2019. március 26., kedd
Emánuel

Egyéb Miskolc

Augusztusban dübörög a színek fesztiválja

Az ország legszínesebb és leghosszabb összművészeti rendezvénysorozata, a 6. Kolorfesztivál idén augusztus 1-jétől három héten keresztül, augusztus 20-áig várja a közönségét Kazincbarcikán.

Egy igazán jó fesztivál nemcsak egy rendezvény, hanem egyfajta életérzés is. Tartozni egy közösséghez, abban megtalálni a nekünk szánt szerepet, a társadalmi, kulturális értékeket, közösségi élményeket átélni és nyújtani. Manapság több száz fesztivál van az országban, a Kolorfesztivál ezek között is különleges. Nemcsak azért, mert a barcikaiaké, hanem mert egyedülálló, hogy egy borsodi kisváros minden évben színvonalas programsorozattal áll elő.


Fergeteges koncertek várják az érdeklődőket

A Kolor egy igazi arculatformáló, kulturális, turisztikai, sport- és gasztronómiai programokat magában foglaló, háromhetes rendezvény, amely olyan képzőművészeti és street art-attrakciókkal egészül ki, amelyek azonnal a figyelem központjába állítják az eseményt.

Idén 13 település részvételével újra színekben úszik Kazincbarcika és térsége. Több mint száz program, köztük képzőművészeti kiállítások, szabadtéri színházi előadások, gyermekfesztivál, futóverseny és számos nagykoncert várja a szórakozni vágyó közönséget.


Három héten át színekben úszik Kazincbarcika és térsége

Itt lesz többek között a Sky Fanatic, a Punnany Massif, az Edda, a Z!Enemi, a Tankcsapda, a Smink együttes, Rúzsa Magdi, valamint Lights Off Color Festival is színesíti a Csónakázó-tónál a programokat.

A 6. Kolorfesztivál utolsó négy napját, azaz az augusztus 17-étől 20-áig tartó időszakot a Szent István-ünnep programjai zárják. Megtalálható lesz itt, az Egressy Béni Művelődési Központ előtti téren a The Blackbirds, Zséda, a Magos Együttes, a Nemzeti Táncszínház–Duna Művészegyüttes Puszták népe című produkciója, Gájer Bálint, Best of Geszti, Szalóki Ági, Bródy János, végül a rendezvényt egy nagyszabású tűzijáték zárja.

Kapcsolódó Cikkek

  • Cipőfűzővel fojtotta meg élettársát egy rab

    Cipőfűzővel fojtotta meg élettársát egy rab

    Emberölés és fogolyszökés miatt emelt vádat a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Főügyészség egy nagyecsedi férfi ellen, aki tavaly júniusban börtönbüntetését töltötte, de eltávozása alatt megfojtotta 19 éves élettársát – közölte a főügyészség vezetője kedden az MTI-vel.

  • Hatvanmillió forintra bírságolták a Magyar Posta biztosítót

    Hatvanmillió forintra bírságolták a Magyar Posta biztosítót

    Összesen 60 millió forint bírságot szabott ki a jegybank a Magyar Posta biztosítóira: a Magyar Nemzeti Bank (MNB) egyebek közt nyilvántartási, adatszolgáltatási, informatikai, ügyféltájékoztatási, panaszkezelési és a biztosítási szerződési feltételeket érintő jogsértések miatt hozott intézkedéseket és rótt ki bírságot a Magyar Posta Biztosító Zrt.