2019. szeptember 17., kedd
Zsófia

Egyéb Eger

Az állatvédők felelnek a gyepmesteri feladatokért

Új kihívás előtt áll az ismert egri állatvédő szervezet: júliustól az Állatokat Védjük Együtt (ÁVE) Alapítvány üzemelteti az egri gyepmesteri telepet – ezt a legutóbbi közgyűlésen szavazta meg a képviselő-testület. Eddig a Városgondozás Eger Kft. végezte a feladatot.

A témával kapcsolatban Habis László polgármester a TV Egernek úgy nyilatkozott: az alapítvány az állatmenhely működése során nagy elkötelezettséget mutatott eddig is, állatbarát szemléletet követnek, és azt gondolja, hogy a gyepmesteri feladatokat is korrekten ellátják majd.


A menhelyen az állatok ellátása a fő feladat, a gyepmesteri telep teendői más jellegűek – mondja az alapítvány vezetője, Társy Diána. Eszerint a kóbor kutyáknak Eger közigazgatási határán belül történő befogására, elhelyezésére, gondozására kaptak most megbízást, az eredeti gazdik megkeresésében, illetve az új gazda megtalálásában kell helytállniuk. Az alapítványnál azt ígérik, mostantól a hétvégén is tartanak ügyeletet, este nyolc óráig, valamint szombatonként – előzetes egyeztetés után – bárki megtekintheti a gyepmesteri telepen folyó munkát. Az alapítvány munkájának vegyes a megítélése Egerben: korábban a Lokál is foglalkozott azzal az esettel, amelynek során a téli fagyban egy egész hétvégén keresztül nem sikerült segítséget kérniük az állatbarátoknak a már akkor is jelentős közpénztámogatást élvező civil szervezettől, amelynek képviselői – egriek szerint – gyakran sértő, arrogáns módon kommunikálnak az állatbarátokkal.

Az alapítvány mostani megbízatása azonban merőben más jellegű, hiszen a gyepmesteri telep üzemeltetésének átvételével kötelező hatósági közfeladatot vállalnak. Így munkájukat nemcsak az alapítványokat felügyelő ügyészég, de a közpénzek költését és a közfeladatokat ellátó hatósági szervek is vizsgálhatják. Az egri polgármesteri hivataltól kapott tájékoztatás szerint az ÁVE Alapítvány gyepmesteri tevékenységével kapcsolatos észrevételeket, bejelentéseket Eger város jegyzőjének kell eljuttatni. Annyi mindenesetre bizonyos: egyértelművé vált, kihez lehet és kell fordulni a kóbor állatokkal kapcsolatos problémák esetén.


Kapcsolódó Cikkek

 • A BDO-é a legjobb csapat

  A BDO-é a legjobb csapat

  Minden eddiginél kiegyenlítettebb küzdelmet hozott a legjobb céges focicsapatok Tatabányán rendezett döntője, ahol fővárosi győztes vihette haza a serleget vasárnap a Földi Imre Sportcsarnokból.

 • Meghalt Marton László

  Meghalt Marton László

  Hosszan tartó, súlyos betegség után, életének 77. évében, csütörtökön elhunyt Marton László Kossuth-díjas rendező –…

 • Még virágosabb lett a Szent István út

  Még virágosabb lett a Szent István út

  Újabb automata öntözőrendszerrel felszerelt virágládák helyeztek ki a nagy forgalmat elbíró Szent István útra, így ismét sokkal barátságosabb és zöldebb lett a győri belváros.

 • Megtelik a szegedi égbolt

  Megtelik a szegedi égbolt

  Magyar produkciók és különleges külföldi gépek, valamint egyszerre három hőlégballonverseny várja az érdeklődőket a legnagyobb hazai repülős rendezvényen, a pénteken kezdődő IV.