EUR: 331,08 Ft
CHF: 302,08 Ft
2019. szeptember 15., vasárnap
Enikő, Melitta

Egyéb Hódmezővásárhely

Balhéba fulladt a lakossági fórum

Július 12-én lakossági fórumot tartott Hódmezővásárhely három települési képviselője, Bálint Gabriella, Cseri Tamás és Fekete Ferenc. A Szabadság Olvasókörben megtartott fórum olykor egy közgyűlés hangulatára emlékeztetett, ugyanis jelen volt a város polgármestere, Márki-Zay Péter is, aki többször is vitába keveredett a képviselőkkel.
A bevezető szavakat követően nem kellett sokat várni, hogy ismét előkerüljön a taós pénzek kérdése. Fekete Ferenc elmondta, hogy a vállalkozók nagyon szívesen adtak pénzt arra, hogy a gyerekek megfelelő körülmények között tudjanak sportolni. A vállalatok vezetőit meghívták a különböző rendezvényeikre, és még képes összeállítást is kaptak arról, hogy az egyesületek mire költötték a pénzt. A képviselő ismét felhívta a figyelmet arra, hogy minden forinttal el tudnak számolni, és nem történt semmi törvénytelen dolog a taós pénzek körül.

Fekete Ferenc, Bálint Gabriella és Cseri Tamás képviselők július 12-i lakossági fóruma vitáktól volt hangos.

Márki-Zay Péter elmondta, hogy az elvárásainak teljesen megfelelt a taobeszámoló, a részletesebb nyilvánosságra hozatalt nem ő szorgalmazta, hanem Fekete Ferenc ígérte meg. „Én így is nagyon büszke vagyok önre, egyszer lehet, hogy még egy szobrot is állítunk önnek” – fogalmazott a politikus.


A vita azonban nem ért véget ennyivel. Cseri Tamás elmondta, hogy nagyon felelőtlen egy polgármestertől az, ha a városáról minden fórumon úgy beszél, hogy az csődközeli állapotban van, nincs pénz semmire. A vállalkozók ilyen esetben egyre kevésbé bíznak a településben, ami egyenértékű azzal, hogy nem mernek pályázni a különböző munkákra. A képviselő utalt arra is, hogy Hódmezővásárhely első embere folyamatosan korrupcióval vádolja a volt városvezetést.

Márki-Zay Péter polgármester a nem csak a képviselőkkel, a lakosokkal is összeszólalkozott.

„Én a tolvajokat mindig megbélyegzem, pártállástól függetlenül, a korrupciót elítélem, pártállástól függetlenül. Az, aki támogatja a korrupciót és hazudik, az pedig szégyellni fogja magát a lánya, a gyerekei, az unokái előtt. Jó?!” – válaszolt a polgármester, amit a jelenlévők hőbörgése és az a kérdés szakított meg, hogy „és akkor Hadházy?”. A polgármester és a lakosok közti vitának Bálint Gabriella képviselő vetett véget.


Kapcsolódó Cikkek

 • Meghalt Marton László

  Meghalt Marton László

  Hosszan tartó, súlyos betegség után, életének 77. évében, csütörtökön elhunyt Marton László Kossuth-díjas rendező –…

 • Megtelik a szegedi égbolt

  Megtelik a szegedi égbolt

  Magyar produkciók és különleges külföldi gépek, valamint egyszerre három hőlégballonverseny várja az érdeklődőket a legnagyobb hazai repülős rendezvényen, a pénteken kezdődő IV.

 • Még virágosabb lett a Szent István út

  Még virágosabb lett a Szent István út

  Újabb automata öntözőrendszerrel felszerelt virágládák helyeztek ki a nagy forgalmat elbíró Szent István útra, így ismét sokkal barátságosabb és zöldebb lett a győri belváros.

 • Esőben is jót főztek

  Esőben is jót főztek

  A dél-budai görög katolikusok csapata is főzött az első DunaFok szabadidőparkban tartott lecsófesztiválon.