EUR: 323,04 Ft
CHF: 286,90 Ft
2018. szeptember 18., kedd
Diána

Egyéb Eger

Az állatvédők felelnek a gyepmesteri feladatokért

Új kihívás előtt áll az ismert egri állatvédő szervezet: júliustól az Állatokat Védjük Együtt (ÁVE) Alapítvány üzemelteti az egri gyepmesteri telepet – ezt a legutóbbi közgyűlésen szavazta meg a képviselő-testület. Eddig a Városgondozás Eger Kft. végezte a feladatot.

A témával kapcsolatban Habis László polgármester a TV Egernek úgy nyilatkozott: az alapítvány az állatmenhely működése során nagy elkötelezettséget mutatott eddig is, állatbarát szemléletet követnek, és azt gondolja, hogy a gyepmesteri feladatokat is korrekten ellátják majd.


A menhelyen az állatok ellátása a fő feladat, a gyepmesteri telep teendői más jellegűek – mondja az alapítvány vezetője, Társy Diána. Eszerint a kóbor kutyáknak Eger közigazgatási határán belül történő befogására, elhelyezésére, gondozására kaptak most megbízást, az eredeti gazdik megkeresésében, illetve az új gazda megtalálásában kell helytállniuk. Az alapítványnál azt ígérik, mostantól a hétvégén is tartanak ügyeletet, este nyolc óráig, valamint szombatonként – előzetes egyeztetés után – bárki megtekintheti a gyepmesteri telepen folyó munkát. Az alapítvány munkájának vegyes a megítélése Egerben: korábban a Lokál is foglalkozott azzal az esettel, amelynek során a téli fagyban egy egész hétvégén keresztül nem sikerült segítséget kérniük az állatbarátoknak a már akkor is jelentős közpénztámogatást élvező civil szervezettől, amelynek képviselői – egriek szerint – gyakran sértő, arrogáns módon kommunikálnak az állatbarátokkal.

Az alapítvány mostani megbízatása azonban merőben más jellegű, hiszen a gyepmesteri telep üzemeltetésének átvételével kötelező hatósági közfeladatot vállalnak. Így munkájukat nemcsak az alapítványokat felügyelő ügyészég, de a közpénzek költését és a közfeladatokat ellátó hatósági szervek is vizsgálhatják. Az egri polgármesteri hivataltól kapott tájékoztatás szerint az ÁVE Alapítvány gyepmesteri tevékenységével kapcsolatos észrevételeket, bejelentéseket Eger város jegyzőjének kell eljuttatni. Annyi mindenesetre bizonyos: egyértelművé vált, kihez lehet és kell fordulni a kóbor állatokkal kapcsolatos problémák esetén.


Kapcsolódó Cikkek

 • Tovább növelte előnyét a Ferencváros

  Tovább növelte előnyét a Ferencváros

  A Budapest Honvéd vendégeként 1-0-ra győzött a Ferencváros az NB I-es labdarúgó-bajnokságban, így a tabellán négy pontra nőtt a különbség a listavezető és a második helyezett Honvéd között.

 • Újabb többmilliárdos beruházás

  Újabb többmilliárdos beruházás

  Lassan megszokottá válnak Debrecenben a nagyberuházások. Ezek közé tartozik az Egyetem téri campus területén csaknem hárommilliárd forintból, 2019 végére felépülő modern, többfunkciós tanulóközpont is.

 • A Vass Lajos a kézisek második otthona lesz

  A Vass Lajos a kézisek második otthona lesz

  Birtokba vehették a diákok a Vass Lajos Általános Iskolában nemrég elkészült új kézilabdapályát, amely a kormány hárommilliárd forintos „Rekortánpálya-fejlesztési programja” részeként, a Magyar Kézilabda Szövetség beruházásában valósult meg idén nyáron.