EUR: 323,10 Ft
CHF: 286,87 Ft
2019. január 16., szerda
Gusztáv

Belföld

Az idén is tovább nőnek az ingatlanárak

Magyarországon, azon belül a fővárosban is tovább nőnek az ingatlanárak, ami elsősorban a gazdaság erősödésének és a kedvező hitelfolyamatoknak köszönhető – mondta egy sajtóbeszélgetésen dr. Nagy Gyula, a Takarék Jelzálogbank Nyrt. vezérigazgatója, amikor beszámolt a lakásindexprojekt során felmért lakáspiaci trendekről.

Horváth Áron, a projekt kutatója rámutatott, hogy a városfejlesztés miatt akár kétszáz százalékkal is nőttek az árak az elmúlt évek során. – A lakáspiacra a nagy, összetett fejlesztések hatnak igazán, ezek a területek jellemzően a munkálatok befejeztével válnak célponttá. A közterületek minőségének javulása a legvonzóbb, de a közlekedés javítása, valamint a munkahelyek számának növekedése is segíti ezt – magyarázta a szakember, aki szerint a fővárosi beruházások, köztük az Orczy tér megújulása is hasonló, emelkedő ingatlanárakat eredményez majd.

Kapcsolódó Cikkek

 • Balliberális párttá vált a Jobbik

  Balliberális párttá vált a Jobbik

  Páros lábbal szállt bele Gyöngyösi Mártonba, volt pártja elnök-helyettesébe és az őt védő Márki-Zay Péter hódmezővásárhelyi polgármesterbe Volner János, a Jobbikból a Mi Hazánk Mozgalomba igazolt képviselő.

 • 23-24 százalékkal bővült az építőipar 2018-ban

  23-24 százalékkal bővült az építőipar 2018-ban

  Vélhetően 23-24 százalékkal bővült az építőipar teljesítménye 2018-ban az előző év azonos időszakához képest – kommentálták piaci elemzők a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) által az építőipar novemberi teljesítményéről kedden kiadott jelentést.

 • Felfüggesztett börtönre ítélték a védett lepkékre vadászó cseheket

  Felfüggesztett börtönre ítélték a védett lepkékre vadászó cseheket

  Természetkárosítás miatt jogerősen egy év két hónap, két év próbaidőre felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte a Berettyóújfalui Járásbíróság kedden azt a négy cseh állampolgárt, aki 2017 szeptemberében fokozottan védett szikibagolylepkékre vadászott a biharsági tájvédelmi körzetben – közölte a Debreceni Törvényszék szóvivője az MTI-vel.