EUR: 323,45 Ft
CHF: 287,44 Ft
2018. december 17., hétfő
Lázár, Olimpia

Külföld

Babakocsiba rejtve csempésztek ki egy cápát

Babakocsiba rejtve csempésztek ki a hétvégén egy apró cápát a texasi San Antonió-i Akváriumból, ahová azóta már visszakerült az állat és két férfi beismerő vallomást tett az ügyben.

Az eset szombat délután történt. A biztonsági kamerák felvételén az látszik, ahogy egy férfi behajol a “halsimogató” medencébe és egy zacskóval kiemeli a Horn-foki cápát, majd távozik vele.


A felvételen egy másik férfi és egy kisgyermeket cipelő nő is látható. Az elkövetők egy kisteherautóval távoztak a helyszínről. A gépjárművet hétfő estére találta meg a rendőrség.

Joseph Salvaggio rendőrfőnök szerint a két férfi beismerő vallomást tett. A hatóságok kedden fogják kihallgatni a nőt. Salvaggio szerint az elkövetők otthonában annyi a tengeri élőlény, mintha csak a San Antonió-i Akvárium kicsinyített mása lenne.

A cápa épségben visszakerült a medencéjébe. A Horn-foki cápa rendszerint az óceánok mélyén tartózkodik, Mexikó és az Egyesült Államok kaliforniai partjainál fordul elő. Átlagos hossza 1,2 méter. Könnyen felismerhető a fejéről és egyedi mintázatáról.

Kapcsolódó Cikkek