EUR: 321,96 Ft
CHF: 285,65 Ft
2018. december 18., kedd
Auguszta

Egyéb III.kerület

Botanika a textilmúzeumban

 

 A Goldberger Textilipari Múzeum Botanika-workshopnak is otthont ad a nyáron. A program minden alkalommal 45-50 perces tárlatvezetéssel indul, amelyet a résztvevőknek az intézmény ajándékként kínál. Legközelebb augusztus 15-ére lehet jelentkezni, kezdés 10 órakor a Lajos utca 136–138. szám alatt. A foglalkozáson áttekintik az anyagválasztás szempontjait, a vadonban fellelhető, textilszínezésre is alkalmas természetes festőanyagokat, illetve a textilpácolási technikákat. Megfestenek számos textilmintát és egy nyári kendőt. A növénylenyomatokat textilbe gőzőlő, úgynevezett ecoprint, azaz ökonyomat-technikával különböző szirmokat, leveleket és növényi részeket gőzölnek len és gyapjú anyagokba.Jelentkezési, fizetési és részvételi feltételek a [email protected] e-mail-címen kérhetők. A foglalkozások időtartama 6 óra, 11 és 17 óra között, egy rövid ebédszünettel. A festés idejére kötényt és gumikesztyűt biztosítanak.A Botanikáról további információk a www.facebook.hu/hellobotani oldalon olvashatók.

Kapcsolódó Cikkek

 • Az idén többet költenek a magyarok ajándékokra

  Az idén többet költenek a magyarok ajándékokra

  Az idén a magyarok többet szánnak karácsonyi ajándékra, mint tavaly és kevesebbeknek kell előre takarékoskodniuk az ünnepi kiadásokra – közölte a Budapest Bank kedden a megbízásából készített GfK reprezentatív kutatás megállapításait.

 • A mesterséges intelligencia olyan lesz mint az internet

  A mesterséges intelligencia olyan lesz mint az internet

  Muszáj foglalkoznunk a mesterséges intelligencia kérdésével, ugyanis viszonyt kell képeznünk vele, hogy megismerhessük, hogy milyen hatással is lesz az életünkre – mondta Palkovics László innovációs és technológiai miniszter, a LEXI AI Generation nemzetközi mesterséges intelligencia chatbot verseny díjátadóján csütörtökön.

 • Csökkent az agresszív légi utasok, nőtt a balesetek száma

  Csökkent az agresszív légi utasok, nőtt a balesetek száma

  Csökkent az agresszív légi utas száma 2017-ben az előző évihez viszonyítva, de nőtt a légi balesetek száma 2018 első fél évében – hangzott el a Nemzetközi Légi Szállítási Szövetség (IATA) genfi konferenciáján csütörtökön.

 • A Creativ Chef megmutatja, ő hogy szereti

  A Creativ Chef megmutatja, ő hogy szereti

  Nagy Eszter kreatív séf neve ma már ismerősen cseng az újdonságokra nyitott vagy akár klasszikus ízeket kedvelő hobbiszakácsok körében. A Konyhafőnök Szuperdöntő című show-műsor nyertese a most megjelent Kreatívan magyarosan – én így szeretem című könyvével bizonyítja, hogy mi, magyarok a gasztronómiánk sokszínűségét tekintve a világ legszerencsésebbjei vagyunk.