2018. szeptember 20., csütörtök
Friderika

Egyéb Hódmezővásárhely

Balhéba fulladt a lakossági fórum

Július 12-én lakossági fórumot tartott Hódmezővásárhely három települési képviselője, Bálint Gabriella, Cseri Tamás és Fekete Ferenc. A Szabadság Olvasókörben megtartott fórum olykor egy közgyűlés hangulatára emlékeztetett, ugyanis jelen volt a város polgármestere, Márki-Zay Péter is, aki többször is vitába keveredett a képviselőkkel.
A bevezető szavakat követően nem kellett sokat várni, hogy ismét előkerüljön a taós pénzek kérdése. Fekete Ferenc elmondta, hogy a vállalkozók nagyon szívesen adtak pénzt arra, hogy a gyerekek megfelelő körülmények között tudjanak sportolni. A vállalatok vezetőit meghívták a különböző rendezvényeikre, és még képes összeállítást is kaptak arról, hogy az egyesületek mire költötték a pénzt. A képviselő ismét felhívta a figyelmet arra, hogy minden forinttal el tudnak számolni, és nem történt semmi törvénytelen dolog a taós pénzek körül.

Fekete Ferenc, Bálint Gabriella és Cseri Tamás képviselők július 12-i lakossági fóruma vitáktól volt hangos.

Márki-Zay Péter elmondta, hogy az elvárásainak teljesen megfelelt a taobeszámoló, a részletesebb nyilvánosságra hozatalt nem ő szorgalmazta, hanem Fekete Ferenc ígérte meg. „Én így is nagyon büszke vagyok önre, egyszer lehet, hogy még egy szobrot is állítunk önnek” – fogalmazott a politikus.


A vita azonban nem ért véget ennyivel. Cseri Tamás elmondta, hogy nagyon felelőtlen egy polgármestertől az, ha a városáról minden fórumon úgy beszél, hogy az csődközeli állapotban van, nincs pénz semmire. A vállalkozók ilyen esetben egyre kevésbé bíznak a településben, ami egyenértékű azzal, hogy nem mernek pályázni a különböző munkákra. A képviselő utalt arra is, hogy Hódmezővásárhely első embere folyamatosan korrupcióval vádolja a volt városvezetést.

Márki-Zay Péter polgármester a nem csak a képviselőkkel, a lakosokkal is összeszólalkozott.

„Én a tolvajokat mindig megbélyegzem, pártállástól függetlenül, a korrupciót elítélem, pártállástól függetlenül. Az, aki támogatja a korrupciót és hazudik, az pedig szégyellni fogja magát a lánya, a gyerekei, az unokái előtt. Jó?!” – válaszolt a polgármester, amit a jelenlévők hőbörgése és az a kérdés szakított meg, hogy „és akkor Hadházy?”. A polgármester és a lakosok közti vitának Bálint Gabriella képviselő vetett véget.


Kapcsolódó Cikkek

 • Egy elfelejtett hadjárat története

  Egy elfelejtett hadjárat története

  1968. augusztus 20-áról 21-ére virradó éjszaka a Varsói szerződés négy tagállama – Szovjetunió, Lengyelország, Bulgária és Magyarország – megszállta a szintén szövetséges Csehszlovákia területét.

 • Fesztivál fesztivál hátán

  Fesztivál fesztivál hátán

  Javában dübörög a Jameson CineFest nemzetközi filmfesztivál, de a muzsika kedvelői sem unatkoznak ebben az időszakban. Múlt hétvégén zajlott az Utcazenei Fesztivál, ahol élő zenés programokkal várták az érdeklődőket, és ahol többek között a Vahúr csodát lát együttes szórakoztatta a közönséget.

 • Gondolatmegállóban várhatunk a buszra

  Gondolatmegállóban várhatunk a buszra

  Gondolatmegállót avattak a Horváth-kertben, az Alagút utca–Attila utca sarkánál. A Budavári Önkormányzat által megvalósított megálló falain kerületi írók, költők, művészek Krisztinavárosról írt idézetei olvashatók, amelyeket diákok küldtek be egy ebből a célból kiírt pályázatra.

 • Barkó Dalostalálkozó Kissikátorban

  Barkó Dalostalálkozó Kissikátorban

  A barkó népdal ünnepét  tartották szeptember 15-én Kissikátorban, a művelődési ház előtti téren felállított sátorban.  Az eseményre meghívást kapott Arló, Borsodszentgyörgy, Járdánháza  népdalköre, a Domaházi Hagyományőrző Egyesület és természetesen felléptek a házigazdák, a Kissikátori Harmonika-és Népdalkör.