2019. szeptember 17., kedd
Zsófia

Egyéb III.kerület

Botanika a textilmúzeumban

 

 A Goldberger Textilipari Múzeum Botanika-workshopnak is otthont ad a nyáron. A program minden alkalommal 45-50 perces tárlatvezetéssel indul, amelyet a résztvevőknek az intézmény ajándékként kínál. Legközelebb augusztus 15-ére lehet jelentkezni, kezdés 10 órakor a Lajos utca 136–138. szám alatt. A foglalkozáson áttekintik az anyagválasztás szempontjait, a vadonban fellelhető, textilszínezésre is alkalmas természetes festőanyagokat, illetve a textilpácolási technikákat. Megfestenek számos textilmintát és egy nyári kendőt. A növénylenyomatokat textilbe gőzőlő, úgynevezett ecoprint, azaz ökonyomat-technikával különböző szirmokat, leveleket és növényi részeket gőzölnek len és gyapjú anyagokba.Jelentkezési, fizetési és részvételi feltételek a [email protected] e-mail-címen kérhetők. A foglalkozások időtartama 6 óra, 11 és 17 óra között, egy rövid ebédszünettel. A festés idejére kötényt és gumikesztyűt biztosítanak.A Botanikáról további információk a www.facebook.hu/hellobotani oldalon olvashatók.

Kapcsolódó Cikkek

 • A BDO-é a legjobb csapat

  A BDO-é a legjobb csapat

  Minden eddiginél kiegyenlítettebb küzdelmet hozott a legjobb céges focicsapatok Tatabányán rendezett döntője, ahol fővárosi győztes vihette haza a serleget vasárnap a Földi Imre Sportcsarnokból.

 • Meghalt Marton László

  Meghalt Marton László

  Hosszan tartó, súlyos betegség után, életének 77. évében, csütörtökön elhunyt Marton László Kossuth-díjas rendező –…

 • Még virágosabb lett a Szent István út

  Még virágosabb lett a Szent István út

  Újabb automata öntözőrendszerrel felszerelt virágládák helyeztek ki a nagy forgalmat elbíró Szent István útra, így ismét sokkal barátságosabb és zöldebb lett a győri belváros.

 • Megtelik a szegedi égbolt

  Megtelik a szegedi égbolt

  Magyar produkciók és különleges külföldi gépek, valamint egyszerre három hőlégballonverseny várja az érdeklődőket a legnagyobb hazai repülős rendezvényen, a pénteken kezdődő IV.