EUR: 332,42 Ft
CHF: 304,52 Ft
2019. szeptember 16., hétfő
Edit

Egyéb Debrecen

Bor és dzsessz fesztiválosan

Magyarország egyik legnagyobb boros rendezvényét, a résztvevők számát tekintve a legnagyobb dzsesszfesztiválját, a Debreceni Bor- és Jazznapokat  augusztus 2. és 5. között rendezik meg a Nagyerdőben, a Békás-tó környékén – mondta el Komolay Szabolcs (Fidesz–KDNP), Debrecen kulturális alpolgármestere.

Idén 12 ország 161 dzsesszmuzsikusa mutatkozik be. Képünkön Berkes Balázs bőgős, a CB Trió tagja a tavalyi rendezvényen
MTI Fotó: Czeglédi Zsolt

A város „egyik legnagyobb sikerű újrakoreografált rendezvényének” nevezte a bor- és dzsessznapokat, utalva arra, hogy néhány évvel ezelőtt összeházasították az addig külön-külön megtartott borkarnevált és a zenei rendezvényt. Hozzátette: a fesztiválnak az elmúlt években mintegy húszezer látogatója volt. Az idei négy nap alatt 19 borvidék 69 borászata, valamint 12 ország 161 dzsesszmuzsikusa mutatkozik be a rendezvényen.


Teremi Nóra kulturális menedzser kiemelte, ismét jellemzi majd a találkozót a fiatal dzsesszformációk bemutatkozása, kilenc produkcióban együtt muzsikálnak hazai és külföldi művészek és külön  zenéléssel köszöntik a születésnapos fellépőket: Gyarmati Zoltán és Tommy Vig 80 éves művészeket, valamint Szőke Szabolcsot 70., ifj. Szakcsi Lakatos Bélát 50. születésnapja alkalmából. Érdekességként említette, hogy ismét Debrecen vendége lesz a cseh Jirí Stivin Quartet, amely negyven éve lépett fel utoljára a dzsessznapokon. Tóth Ernő, a Főnix rendezvényszervező programigazgatója emlékeztetett arra, hogy 1971 óta folyamatosan megrendezik a debreceni dzsessznapokat, amelyet negyedik éve házasítanak össze a borkarnevállal.

Kapcsolódó Cikkek

 • Meghalt Marton László

  Meghalt Marton László

  Hosszan tartó, súlyos betegség után, életének 77. évében, csütörtökön elhunyt Marton László Kossuth-díjas rendező –…

 • Még virágosabb lett a Szent István út

  Még virágosabb lett a Szent István út

  Újabb automata öntözőrendszerrel felszerelt virágládák helyeztek ki a nagy forgalmat elbíró Szent István útra, így ismét sokkal barátságosabb és zöldebb lett a győri belváros.

 • Megtelik a szegedi égbolt

  Megtelik a szegedi égbolt

  Magyar produkciók és különleges külföldi gépek, valamint egyszerre három hőlégballonverseny várja az érdeklődőket a legnagyobb hazai repülős rendezvényen, a pénteken kezdődő IV.

 • Esőben is jót főztek

  Esőben is jót főztek

  A dél-budai görög katolikusok csapata is főzött az első DunaFok szabadidőparkban tartott lecsófesztiválon.