2018. szeptember 20., csütörtök
Friderika

Egyéb IX.kerület

Brémai muzsikusok a játszótéren

Elkezdődött a játszószerda elnevezésű rendezvénysorozat, melyen a József Attila lakótelep nagyjátszóterén vehetnek részt a családok egy nagyszerű, ingyenes programon. Legutóbb a Magyar Népmese Színház előadásában a Brémai muzsikusok című darabot nézhették meg a kicsik.

A Magyar Népmese Színházat a Zanotta Art Kulturális és Művészeti Egyesület hozta létre. A társulat a magyar népmese-irodalom legértékesebb gyöngyszemeit dolgozza fel úgy, hogy kiemelten kezelik a mesék képi megjelenítését. Fontos szempont továbbá a hagyományok bemutatása is. A mesejátékok zenei világát élő kísérettel biztosítják, autentikus hangszerekkel. Nem csoda, hogy a gyerekek jól érezték magukat a színház előadásán, ahol szinte szereplői lehettek a mesejátéknak.


Kapcsolódó Cikkek

 • Egy elfelejtett hadjárat története

  Egy elfelejtett hadjárat története

  1968. augusztus 20-áról 21-ére virradó éjszaka a Varsói szerződés négy tagállama – Szovjetunió, Lengyelország, Bulgária és Magyarország – megszállta a szintén szövetséges Csehszlovákia területét.

 • Fesztivál fesztivál hátán

  Fesztivál fesztivál hátán

  Javában dübörög a Jameson CineFest nemzetközi filmfesztivál, de a muzsika kedvelői sem unatkoznak ebben az időszakban. Múlt hétvégén zajlott az Utcazenei Fesztivál, ahol élő zenés programokkal várták az érdeklődőket, és ahol többek között a Vahúr csodát lát együttes szórakoztatta a közönséget.

 • Gondolatmegállóban várhatunk a buszra

  Gondolatmegállóban várhatunk a buszra

  Gondolatmegállót avattak a Horváth-kertben, az Alagút utca–Attila utca sarkánál. A Budavári Önkormányzat által megvalósított megálló falain kerületi írók, költők, művészek Krisztinavárosról írt idézetei olvashatók, amelyeket diákok küldtek be egy ebből a célból kiírt pályázatra.

 • Barkó Dalostalálkozó Kissikátorban

  Barkó Dalostalálkozó Kissikátorban

  A barkó népdal ünnepét  tartották szeptember 15-én Kissikátorban, a művelődési ház előtti téren felállított sátorban.  Az eseményre meghívást kapott Arló, Borsodszentgyörgy, Járdánháza  népdalköre, a Domaházi Hagyományőrző Egyesület és természetesen felléptek a házigazdák, a Kissikátori Harmonika-és Népdalkör.