EUR: 328,14 Ft
CHF: 300,88 Ft
2019. augusztus 23., péntek
Bence

Egyéb Győr

Az EYOF-sikerre emlékeztet majd a körforgalom

Elkezdődött az Új Bácsai út középső körforgalmának felújítása, amely egészen rendhagyó díszítést kap. A közepébe az Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztivál megnyitóján látott kocka kerül a részt vevő országok zászlajával.

Elkezdődött az Új Bácsai út középső körforgalmának felújítása
Fotó: O. Jakócs Péter

A 2015-ben indult körforgalom-felújítási program különleges állomásához érkezett. Hazánk első olimpiai eseményének egyik jelképe kap ugyanis helyet az Új Bácsai úti középső körforgalomban.


– Az EYOF nem csupán nagy siker volt, de nagyon sok győri érezte magáénak, ezért is törekedtünk arra, hogy a megnyitóünnepség egyik fontos kelléke olyan helyszínre kerüljön, ahol sokan láthatják – mondta el a munkálatok kezdetekor Radnóti Ákos városüzemeltetésért felelős alpolgármester. Hozzátette, a körforgalomban kiépítik az öntözőrendszert, gyepet telepítenek, fákat, cserjéket, virágokat ültetnek.

Az EYOF-kockát alkalmassá tették a kültéri kiállításra
Fotó: EYOF Győr 2017 – Lakatos Krisztián

A kivitelezés előtt az EYOF-kockát alkalmassá tették a kültéri kiállításra, amelyen az ötkarikás versenyen részt vett ötven ország zászlaja lesz látható. A kocka oldallapjai egyenként 36 négyzetméteres felületet jelentenek, amelyek díszvilágítást is kapnak, erről 16 energiatakarékos LED fényforrás gondoskodik majd. A beruházás a tervek szerint augusztus végére készül el.

Kapcsolódó Cikkek

  • Nagyüzem a Haladásnál

    Nagyüzem a Haladásnál

    Négy szakosztály felnőtt-, illetve utánpótlás-játékosai gyakorolnak a Rohonci úti sportkomplexum szó szerint XXI.

  • Újraéled a legendás cukrászda

    Újraéled a legendás cukrászda

    Hamarosan ismét élettel telik meg a tatabányaiak egykori kedvenc helye. Az régi Gála cukrászdához számtalan élmény köti a városban élőket, hiszen több mint négy évtizeden át kóstolhatták itt kedvenc süteményeiket.