EUR: 323,96 Ft
CHF: 287,63 Ft
2018. szeptember 24., hétfő
Gellért, Mercédesz

Belföld

Bölcsődefejlesztés kezdődött Nyíregyházán

Európai uniós támogatás segítségével, csaknem 238 millió forintból négy bölcsőde újul meg Nyíregyházán – közölte a városháza sajtószolgálata kedden az MTI-vel.

A közlemény szerint a Területi Operatív Program pályázatán elnyert, százszázalékos támogatást három bölcsőde esetében infrastrukturális fejlesztésekre és eszközbeszerzésre, egy bölcsődében pedig eszközbeszerzésre használják fel.


A beruházás keretében az Aprajafalva, az Őzike és a Micimackó bölcsődét akadálymentesítéssé alakítják át, kicserélik a belső ajtókat, kifestik a helyiségeket, felújítják és korszerűsítik a főzőkonyhákat, a belső burkolatokat, lecserélik a beépített bútorokat. Az egyik intézményben emellett – az energetikai korszerűsítés keretében – hőszigetelést kapnak a homlokzatok, felújítják a fűtési rendszert, valamint a teraszt, a lépcsőket és a járdákat is.

A Napsugár bölcsődében a nevelő-fejlesztő munkához és a gyermekek készségeinek fejlesztéséhez szükséges beltéri és kültéri eszközöket vásárol az önkormányzat.


A várhatóan őszig tartó beruházás idején az érintett bölcsődék zavartalanul nyitva tartanak, a nyári zárva tartási idő alatt pedig az ügyeletes bölcsődékben biztosított a gyermekek napközbeni ellátása.

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek

  • A családokról szól az őszi nemzeti konzultáció

    A családokról szól az őszi nemzeti konzultáció

    Októberben indul az újabb nemzeti konzultáció – közölte Beneda Attila, az Emberi Erőforrások Minisztériumának családpolitikáért felelős helyettes államtitkára pénteken az M1 aktuális csatornán.

  • Az igazi csata most kezdődik

    Az igazi csata most kezdődik

    Kovács Zoltán kormányszóvivő szerint az uniós állam- és kormányfők salzburgi informális csúcstalálkozóján az országok többsége elutasította az Európai Unió határ- és partvédelmi ügynöksége szerepének növeléséről szóló új javaslatot, amely a határőrizet részleges jogát venné el.