2018. december 10., hétfő
Judit

Egyéb Szolnok

Bővül a repülőmúzeum

Alig két éve nyílt meg városunk legújabb látványossága, a RepTár Szolnoki Repülőmúzeum, de máris komoly eredményekkel büszkélkedhet. A sikerek azonban arra sarkallják a létesítmény vezetését, hogy a fejlődés ne álljon meg.

Ezért kell most bővíteni a múzeum épületét, hiszen kiterjedtebbé vált a szolgáltatási és tevékenységi köre. Emiatt szükség van egy külön helyiségre, ahol az adminisztrátorok, a restaurátorok, a muzeológusok és egyéb más szakemberek nyugodt körülmények között dolgozhatnak. Számukra alakítanak ki egy elkülönített részt az emeleten. A szolnoki közgyűlés erre még tavaly megszavazta a tízmilliós nagyságrendű támogatási összeget. Ha minden jól megy, a júliusi Rúzsa Magdi-koncert előtt át lehet adni az új épületrészt.


Folyamatosan fejlődik a RepTár

A RepTárra fordított fejlesztési összegek eddig maradéktalanul megtérültek. Elég csak arra gondolni, hogy a 2016. szeptemberi nyitás utáni két hónapban húszezren látogatták meg a múzeumot, amely még frissen elnyerte a 2016. Év Turisztikai Attrakciója címet. Az intézmény emellett a RepTár Piknik keretében helyet biztosított egy nagy sikerű Quimby-koncertnek, de az eseménynaptárat konferenciák és egyéb ismeretterjesztő programok is rendszeresen színesítik.

Bővíteni kell a múzeum épületét

Kapcsolódó Cikkek