2019. szeptember 17., kedd
Zsófia

Egyéb Eger

Birtokba vették a gőzmozdonyokat

Végleges helyükre tették a Bumbardó és a Truman gőzmozdonyokat: ezentúl nem a vasútállomás területén, hanem Hatvanban, a Népkertben lehet őket megtekinteni. A két hatalmas mozdony a Budapest–Eger vasútvonal egyik fő látványosságává vált, a gyermekek és a felnőttek egyaránt csodájára járnak.

Horváth Richárd hatvani polgármester harcolta ki, hogy itt kapjanak helyet, és így ne csak a város, hanem a megye turisztikai értékét is növeljék. A két mozdony már itt is marad és egész évben látogatható.

Kapcsolódó Cikkek

 • A BDO-é a legjobb csapat

  A BDO-é a legjobb csapat

  Minden eddiginél kiegyenlítettebb küzdelmet hozott a legjobb céges focicsapatok Tatabányán rendezett döntője, ahol fővárosi győztes vihette haza a serleget vasárnap a Földi Imre Sportcsarnokból.

 • Meghalt Marton László

  Meghalt Marton László

  Hosszan tartó, súlyos betegség után, életének 77. évében, csütörtökön elhunyt Marton László Kossuth-díjas rendező –…

 • Még virágosabb lett a Szent István út

  Még virágosabb lett a Szent István út

  Újabb automata öntözőrendszerrel felszerelt virágládák helyeztek ki a nagy forgalmat elbíró Szent István útra, így ismét sokkal barátságosabb és zöldebb lett a győri belváros.

 • Megtelik a szegedi égbolt

  Megtelik a szegedi égbolt

  Magyar produkciók és különleges külföldi gépek, valamint egyszerre három hőlégballonverseny várja az érdeklődőket a legnagyobb hazai repülős rendezvényen, a pénteken kezdődő IV.