2018. december 19., szerda
Viola

Egyéb IX.kerület

Brémai muzsikusok a játszótéren

Elkezdődött a játszószerda elnevezésű rendezvénysorozat, melyen a József Attila lakótelep nagyjátszóterén vehetnek részt a családok egy nagyszerű, ingyenes programon. Legutóbb a Magyar Népmese Színház előadásában a Brémai muzsikusok című darabot nézhették meg a kicsik.

A Magyar Népmese Színházat a Zanotta Art Kulturális és Művészeti Egyesület hozta létre. A társulat a magyar népmese-irodalom legértékesebb gyöngyszemeit dolgozza fel úgy, hogy kiemelten kezelik a mesék képi megjelenítését. Fontos szempont továbbá a hagyományok bemutatása is. A mesejátékok zenei világát élő kísérettel biztosítják, autentikus hangszerekkel. Nem csoda, hogy a gyerekek jól érezték magukat a színház előadásán, ahol szinte szereplői lehettek a mesejátéknak.


Kapcsolódó Cikkek

 • Éveken át hozzáfértek hackerek az EU diplomáciai kommunikációs hálózatához

  Éveken át hozzáfértek hackerek az EU diplomáciai kommunikációs hálózatához

  Éveken át hozzáfértek hackerek az Európai Unió diplomáciai kommunikációs hálózatához, olyan tartalmakat töltve le, amelyekben európai diplomaták fejezik ki aggályukat Donald Trump amerikai elnök kormányával, az Oroszországgal és Kínával való “küzdelmekkel” és annak kockázatával kapcsolatosan, hogy Irán feléleszti nukleáris programját – számolt be internetes oldalán a The New York Times (NYT).

 • Az idén többet költenek a magyarok ajándékokra

  Az idén többet költenek a magyarok ajándékokra

  Az idén a magyarok többet szánnak karácsonyi ajándékra, mint tavaly és kevesebbeknek kell előre takarékoskodniuk az ünnepi kiadásokra – közölte a Budapest Bank kedden a megbízásából készített GfK reprezentatív kutatás megállapításait.

 • A mesterséges intelligencia olyan lesz mint az internet

  A mesterséges intelligencia olyan lesz mint az internet

  Muszáj foglalkoznunk a mesterséges intelligencia kérdésével, ugyanis viszonyt kell képeznünk vele, hogy megismerhessük, hogy milyen hatással is lesz az életünkre – mondta Palkovics László innovációs és technológiai miniszter, a LEXI AI Generation nemzetközi mesterséges intelligencia chatbot verseny díjátadóján csütörtökön.