2018. december 19., szerda
Viola

Egyéb Hódmezővásárhely

Balhéba fulladt a lakossági fórum

Július 12-én lakossági fórumot tartott Hódmezővásárhely három települési képviselője, Bálint Gabriella, Cseri Tamás és Fekete Ferenc. A Szabadság Olvasókörben megtartott fórum olykor egy közgyűlés hangulatára emlékeztetett, ugyanis jelen volt a város polgármestere, Márki-Zay Péter is, aki többször is vitába keveredett a képviselőkkel.
A bevezető szavakat követően nem kellett sokat várni, hogy ismét előkerüljön a taós pénzek kérdése. Fekete Ferenc elmondta, hogy a vállalkozók nagyon szívesen adtak pénzt arra, hogy a gyerekek megfelelő körülmények között tudjanak sportolni. A vállalatok vezetőit meghívták a különböző rendezvényeikre, és még képes összeállítást is kaptak arról, hogy az egyesületek mire költötték a pénzt. A képviselő ismét felhívta a figyelmet arra, hogy minden forinttal el tudnak számolni, és nem történt semmi törvénytelen dolog a taós pénzek körül.

Fekete Ferenc, Bálint Gabriella és Cseri Tamás képviselők július 12-i lakossági fóruma vitáktól volt hangos.

Márki-Zay Péter elmondta, hogy az elvárásainak teljesen megfelelt a taobeszámoló, a részletesebb nyilvánosságra hozatalt nem ő szorgalmazta, hanem Fekete Ferenc ígérte meg. „Én így is nagyon büszke vagyok önre, egyszer lehet, hogy még egy szobrot is állítunk önnek” – fogalmazott a politikus.


A vita azonban nem ért véget ennyivel. Cseri Tamás elmondta, hogy nagyon felelőtlen egy polgármestertől az, ha a városáról minden fórumon úgy beszél, hogy az csődközeli állapotban van, nincs pénz semmire. A vállalkozók ilyen esetben egyre kevésbé bíznak a településben, ami egyenértékű azzal, hogy nem mernek pályázni a különböző munkákra. A képviselő utalt arra is, hogy Hódmezővásárhely első embere folyamatosan korrupcióval vádolja a volt városvezetést.

Márki-Zay Péter polgármester a nem csak a képviselőkkel, a lakosokkal is összeszólalkozott.

„Én a tolvajokat mindig megbélyegzem, pártállástól függetlenül, a korrupciót elítélem, pártállástól függetlenül. Az, aki támogatja a korrupciót és hazudik, az pedig szégyellni fogja magát a lánya, a gyerekei, az unokái előtt. Jó?!” – válaszolt a polgármester, amit a jelenlévők hőbörgése és az a kérdés szakított meg, hogy „és akkor Hadházy?”. A polgármester és a lakosok közti vitának Bálint Gabriella képviselő vetett véget.


Kapcsolódó Cikkek

 • Éveken át hozzáfértek hackerek az EU diplomáciai kommunikációs hálózatához

  Éveken át hozzáfértek hackerek az EU diplomáciai kommunikációs hálózatához

  Éveken át hozzáfértek hackerek az Európai Unió diplomáciai kommunikációs hálózatához, olyan tartalmakat töltve le, amelyekben európai diplomaták fejezik ki aggályukat Donald Trump amerikai elnök kormányával, az Oroszországgal és Kínával való “küzdelmekkel” és annak kockázatával kapcsolatosan, hogy Irán feléleszti nukleáris programját – számolt be internetes oldalán a The New York Times (NYT).

 • Az idén többet költenek a magyarok ajándékokra

  Az idén többet költenek a magyarok ajándékokra

  Az idén a magyarok többet szánnak karácsonyi ajándékra, mint tavaly és kevesebbeknek kell előre takarékoskodniuk az ünnepi kiadásokra – közölte a Budapest Bank kedden a megbízásából készített GfK reprezentatív kutatás megállapításait.

 • A mesterséges intelligencia olyan lesz mint az internet

  A mesterséges intelligencia olyan lesz mint az internet

  Muszáj foglalkoznunk a mesterséges intelligencia kérdésével, ugyanis viszonyt kell képeznünk vele, hogy megismerhessük, hogy milyen hatással is lesz az életünkre – mondta Palkovics László innovációs és technológiai miniszter, a LEXI AI Generation nemzetközi mesterséges intelligencia chatbot verseny díjátadóján csütörtökön.