2018. szeptember 20., csütörtök
Friderika

Egyéb Győr

Az összefogás futása

A 2013-as árhullámmal szembenézőknek és az összefogás erejének állít emléket a sport eszközeivel már negyedik éve a 12. Arrabona Légvédelmi Rakétaezred.

Annak idején több mint kétezer katona küzdött a természeti elemekkel heteken át, együttműködve a vízügyi szakemberekkel, a katasztrófavédőkkel, a rendőrökkel, valamint az otthonaikat féltő önkéntesekkel. A nehéz körülmények között közösen hozott emberfeletti erőfeszítés eredményeként végül sikerült a medrében tartani a Mosoni-Dunát és a Rábát, anélkül hogy egyetlen települést is elöntött volna a víz. A „Zöldár 2013 – Összefogás” futás, amely ezen hétköznapi hősök előtt rója le a tiszteletet, az idén is sokakat vonzott.


A versenyre nemcsak a megyei társszervek (katasztrófavédelem, rendőrkapitányságok) és civilek kaptak (Kormányhivatal, Vízügy, Győr-Szol stb.) meghívót, hanem a Magyar Honvédség valamennyi alakulata, amely 2013-ban érintett volt az árvízi védekezésben.
Fotó: Marcali Gábor

Kapcsolódó Cikkek

 • Egy elfelejtett hadjárat története

  Egy elfelejtett hadjárat története

  1968. augusztus 20-áról 21-ére virradó éjszaka a Varsói szerződés négy tagállama – Szovjetunió, Lengyelország, Bulgária és Magyarország – megszállta a szintén szövetséges Csehszlovákia területét.

 • Fesztivál fesztivál hátán

  Fesztivál fesztivál hátán

  Javában dübörög a Jameson CineFest nemzetközi filmfesztivál, de a muzsika kedvelői sem unatkoznak ebben az időszakban. Múlt hétvégén zajlott az Utcazenei Fesztivál, ahol élő zenés programokkal várták az érdeklődőket, és ahol többek között a Vahúr csodát lát együttes szórakoztatta a közönséget.

 • Gondolatmegállóban várhatunk a buszra

  Gondolatmegállóban várhatunk a buszra

  Gondolatmegállót avattak a Horváth-kertben, az Alagút utca–Attila utca sarkánál. A Budavári Önkormányzat által megvalósított megálló falain kerületi írók, költők, művészek Krisztinavárosról írt idézetei olvashatók, amelyeket diákok küldtek be egy ebből a célból kiírt pályázatra.

 • Barkó Dalostalálkozó Kissikátorban

  Barkó Dalostalálkozó Kissikátorban

  A barkó népdal ünnepét  tartották szeptember 15-én Kissikátorban, a művelődési ház előtti téren felállított sátorban.  Az eseményre meghívást kapott Arló, Borsodszentgyörgy, Járdánháza  népdalköre, a Domaházi Hagyományőrző Egyesület és természetesen felléptek a házigazdák, a Kissikátori Harmonika-és Népdalkör.