EUR: 333,72 Ft
CHF: 305,59 Ft
2019. szeptember 22., vasárnap
Móric

Egyéb Győr

Az őrmester elől nincs menekvés!

A Győri Rendőrkapitányság munkatársai nemcsak hivatásukban, hanem a sportteljesítmények területén is szép sikereket érnek el. Most Polcsák Dániel őrmestert mutatjuk be, akinél gyorsabb közrendvédelmi járőr nincs a megyében.

A sportolással komolyabban a középiskola vége felé kezdett el foglalkozni Polcsák Dániel. Akkor már tudta: leendő rendőrként nehezen nézne a tükörbe, ha elfutna előle egy bűnöző.


A közrendvédelmi járőr nemcsak gépjárművel gyors, nemrég futva kapott el egy bűnözőt
Fotó: Kun Zoltán

– Tudatosan edzettem, építettem fel magam, s nagyon megszerettem a futást – mesélte Dániel. – 10-15 kilométer az alaptávom, akár terepen, akár sík talajon. Közben teljesen kikapcsolok, rendezem a gondolataim és felfrissülök szellemileg, míg testileg kellemesen elfáradok.

Dani a bátyja társaságában jutott el először versenyre, azóta is vele szeret a legjobban futni. Mint fogalmazott, pluszmotiváció és társaság is. Egyébként semmi titkos receptje nincs, semmi csodás étrend vagy diéta, persze azért ésszel éli a mindennapokat. Kell is, már csak a hivatása miatt is.


– A rendőrségen is támogatják a versenyzésem, városi és megyei szinten is. A Közrendvédelmi Osztály vezetője és az alosztályvezető is mindig lehetővé teszi, hogy eljuthassak a megmérettetésekre. A kollégák buzdítása mindig nagy motiváció, támogat mindenki. Már szolgálat közben is hasznát vettem a gyorsaságomnak: az egyik belvárosi drogériából rohant ki egy tolvaj, mi pedig utánafutottunk. Ott szerintem elértem a 25 kilométer/óra sebességet, nem volt menekvése az elkövetőnek. Önbizalmat ad, hogy tudom, nálam gyorsabb és erősebb közrendvédelmi járőr pillanatnyilag nincs.

Polcsák őrmester az „Zöldár2013″ emlékfutás rajtja előtt
Fotó: Marcali Gábor

S hogy az őrmester nem a levegőbe beszél, arra bizonyíték, hogy a Pannon Hajszán ebben az évben a kategóriájában elhozta az első helyet. Kemény próbatétel volt, de megérte, hiszen az évek során a dobogó legfelső fokára jutott. Sőt, benevezett a Ninja Warior tv-show-ba, itt is elégedettek voltak, ám mégsem jutott tovább. Talán majd jövőre!

– Mindkét esetben próbára tettem önmagam, s megérte, mert sokat tanultam a testemről, az erőmről, a gyorsaságomról és az ügyességemről. A rendőrség éves fizikai felmérőjén 2000 méteren 6 perc 25 másodperc az eredményem, de ez is javul évről évre. Tudom, hogy még van hova fejlődnöm, s azon is vagyok – mondta szerényen.

Nemcsak egyenruhában, sportmezben is kitartó a fiatal őrmester
Fotó: Kun Zoltán

– Sokan kérnek tanácsot tőlem, de mostanában mindenkinek azt mondom, hogy ha futni akar, akkor egyik lábát tegye a másik után, mert higgyék el, ez sem olyan egyszerű! Lényeges, hogy az egész test harmóniában mozogjon, az izmok úgy dolgozzanak, ahogy kell. Kitartás és alázat kell ahhoz, hogy valaki ilyen távokat megtegyen. Szerencsésnek érzem magam a sportban és a hivatásomban is! – zárta a fiatal rendőr, aki még csak 24 éves, így jó pár kilométer benne van a futócipőjében és a bakancsában is…

Kapcsolódó Cikkek

  • Jól halad a sétány építése

    Jól halad a sétány építése

    Heteken belül elkészül az Újhegyi sétány harmadik szakaszának felújítása. A 2016-ban átadott első, majd a 2019 tavaszán elkészült második ütemet követően az önkormányzat immár teljes hosszában újjávarázsolja a kerület legnagyobb lakótelepének főutcáját.

  • Ziomara Morrison az Aluinvent DVTK új játékosa

    Ziomara Morrison az Aluinvent DVTK új játékosa

    Az Aluinvent DVTK centere, Chanel Mokango néhány nappal ezelőtt edzés közben súlyos térdsérülést szenvedett. A kongói játékos felépülése hosszabb időt vesz igénybe, ezért a pótlásáról azonnal gondoskodni kellett.