2018. december 11., kedd
Árpád, Árpádina

Belföld

Bölcsődefejlesztés kezdődött Nyíregyházán

Európai uniós támogatás segítségével, csaknem 238 millió forintból négy bölcsőde újul meg Nyíregyházán – közölte a városháza sajtószolgálata kedden az MTI-vel.

A közlemény szerint a Területi Operatív Program pályázatán elnyert, százszázalékos támogatást három bölcsőde esetében infrastrukturális fejlesztésekre és eszközbeszerzésre, egy bölcsődében pedig eszközbeszerzésre használják fel.


A beruházás keretében az Aprajafalva, az Őzike és a Micimackó bölcsődét akadálymentesítéssé alakítják át, kicserélik a belső ajtókat, kifestik a helyiségeket, felújítják és korszerűsítik a főzőkonyhákat, a belső burkolatokat, lecserélik a beépített bútorokat. Az egyik intézményben emellett – az energetikai korszerűsítés keretében – hőszigetelést kapnak a homlokzatok, felújítják a fűtési rendszert, valamint a teraszt, a lépcsőket és a járdákat is.

A Napsugár bölcsődében a nevelő-fejlesztő munkához és a gyermekek készségeinek fejlesztéséhez szükséges beltéri és kültéri eszközöket vásárol az önkormányzat.


A várhatóan őszig tartó beruházás idején az érintett bölcsődék zavartalanul nyitva tartanak, a nyári zárva tartási idő alatt pedig az ügyeletes bölcsődékben biztosított a gyermekek napközbeni ellátása.

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek

 • Nagy Viktor: A lelkiismeret nem a lúzereké

  Nagy Viktor: A lelkiismeret nem a lúzereké

  Épp a Legyetek jók, ha tudtok próbáján értük utol Nagy Viktort, az Újszínházban színpadra állított Bizánc rendezőjét. A darab kapcsán beszélgettünk lelkiismeretről, bátorságról és lúzerségről és arról, hogy miért aktuális ma is Konstantin császár története, és az miért mutat túl napjaink muszlim-kérdésén.

 • Sportos Télapók

  Sportos Télapók

  Télapónak öltözött futók lepték el hétvégén Budapestet, ahol a tizenötödik alkalommal rendezték meg a jótékonysági Mikulás Kocogás versenyt.

 • Maul Pincészet – D’Art Maul 2016 Magnum

  Maul Pincészet – D’Art Maul 2016 Magnum

  A pince tulajdonosa ezt a bort azoknak ajánlja, akik művészi módon húzzák ki a dugót a palackból, úgy kínálják , mint ajándékot az érzékeknek és elegáns mozdulattal forgatják a poharat.

 • Tovább nő a családok támogatása

  Tovább nő a családok támogatása

  Jövőre minden eddiginél több forrást fordít a kormány a családokra, és további jelentős lépések várhatók, amennyiben a magyar emberek a nemzeti konzultáción megerősítik a kormány elképzeléseit.