2018. szeptember 25., kedd
Eufrozina, Kende

Egyéb Debrecen

Bor és dzsessz fesztiválosan

Magyarország egyik legnagyobb boros rendezvényét, a résztvevők számát tekintve a legnagyobb dzsesszfesztiválját, a Debreceni Bor- és Jazznapokat  augusztus 2. és 5. között rendezik meg a Nagyerdőben, a Békás-tó környékén – mondta el Komolay Szabolcs (Fidesz–KDNP), Debrecen kulturális alpolgármestere.

Idén 12 ország 161 dzsesszmuzsikusa mutatkozik be. Képünkön Berkes Balázs bőgős, a CB Trió tagja a tavalyi rendezvényen
MTI Fotó: Czeglédi Zsolt

A város „egyik legnagyobb sikerű újrakoreografált rendezvényének” nevezte a bor- és dzsessznapokat, utalva arra, hogy néhány évvel ezelőtt összeházasították az addig külön-külön megtartott borkarnevált és a zenei rendezvényt. Hozzátette: a fesztiválnak az elmúlt években mintegy húszezer látogatója volt. Az idei négy nap alatt 19 borvidék 69 borászata, valamint 12 ország 161 dzsesszmuzsikusa mutatkozik be a rendezvényen.


Teremi Nóra kulturális menedzser kiemelte, ismét jellemzi majd a találkozót a fiatal dzsesszformációk bemutatkozása, kilenc produkcióban együtt muzsikálnak hazai és külföldi művészek és külön  zenéléssel köszöntik a születésnapos fellépőket: Gyarmati Zoltán és Tommy Vig 80 éves művészeket, valamint Szőke Szabolcsot 70., ifj. Szakcsi Lakatos Bélát 50. születésnapja alkalmából. Érdekességként említette, hogy ismét Debrecen vendége lesz a cseh Jirí Stivin Quartet, amely negyven éve lépett fel utoljára a dzsessznapokon. Tóth Ernő, a Főnix rendezvényszervező programigazgatója emlékeztetett arra, hogy 1971 óta folyamatosan megrendezik a debreceni dzsessznapokat, amelyet negyedik éve házasítanak össze a borkarnevállal.

Kapcsolódó Cikkek