EUR: 322,60 Ft
CHF: 282,75 Ft
2018. október 24., szerda
Salamon

Belföld

Az idén is tovább nőnek az ingatlanárak

Magyarországon, azon belül a fővárosban is tovább nőnek az ingatlanárak, ami elsősorban a gazdaság erősödésének és a kedvező hitelfolyamatoknak köszönhető – mondta egy sajtóbeszélgetésen dr. Nagy Gyula, a Takarék Jelzálogbank Nyrt. vezérigazgatója, amikor beszámolt a lakásindexprojekt során felmért lakáspiaci trendekről.

Horváth Áron, a projekt kutatója rámutatott, hogy a városfejlesztés miatt akár kétszáz százalékkal is nőttek az árak az elmúlt évek során. – A lakáspiacra a nagy, összetett fejlesztések hatnak igazán, ezek a területek jellemzően a munkálatok befejeztével válnak célponttá. A közterületek minőségének javulása a legvonzóbb, de a közlekedés javítása, valamint a munkahelyek számának növekedése is segíti ezt – magyarázta a szakember, aki szerint a fővárosi beruházások, köztük az Orczy tér megújulása is hasonló, emelkedő ingatlanárakat eredményez majd.

Kapcsolódó Cikkek

  • Nemzetbiztonsági kockázatot jelent az LMP-s

    Nemzetbiztonsági kockázatot jelent az LMP-s

    Azzal, hogy megpróbálta hírbe hozni a miniszterelnököt, Demeter Márta a honvédelmi bizottság alelnöke bizalmas adatokat hozott nyilvánosságra, ezért Németh Szilárd honvédelmi államtitkár felszólította az LMP-t: hívja vissza képviselőjét a bizottságból.

  • Orbán: Európa erejét a nemzetállamok adják

    Orbán: Európa erejét a nemzetállamok adják

    Európa nagyságát, erejét és dicsőségét az egymással egyszerre versenyző és együttműködő nemzetállamok adták – jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök a budapesti Terror Háza Múzeumnál mondott beszédében az 1956-os forradalom és szabadságharc emléknapján.