EUR: 322,10 Ft
CHF: 285,31 Ft
2018. december 19., szerda
Viola

Belföld

Bakondi: A Balkán stabilitása Európa biztonsági kérdése is

A Balkán stabilitása Európa biztonsági kérdése is – hangsúlyozta Bakondi György, a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója az M1 aktuális csatorna hétfő esti műsorában.

Mint mondta, Románia nem vált a Balkán-félszigeten áthaladó illegális migráció fő útvonalává, a magyarországi határőrizet pedig “elrettentő hatással bír” az útra kelők számára, ugyanakkor egyre markánsabban látható, hogy kialakult egy Albánián, Montenegrón, Bosznia-Hercegovinán és Szlovénián keresztül Ausztriába vagy Olaszországba vezető folyosó.


Bakondi György megemlítette: a helyzet az útvonal több államában feszültségeket okoz, ugyanakkor arra is rávilágít, hogy a kezelésére való felkészülés egyes országokban “nem éppen optimális”.

Bosznia-Hercegovina kapcsán a főtanácsadó arra is kitért: az ország belbiztonsági helyzete romlott a muzulmán migránsok tömeges érkezése miatt, eközben pedig a viszonylag jelentős iszlám közösség “bátorítólag hat” a muzulmán migránsokra és embercsempészekre.


További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek

 • A karácsonyt veszélyeztetik az agresszív tüntetők

  A karácsonyt veszélyeztetik az agresszív tüntetők

  Az év végéhez és karácsonyhoz közeledve megszokott, hogy felpezsdül az élet az utcákon. Ez idén sincs másképp, annyi különbséggel, hogy az esti séták meghittségét az elmúlt napokban felváltotta a Soros-féle randalírozó, rongáló, gyújtogató, agresszív ellenzéki aktivisták rendbontása.

 • Burleszk lett az ellenzékiek zaklató akciójából

  Burleszk lett az ellenzékiek zaklató akciójából

  Bohócot csináltak magukból az ellenzéki képviselők, akik megpróbálták megzavarni a közmédia munkáját. Akcióikból sorra készülnek az internetes mémek, az MTV feljelentette őket, mert túlterjeszkedtek  jogaikon és azóta birtokvédelem óvja a székházat.

 • Az anyagiak már nem gördítenek akadályt a gyermekvállalás elé

  Az anyagiak már nem gördítenek akadályt a gyermekvállalás elé

  A Fidesz-kormány 2010 óta jelentős, a családalapítást, gyermekvállalást támogató intézkedést hozott, ezek közül kiemelkedők a munkához kötött kedvezmények. A családi adókedvezmény évről évre emelkedik, a kisgyermekeseknek a gyed extrának köszönhetően nem kell választaniuk a munka és a család között, a nők pedig negyven év munkaviszony után nyugdíjba mehetnek, ezzel segítve a gyermeknevelést.