2018. szeptember 20., csütörtök
Friderika

Belföld

Bajkai: 200 milliárdot loptak ki a 4-as metróból

A teljes 4-es metrószakaszt meg lehetett volna építeni csak abból a 200 milliárd forintos összegből, amit az uniós vizsgálat szerint kiloptak a metróprojektből a korábbi MSZP–SZDSZ állam- és városvezetés idején, hiszen az eredeti elképzelések szerint az egész metróépítés 145 milliárd forintba került volna – érzékeltette a metrópanama nagyságát egy a Heti Tv-nek adott interjújában Bajkai István fideszes képviselő.

Az OLAF szerint az ellopott összeg túlszámlázások és jogosulatlan szakértői díjak kifizetése nyomán „szívódott fel”, így ez az erősen korrupciógyanús tevékenység lényegesen hozzájárult, hogy az M4-vonal az eredeti beruházási tervben szereplő összeg sokszorosát emésztette fel.


Bajkai szerint az üggyel kapcsolatban megindultak a számonkéréshez szükséges jogi vizsgálatok, és reméli, hogy az eljárások során megtalálják a metrópénzek lenyúlásáért felelős személyeket és felelősségre is vonják őket.

További cikkek:


 

Kapcsolódó Cikkek

 • Kelendő lett a Babakötvény

  Kelendő lett a Babakötvény

  Megugrott a kamata és a népszerűsége is az idén a Babakötvénynek. A tavalyi 10,4 milliárdnál az idén több pénz folyhat be a Start-számlákra, amelyekből egyre többet visznek át a bankoktól a kincstárhoz – írja csütörtöki számában a Világgazdaság.

 • Minden magyar gyermek számára biztosítani kell a magyar oktatási intézményt

  Minden magyar gyermek számára biztosítani kell a magyar oktatási intézményt

  A magyar kormány és a külhoni magyar közösségek közös célja az, hogy minden magyar gyermek számára biztosítsák, hogy magyar oktatási intézménybe járjon – jelentette ki Potápi Árpád János, a Miniszterelnökség nemzetpolitikáért felelős államtitkára a felvidéki Csallóközcsütörtökben, ahol átadta a Kárpát-medencei óvodafejlesztési program keretében felújított helyi magyar nyelvű óvodát szerdán.