2018. december 17., hétfő
Lázár, Olimpia

Egyéb Győr

Az összefogás futása

A 2013-as árhullámmal szembenézőknek és az összefogás erejének állít emléket a sport eszközeivel már negyedik éve a 12. Arrabona Légvédelmi Rakétaezred.

Annak idején több mint kétezer katona küzdött a természeti elemekkel heteken át, együttműködve a vízügyi szakemberekkel, a katasztrófavédőkkel, a rendőrökkel, valamint az otthonaikat féltő önkéntesekkel. A nehéz körülmények között közösen hozott emberfeletti erőfeszítés eredményeként végül sikerült a medrében tartani a Mosoni-Dunát és a Rábát, anélkül hogy egyetlen települést is elöntött volna a víz. A „Zöldár 2013 – Összefogás” futás, amely ezen hétköznapi hősök előtt rója le a tiszteletet, az idén is sokakat vonzott.


A versenyre nemcsak a megyei társszervek (katasztrófavédelem, rendőrkapitányságok) és civilek kaptak (Kormányhivatal, Vízügy, Győr-Szol stb.) meghívót, hanem a Magyar Honvédség valamennyi alakulata, amely 2013-ban érintett volt az árvízi védekezésben.
Fotó: Marcali Gábor

Kapcsolódó Cikkek

 • Csökkent az agresszív légi utasok, nőtt a balesetek száma

  Csökkent az agresszív légi utasok, nőtt a balesetek száma

  Csökkent az agresszív légi utas száma 2017-ben az előző évihez viszonyítva, de nőtt a légi balesetek száma 2018 első fél évében – hangzott el a Nemzetközi Légi Szállítási Szövetség (IATA) genfi konferenciáján csütörtökön.

 • A Creativ Chef megmutatja, ő hogy szereti

  A Creativ Chef megmutatja, ő hogy szereti

  Nagy Eszter kreatív séf neve ma már ismerősen cseng az újdonságokra nyitott vagy akár klasszikus ízeket kedvelő hobbiszakácsok körében. A Konyhafőnök Szuperdöntő című show-műsor nyertese a most megjelent Kreatívan magyarosan – én így szeretem című könyvével bizonyítja, hogy mi, magyarok a gasztronómiánk sokszínűségét tekintve a világ legszerencsésebbjei vagyunk.

 • Adományokat osztottak

  Adományokat osztottak

  250 nehéz körülmények között élő család vehetett át adományt Zalaegerszegen, az élelmiszercsomagokat a Család- és Gyermekjóléti Központ munkatársai állították össze az önkormányzat kétmillió forintos támogatásnak köszönhetően.

 • Egyedi értékeket őriznek

  Egyedi értékeket őriznek

  A hucul lovaktól a Bodrog vízi élményútvonalig: természetvédelmi és a természeti értékekre épülő turisztikai célú fejlesztések kezdődtek az Aggteleki Nemzeti Park Igazgatóság (ANPI) működési területén.