EUR: 333,72 Ft
CHF: 305,59 Ft
2019. szeptember 22., vasárnap
Móric

Egyéb XXII.kerület

Bravó Budafóka, bravó Gábor!

A Kerület Napján Zakariás József-díjjal jutalmazott Budafóka SE csapattagja, Zombori Gábor korosztályos magyar rekordot úszott a Helsinkiben megrendezett junior Európa-bajnokságon. A 16 esztendős válogatott úszó egyéniben a hátúszó számokban teljesített kiemelkedően, a 100 méteres távot 55.30-as idővel zárta.

Kétszáz méteren nyújtott teljesítménye (1:59.87) szintén korosztályos csúcsot eredményezett, amivel épphogy lecsúszott a dobogóról, így a negyedik helyen végzett.


Horváth Tamás vezetőedző tanítványa az egyéni számok mellett a váltószámokban is remekelt, a 4 x 100 méteres férfi gyorsváltó legfiatalabbjaként ő úszta a legjobb időt, a reggeli 4 x 100 méter mixed gyorsváltó tagjaként pedig bronzérmet nyert. A Milák Kristóf, Hímer Krisztofer, Gyurinovics Fanni, Zombori Gábor négyes a 4 x 100 méteres vegyes váltó délutáni döntőjében az 5. helyen ért célba.

Forrás: www.budafokase.hu

Zombori Gábor helsinkiben (Fotó: Budafóka)

Zombori Gábor Budafok-Tétény színekben az itthonii uszodában Horváth Tamás (középen) edző balján ( Fotó: Sáfár Tibor)

Kapcsolódó Cikkek

  • Jól halad a sétány építése

    Jól halad a sétány építése

    Heteken belül elkészül az Újhegyi sétány harmadik szakaszának felújítása. A 2016-ban átadott első, majd a 2019 tavaszán elkészült második ütemet követően az önkormányzat immár teljes hosszában újjávarázsolja a kerület legnagyobb lakótelepének főutcáját.

  • Ziomara Morrison az Aluinvent DVTK új játékosa

    Ziomara Morrison az Aluinvent DVTK új játékosa

    Az Aluinvent DVTK centere, Chanel Mokango néhány nappal ezelőtt edzés közben súlyos térdsérülést szenvedett. A kongói játékos felépülése hosszabb időt vesz igénybe, ezért a pótlásáról azonnal gondoskodni kellett.