EUR: 323,44 Ft
CHF: 287,80 Ft
2018. december 11., kedd
Árpád, Árpádina

Egyéb XX.kerület XXI.kerület XXIII.kerület

Atyám, de jó kis park ez!

Hivatalosan is átadták a nemrég elkészült daru-dombi gördeszka- és skate-parkot. A csepeli pályát Lendvai Zoltán atya, a rédicsi gördeszkás plébános szentelte fel múlt szerdán.

Zoltán atya fiatalos lendülettel gurulta végig a pályát
(Fotó: Keresztesi Balázs)

Borbély Lénárd, Csepel polgármestere az átadón elmondta, a több mint egy hónapja elkészült pályát a helyi fiatalok már használatba vették, és nagy népszerűségnek örvend körükben. Lendvai Zoltán atya felszentelte a pályát, és az Úr áldását kérte azokra, akik lehetővé tették a skate-park megépítését, valamint azokra is, akik azt használni fogják a jövőben − tájékoztatott a csepel.hu. A felszentelés után a gördeszkások hivatalosan is birtokukba vették a pályát. Budapest és környéke legjobb gördeszkásai – Sári Miklós, Tóth László, Janka Tamás, Nagy Henrik és Zelei Dávid – tartottak bemutatót, miközben a pályát Lendvai Zoltán atya is többször körbegurulta reverendában.

A tavasszal átadott parkba bárki ellátogathat (Fotó: Keresztesi Balázs)

– Egyrészt azért gördeszkázom, mert így érzem jól magam a bőrömben. Naponta gurulok, kedvencem a hagyományos négykerekű deszka, de az ötven darabos gyűjteményemben extrém deszkák is megtalálhatóak, például egy elektromos önegyensúlyozós darab is. Szem előtt tartom Don Bosco módszerét, aki azt vallotta, hogy a gyerekeket játék közben lehet a legjobban megismerni. Bizonyíthatom, hogy valóban ez a leggyorsabb út a fiatalok szívéhez – mondta az atya, aki a Budapesttől háromszáz kilométerre lévő Rédicsről érkezett az átadóra.

A trükkök száma végtelen (Fotó: Keresztesi Balázs)

Címkék

Kapcsolódó Cikkek