EUR: 321,96 Ft
CHF: 285,65 Ft
2018. december 18., kedd
Auguszta

Egyéb Győr

Az EYOF-sikerre emlékeztet majd a körforgalom

Elkezdődött az Új Bácsai út középső körforgalmának felújítása, amely egészen rendhagyó díszítést kap. A közepébe az Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztivál megnyitóján látott kocka kerül a részt vevő országok zászlajával.

Elkezdődött az Új Bácsai út középső körforgalmának felújítása
Fotó: O. Jakócs Péter

A 2015-ben indult körforgalom-felújítási program különleges állomásához érkezett. Hazánk első olimpiai eseményének egyik jelképe kap ugyanis helyet az Új Bácsai úti középső körforgalomban.


– Az EYOF nem csupán nagy siker volt, de nagyon sok győri érezte magáénak, ezért is törekedtünk arra, hogy a megnyitóünnepség egyik fontos kelléke olyan helyszínre kerüljön, ahol sokan láthatják – mondta el a munkálatok kezdetekor Radnóti Ákos városüzemeltetésért felelős alpolgármester. Hozzátette, a körforgalomban kiépítik az öntözőrendszert, gyepet telepítenek, fákat, cserjéket, virágokat ültetnek.

Az EYOF-kockát alkalmassá tették a kültéri kiállításra
Fotó: EYOF Győr 2017 – Lakatos Krisztián

A kivitelezés előtt az EYOF-kockát alkalmassá tették a kültéri kiállításra, amelyen az ötkarikás versenyen részt vett ötven ország zászlaja lesz látható. A kocka oldallapjai egyenként 36 négyzetméteres felületet jelentenek, amelyek díszvilágítást is kapnak, erről 16 energiatakarékos LED fényforrás gondoskodik majd. A beruházás a tervek szerint augusztus végére készül el.

Kapcsolódó Cikkek

 • Az idén többet költenek a magyarok ajándékokra

  Az idén többet költenek a magyarok ajándékokra

  Az idén a magyarok többet szánnak karácsonyi ajándékra, mint tavaly és kevesebbeknek kell előre takarékoskodniuk az ünnepi kiadásokra – közölte a Budapest Bank kedden a megbízásából készített GfK reprezentatív kutatás megállapításait.

 • A mesterséges intelligencia olyan lesz mint az internet

  A mesterséges intelligencia olyan lesz mint az internet

  Muszáj foglalkoznunk a mesterséges intelligencia kérdésével, ugyanis viszonyt kell képeznünk vele, hogy megismerhessük, hogy milyen hatással is lesz az életünkre – mondta Palkovics László innovációs és technológiai miniszter, a LEXI AI Generation nemzetközi mesterséges intelligencia chatbot verseny díjátadóján csütörtökön.

 • Csökkent az agresszív légi utasok, nőtt a balesetek száma

  Csökkent az agresszív légi utasok, nőtt a balesetek száma

  Csökkent az agresszív légi utas száma 2017-ben az előző évihez viszonyítva, de nőtt a légi balesetek száma 2018 első fél évében – hangzott el a Nemzetközi Légi Szállítási Szövetség (IATA) genfi konferenciáján csütörtökön.

 • A Creativ Chef megmutatja, ő hogy szereti

  A Creativ Chef megmutatja, ő hogy szereti

  Nagy Eszter kreatív séf neve ma már ismerősen cseng az újdonságokra nyitott vagy akár klasszikus ízeket kedvelő hobbiszakácsok körében. A Konyhafőnök Szuperdöntő című show-műsor nyertese a most megjelent Kreatívan magyarosan – én így szeretem című könyvével bizonyítja, hogy mi, magyarok a gasztronómiánk sokszínűségét tekintve a világ legszerencsésebbjei vagyunk.