EUR: 331,08 Ft
CHF: 302,12 Ft
2019. szeptember 15., vasárnap
Enikő, Melitta

Egyéb Miskolc

Augusztusban dübörög a színek fesztiválja

Az ország legszínesebb és leghosszabb összművészeti rendezvénysorozata, a 6. Kolorfesztivál idén augusztus 1-jétől három héten keresztül, augusztus 20-áig várja a közönségét Kazincbarcikán.

Egy igazán jó fesztivál nemcsak egy rendezvény, hanem egyfajta életérzés is. Tartozni egy közösséghez, abban megtalálni a nekünk szánt szerepet, a társadalmi, kulturális értékeket, közösségi élményeket átélni és nyújtani. Manapság több száz fesztivál van az országban, a Kolorfesztivál ezek között is különleges. Nemcsak azért, mert a barcikaiaké, hanem mert egyedülálló, hogy egy borsodi kisváros minden évben színvonalas programsorozattal áll elő.


Fergeteges koncertek várják az érdeklődőket

A Kolor egy igazi arculatformáló, kulturális, turisztikai, sport- és gasztronómiai programokat magában foglaló, háromhetes rendezvény, amely olyan képzőművészeti és street art-attrakciókkal egészül ki, amelyek azonnal a figyelem központjába állítják az eseményt.

Idén 13 település részvételével újra színekben úszik Kazincbarcika és térsége. Több mint száz program, köztük képzőművészeti kiállítások, szabadtéri színházi előadások, gyermekfesztivál, futóverseny és számos nagykoncert várja a szórakozni vágyó közönséget.


Három héten át színekben úszik Kazincbarcika és térsége

Itt lesz többek között a Sky Fanatic, a Punnany Massif, az Edda, a Z!Enemi, a Tankcsapda, a Smink együttes, Rúzsa Magdi, valamint Lights Off Color Festival is színesíti a Csónakázó-tónál a programokat.

A 6. Kolorfesztivál utolsó négy napját, azaz az augusztus 17-étől 20-áig tartó időszakot a Szent István-ünnep programjai zárják. Megtalálható lesz itt, az Egressy Béni Művelődési Központ előtti téren a The Blackbirds, Zséda, a Magos Együttes, a Nemzeti Táncszínház–Duna Művészegyüttes Puszták népe című produkciója, Gájer Bálint, Best of Geszti, Szalóki Ági, Bródy János, végül a rendezvényt egy nagyszabású tűzijáték zárja.

Kapcsolódó Cikkek

 • Meghalt Marton László

  Meghalt Marton László

  Hosszan tartó, súlyos betegség után, életének 77. évében, csütörtökön elhunyt Marton László Kossuth-díjas rendező –…

 • Még virágosabb lett a Szent István út

  Még virágosabb lett a Szent István út

  Újabb automata öntözőrendszerrel felszerelt virágládák helyeztek ki a nagy forgalmat elbíró Szent István útra, így ismét sokkal barátságosabb és zöldebb lett a győri belváros.

 • Megtelik a szegedi égbolt

  Megtelik a szegedi égbolt

  Magyar produkciók és különleges külföldi gépek, valamint egyszerre három hőlégballonverseny várja az érdeklődőket a legnagyobb hazai repülős rendezvényen, a pénteken kezdődő IV.

 • Esőben is jót főztek

  Esőben is jót főztek

  A dél-budai görög katolikusok csapata is főzött az első DunaFok szabadidőparkban tartott lecsófesztiválon.