2019. december 15., vasárnap
Valér

Külföld

Az acélkábelek elrágásával szökhetett meg ketrecéből a jaguár

A New Orleans-i állatkert jaguárháza tetejét alkotó acélkábelek szétrágásával szökhetett meg az a ragadozó, amelyik halálra mart kilenc állatot – közölte keddi sajtótájékoztatóján az Audubon állatkert igazgatója.

Kyle Burks újságíróknak elmondta, hogy a Valerio nevű hároméves hím a tetőn keletkezett résen át mászott ki a jaguárházból. A rést 20-25 centiméteresre becsülik.


A jaguárház tetejét alkotó, acélkábelekből készített erős háló megfelel az amerikai állatkerti szövetség előírásainak, most azonban ennél erősebb anyag után néznek.

“Nem tudjuk, milyen lesz a végleges tető, a ház azonban addig is zárva marad” – mondta.


Embert nem sebesített meg a ragadozó, amelyik szombat reggel, az állatkert nyitása előtt szökött ki a lakóteréből.

Azt nem tudják, mennyi ideig kóborolt szabadon az állatkertben a jaguár, mielőtt észrevették volna, hogy nincs a helyén.

Amennyiben látogatási időn belül szabadult volna ki a házából, a gondozók biztonságos épületekbe vezették volna a látogatókat.

Burks arról is beszélt, hogy az állatkertet külső kerítés is övezi, ez is megfelel a szabályoknak, ám kérdésekre válaszolva Burks elmondta, “elképzelhető”, hogy a nagymacska ezt a kerítést is áttöri és elhagyja az állatkert területét.

Az amerikai szövetségi mezőgazdasági minisztérium a baleset óta megvizsgálta az állatkertet, az engedélyt kiadó szakszövetséget pedig értesítették.

Három róka, öt alpaka és egy emu pusztult el a szombati jaguártámadásban.

A szökést 7.20 órakor fedezték fel, amikor az etetést végző gondozó bajban lévő állatok kiáltásaira lett figyelmes. A férfi a jaguárt a rókát karámjában pillantotta meg.

Egy társával biztonságos épületbe menekültek és rádión értesítették a vezetőket.

Valerióra nyugtató lövedékeket lőttek ki, az elsőt nagyjából 20 perccel a szökés felfedezése után. A ragadozó elaludt, majd 8.15-kor biztonságosan elszállították.

A jaguárt megvizsgálták, jó egészségben találták. Nem altatták el, mivel “normális ragadozó módjára viselkedett”.

Kapcsolódó Cikkek

  • Folytatódhatnak a Macron nyugdíjreformja elleni tüntetések

    Folytatódhatnak a Macron nyugdíjreformja elleni tüntetések

    A vasúti és a városi tömegközlekedést Franciaországban kilencedik napja lebénító sztrájk akár karácsonyig is folytatódhat a szakszervezetek pénteki tájékoztatása szerint, annak ellenére, hogy a kormány jövő hétre ismét párbeszédre hívta a nyugdíjreform ellen tiltakozó csoportokat.

  • A kárpátaljai magyarság mindig számíthat Magyarországra

    A kárpátaljai magyarság mindig számíthat Magyarországra

    A kárpátaljai magyarság mindig számíthat Magyarországra – jelentette ki Nacsa Lőrinc, a Kereszténydemokrata Néppárt frakciószóvivője pénteken az MTI-nek annak kapcsán, hogy rászoruló családoknak és a helyi iskolában tanuló gyermekeknek vitt adományt és ajándékcsomagokat Tiszakeresztúrra, valamint találkozott a helyi magyarság képviselőivel.