2018. szeptember 20., csütörtök
Friderika

Egyéb Debrecen

Befedik a pályát

Javában tart a nyár. A labdarúgók a világbajnokságot követően már az első fordulót is lejátszották, miközben érdekes hír látott napvilágot, miszerint egy újabb jelentős sportberuházás következik Debrecenben: befedik a műfüves nagypályát!

Nettó 800,6 millió forintból csarnokot építtet a Debreceni Labdarúgó Akadémia. A sportcsarnok a meglévő műfüves pálya fölé épül, vagyis befedik azt, így téli körülmények között is biztosított lesz a színvonalas edzés lehetősége. A csarnokot a budapesti HC Építő Kft. építheti meg, amely a debreceni stadiont is felhúzó Hunép Zrt. cégcsoportjához tartozik. A költségeket a Debreceni Labdarúgó Akadémia taoforrásból és önerőből fizeti ki. A kivitelezőnek a pallagi munkaterület átadásától számítva hat hónapja lesz a beruházás megvalósítására.

Kapcsolódó Cikkek

 • Egy elfelejtett hadjárat története

  Egy elfelejtett hadjárat története

  1968. augusztus 20-áról 21-ére virradó éjszaka a Varsói szerződés négy tagállama – Szovjetunió, Lengyelország, Bulgária és Magyarország – megszállta a szintén szövetséges Csehszlovákia területét.

 • Fesztivál fesztivál hátán

  Fesztivál fesztivál hátán

  Javában dübörög a Jameson CineFest nemzetközi filmfesztivál, de a muzsika kedvelői sem unatkoznak ebben az időszakban. Múlt hétvégén zajlott az Utcazenei Fesztivál, ahol élő zenés programokkal várták az érdeklődőket, és ahol többek között a Vahúr csodát lát együttes szórakoztatta a közönséget.

 • Gondolatmegállóban várhatunk a buszra

  Gondolatmegállóban várhatunk a buszra

  Gondolatmegállót avattak a Horváth-kertben, az Alagút utca–Attila utca sarkánál. A Budavári Önkormányzat által megvalósított megálló falain kerületi írók, költők, művészek Krisztinavárosról írt idézetei olvashatók, amelyeket diákok küldtek be egy ebből a célból kiírt pályázatra.

 • Barkó Dalostalálkozó Kissikátorban

  Barkó Dalostalálkozó Kissikátorban

  A barkó népdal ünnepét  tartották szeptember 15-én Kissikátorban, a művelődési ház előtti téren felállított sátorban.  Az eseményre meghívást kapott Arló, Borsodszentgyörgy, Járdánháza  népdalköre, a Domaházi Hagyományőrző Egyesület és természetesen felléptek a házigazdák, a Kissikátori Harmonika-és Népdalkör.