EUR: 331,34 Ft
CHF: 302,12 Ft
2019. szeptember 15., vasárnap
Enikő, Melitta

Belföld

Bakondi: A Balkán stabilitása Európa biztonsági kérdése is

A Balkán stabilitása Európa biztonsági kérdése is – hangsúlyozta Bakondi György, a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója az M1 aktuális csatorna hétfő esti műsorában.

Mint mondta, Románia nem vált a Balkán-félszigeten áthaladó illegális migráció fő útvonalává, a magyarországi határőrizet pedig “elrettentő hatással bír” az útra kelők számára, ugyanakkor egyre markánsabban látható, hogy kialakult egy Albánián, Montenegrón, Bosznia-Hercegovinán és Szlovénián keresztül Ausztriába vagy Olaszországba vezető folyosó.


Bakondi György megemlítette: a helyzet az útvonal több államában feszültségeket okoz, ugyanakkor arra is rávilágít, hogy a kezelésére való felkészülés egyes országokban “nem éppen optimális”.

Bosznia-Hercegovina kapcsán a főtanácsadó arra is kitért: az ország belbiztonsági helyzete romlott a muzulmán migránsok tömeges érkezése miatt, eközben pedig a viszonylag jelentős iszlám közösség “bátorítólag hat” a muzulmán migránsokra és embercsempészekre.


További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek

  • A gyermek a jövő közösségeinek az alapja

    A gyermek a jövő közösségeinek az alapja

    A gyermek a jövő közösségeinek alapja, a magyar jövőt azok a gyerekek és az ő gyermekeik fogják alakítani akiket ma vállalnak a szüleik – mondta az MTI-nek az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) család- és ifjúságügyért felelős államtitkára Veresegyházán szombaton.