupán 10 esztendős Nagy Lotti élete első világversenyére utazik. Mi is kíváncsian várjuk, hogy az ország legjobbja mire lesz képes a világ legjobbjai között. A sportág hazájába utazunk. Így apró sikereknek is tudunk majd örülni – foglalta össze várakozásait a kiutazás előtt Bánhegyi Attila.


A magyar különítmény Amerikában Fotó: ugrope.hu

A Szombathelyi Kötélugró Klub elnöke elmondta: már a megérkezés napján mozogtak egy kicsit az egyetemi parkban, másnap pedig már edzettek, mert július 2-án mindenki számára megkezdődött a verseny.

Csupán pár órát kellett várni az első jó hírre. Az Amerikai Egyesült Államokban rendezett WJR világversenyen Nagy Lotti összetettben (is) világbajnok lett. Ezzel Bánhegyi Adrienn, Bánhegyi Kata, Tóth Alexandra, Nyárádi Zsanett és Simon Tira után újra aktuális világbajnoka, illetve Világkupa-győztese van a szombathelyi iskolának!


Orlandóban, a WJR világversenyen a 10 éves korosztályban Nagy Lotti, a Szombathelyi Kötélugró Klub kiválósága két arany- és egy ezüstérmet szerzett. A 3 perces futásban 447 lépés sikerült jobb lábbal, a szabadon választott gyakorlatát hiba nélkül teljesítette.

A világbajnok négyes: Nagy Lola – Varga Flóra – Simon Tira – Komlósi Kata
Fotó: ugrope.hu

– A 30 másodperces versenyszámban 87 lépéssel második lett egy kínai kislány mögött, így összetettben is első helyet szerzett Lotti, aki három versenyszámban a 14 éves korosztály összetett versenyét nyerte  meg – tájékoztatta lapunkat Füle Magdolna vezetőedző.

A verseny második napján újabb magyar aranynak tapsolhattak: a 4 x 30 másodperces gyorsasági versenyszámban 1. helyet szerzett a Nagy Lola, Varga Flóra, Simon Tira, Komlósi Kata összeállítású kvartett, majd ezüstérmet zsebelhetett be a 2 x 30 másodperces duplázásban a Nagy testvérpár, vagyis Lola és Lotti. Ugyancsak ezüstérmes lett Komlósi Kata a szabadon választott gyakorlatával a 17–18 évesek között. Aztán Varga Flóra következett, aki a 30 másodperces, majd a 3 perces gyorsaságiban is bronzérmet nyert.

Kapcsolódó Cikkek

 • Meghalt Kulcsár Győző, a nemzet sportolója

  Meghalt Kulcsár Győző, a nemzet sportolója

  Szerda este hetvenhét éves korában elhunyt Kulcsár Győző négyszeres olimpiai bajnok párbajtőröző. Csapatban háromszoros világbajnok, továbbá két világbajnoki ezüst- és négy bronzérem tulajdonosa, valamint többszörös országos bajnok.

 • Egy elfelejtett hadjárat története

  Egy elfelejtett hadjárat története

  1968. augusztus 20-áról 21-ére virradó éjszaka a Varsói szerződés négy tagállama – Szovjetunió, Lengyelország, Bulgária és Magyarország – megszállta a szintén szövetséges Csehszlovákia területét.

 • Fesztivál fesztivál hátán

  Fesztivál fesztivál hátán

  Javában dübörög a Jameson CineFest nemzetközi filmfesztivál, de a muzsika kedvelői sem unatkoznak ebben az időszakban. Múlt hétvégén zajlott az Utcazenei Fesztivál, ahol élő zenés programokkal várták az érdeklődőket, és ahol többek között a Vahúr csodát lát együttes szórakoztatta a közönséget.