2018. december 19., szerda
Viola

Egyéb Sopron

Barokk ünnep

Barokk ünnepet tartottak nemrég Sopronbánfalván. A különleges programot a Bánfalváért Baráti Kör szervezte, s apropóját az adta, hogy 300 éves a hegyi templomhoz vezető Szentek Lépcsője. A kerek évforduló kapcsán a helyieket színes műsorok várták a Pálosok terén, a barokk lépcsőn és a hegyi templomban. Németh Attila atya megáldotta a lépcsőt, majd egyebek mellett gyógynövényekkel, csipkekészítőkkel, gyöngyfűzőkkel, korhű öltözékkel idézték meg a középkort. A jeles napon fellépett az Ars Historica Társulat, volt hangszeres játék, sőt megválasztották a pálosok miseborát is.

Fotó: Bónisné Farkas Petra

Kapcsolódó Cikkek

 • Éveken át hozzáfértek hackerek az EU diplomáciai kommunikációs hálózatához

  Éveken át hozzáfértek hackerek az EU diplomáciai kommunikációs hálózatához

  Éveken át hozzáfértek hackerek az Európai Unió diplomáciai kommunikációs hálózatához, olyan tartalmakat töltve le, amelyekben európai diplomaták fejezik ki aggályukat Donald Trump amerikai elnök kormányával, az Oroszországgal és Kínával való “küzdelmekkel” és annak kockázatával kapcsolatosan, hogy Irán feléleszti nukleáris programját – számolt be internetes oldalán a The New York Times (NYT).

 • Az idén többet költenek a magyarok ajándékokra

  Az idén többet költenek a magyarok ajándékokra

  Az idén a magyarok többet szánnak karácsonyi ajándékra, mint tavaly és kevesebbeknek kell előre takarékoskodniuk az ünnepi kiadásokra – közölte a Budapest Bank kedden a megbízásából készített GfK reprezentatív kutatás megállapításait.

 • A mesterséges intelligencia olyan lesz mint az internet

  A mesterséges intelligencia olyan lesz mint az internet

  Muszáj foglalkoznunk a mesterséges intelligencia kérdésével, ugyanis viszonyt kell képeznünk vele, hogy megismerhessük, hogy milyen hatással is lesz az életünkre – mondta Palkovics László innovációs és technológiai miniszter, a LEXI AI Generation nemzetközi mesterséges intelligencia chatbot verseny díjátadóján csütörtökön.