EUR: 322,65 Ft
CHF: 282,40 Ft
2018. október 22., hétfő
Előd

Sport

Bronzérem Lettországból

Lettországi kirándulása harmadik helyezéssel végződött Szabó Krisztián számára: a kétszeres Európa-bajnok autóversenyző  Supercarjával gyakorolni ment a helyi bajnokság fordulójára, de trófeával távozott, Rigában végig az élmezőnyben szerepelt.

Két magyar és egy német bajnoki forduló után Nyirád helyett Lettországba utazott Szabó Krisztián, hogy korosodó Volkswagen Polójával további értékes tapasztalatot gyűjtsön a Supercar kategóriában. A Super 1600 osztály tavalyi és tavalyelőtti FIA Európa-bajnoka elsősorban tesztként tekintett a világbajnokság naptárában is szereplő rigai pályán zajló hétvégére, a lett sorozat 3. fordulójára, ennek ellenére végig az Open RX kategória élmezőnyében autózott: a három előfutamon 3., 3., és 2., saját elődöntőjében 2.  pozíciót szerzett, a döntőben pedig 3. helyen zárt.


Szabó Krisztián a dobogó harmadik fokára állhatott fel Rigában

– Nem végződött rosszul a hétvége, tekintve, hogy tesztversenyként kezeltük. Aminek örülök, hogy a két nap során megvolt a fejlődés, mind az autóval, mind vezetéstechnika terén, tehát egyre gyorsabb lettem – beszélt a rigai verseny alakulásáról Szabó Krisztián. – Szombaton és vasárnap reggel kicsit még el voltam kenődve, mert nem úgy ment, ahogyan szerettem volna. Ezután viszont elkezdtünk állítgatni az autót, én is jobban összpontosítottam, így a teljesítmény szintén javult. Egy hellyel végezhettem volna előrébb, a döntőben ugyanis fellépett egy kisebb hiba az autóval. A rajtot jól elkaptam, és második helyen mentem, amikor pár másodpercre elment az erő. Ekkor megelőzött egy ellenfél, visszaestem a harmadik helyre, onnantól pedig ott is maradtam. Élveztem a hétvégét: nem csupán ralikrosszverseny volt, hanem motorsportfesztivál, crosscartokkal, supermotókkal, Ladákkal, mindig hangos volt a pálya. Egyetlen dolgot sajnálok, hogy elég keveset mehettünk, szombaton például összesen hét kört, hármat a szabadedzésen, négyet az első előfutamon. Vasárnap pedig nem volt warm-up, hanem rögtön jött a második kvalifikáció. Jobb lett volna többet körözni, hiszen ezzel a céllal mentem. Magát a rendezvényt és a pályát a két ugratóval viszont nagyon élveztem – zárt a 26 éves versenyző, aki a hétfőn induló háromnapos hivatalos teszten is szerepet kap.

Kapcsolódó Cikkek