EUR: 323,40 Ft
CHF: 286,76 Ft
2018. december 17., hétfő
Lázár, Olimpia

Belföld

Bajkai: 200 milliárdot loptak ki a 4-as metróból

A teljes 4-es metrószakaszt meg lehetett volna építeni csak abból a 200 milliárd forintos összegből, amit az uniós vizsgálat szerint kiloptak a metróprojektből a korábbi MSZP–SZDSZ állam- és városvezetés idején, hiszen az eredeti elképzelések szerint az egész metróépítés 145 milliárd forintba került volna – érzékeltette a metrópanama nagyságát egy a Heti Tv-nek adott interjújában Bajkai István fideszes képviselő.

Az OLAF szerint az ellopott összeg túlszámlázások és jogosulatlan szakértői díjak kifizetése nyomán „szívódott fel”, így ez az erősen korrupciógyanús tevékenység lényegesen hozzájárult, hogy az M4-vonal az eredeti beruházási tervben szereplő összeg sokszorosát emésztette fel.


Bajkai szerint az üggyel kapcsolatban megindultak a számonkéréshez szükséges jogi vizsgálatok, és reméli, hogy az eljárások során megtalálják a metrópénzek lenyúlásáért felelős személyeket és felelősségre is vonják őket.

További cikkek:


 

Kapcsolódó Cikkek

  • Csúcson a magyar gazdaság! Még tovább nőtt a GDP-előrejelzés!

    Csúcson a magyar gazdaság! Még tovább nőtt a GDP-előrejelzés!

    A harmadik negyedévi 4,9 százalékos, az EU-ban az egyik leggyorsabb növekedés után, más előrejelzőkhöz hasonlóan a GKI is emelte – 4,5-ről 4,6 százalékra – idei GDP-előrejelzését, ugyanakkor 2019-re fenntartja 3,2 százalékos várakozását – közölte a GKI az MTI-vel.

  • Gondoskodás minden élethelyzetben

    Gondoskodás minden élethelyzetben

    Az önellátásra képtelen gyermeküket ápolók és a súlyos fogyatékkal élő hozzátartozóikról gondoskodók egyaránt számíthatnak az anyagi megbecsülésre, ami összesen több mint ötvenezer családot érint hazánkban.