2018. szeptember 20., csütörtök
Friderika

Egyéb Sopron

Barokk ünnep

Barokk ünnepet tartottak nemrég Sopronbánfalván. A különleges programot a Bánfalváért Baráti Kör szervezte, s apropóját az adta, hogy 300 éves a hegyi templomhoz vezető Szentek Lépcsője. A kerek évforduló kapcsán a helyieket színes műsorok várták a Pálosok terén, a barokk lépcsőn és a hegyi templomban. Németh Attila atya megáldotta a lépcsőt, majd egyebek mellett gyógynövényekkel, csipkekészítőkkel, gyöngyfűzőkkel, korhű öltözékkel idézték meg a középkort. A jeles napon fellépett az Ars Historica Társulat, volt hangszeres játék, sőt megválasztották a pálosok miseborát is.

Fotó: Bónisné Farkas Petra

Kapcsolódó Cikkek

 • Egy elfelejtett hadjárat története

  Egy elfelejtett hadjárat története

  1968. augusztus 20-áról 21-ére virradó éjszaka a Varsói szerződés négy tagállama – Szovjetunió, Lengyelország, Bulgária és Magyarország – megszállta a szintén szövetséges Csehszlovákia területét.

 • Fesztivál fesztivál hátán

  Fesztivál fesztivál hátán

  Javában dübörög a Jameson CineFest nemzetközi filmfesztivál, de a muzsika kedvelői sem unatkoznak ebben az időszakban. Múlt hétvégén zajlott az Utcazenei Fesztivál, ahol élő zenés programokkal várták az érdeklődőket, és ahol többek között a Vahúr csodát lát együttes szórakoztatta a közönséget.

 • Gondolatmegállóban várhatunk a buszra

  Gondolatmegállóban várhatunk a buszra

  Gondolatmegállót avattak a Horváth-kertben, az Alagút utca–Attila utca sarkánál. A Budavári Önkormányzat által megvalósított megálló falain kerületi írók, költők, művészek Krisztinavárosról írt idézetei olvashatók, amelyeket diákok küldtek be egy ebből a célból kiírt pályázatra.

 • Barkó Dalostalálkozó Kissikátorban

  Barkó Dalostalálkozó Kissikátorban

  A barkó népdal ünnepét  tartották szeptember 15-én Kissikátorban, a művelődési ház előtti téren felállított sátorban.  Az eseményre meghívást kapott Arló, Borsodszentgyörgy, Járdánháza  népdalköre, a Domaházi Hagyományőrző Egyesület és természetesen felléptek a házigazdák, a Kissikátori Harmonika-és Népdalkör.