EUR: 317,72 Ft
CHF: 280,63 Ft
2019. január 21., hétfő
Ágnes

Belföld

Brüsszel megint Sorost védi

Soros György és emberei újabb támadást indítottak Magyarország ellen. Az Európai Bizottság ma várhatóan kötelezettségszegési eljárást indít a Stop Soros törvénycsomag és a hozzá kapcsolódó alkotmánymódosítás miatt. Emellett egy 2015-ben indult másik kötelezettségszegési eljárást bírósági szakaszba léptet a bizottság.

– Brüsszel már megint Sorost védi, és nem először próbál nyomást gyakorolni Magyarországra a Soros-hálózat érdekében. Mi kitartunk a mellett, hogy nem leszünk bevándorlóország, és nem tudjuk elfogadni, ha valaki nyíltan, a magyar és az uniós törvények kijátszására buzdítja a migránsokat – reagált a hírre Halász János, a Fidesz-frakció szóvivője.Soros György. (MTI/EPA pool/Olivier Hoslet)

– Soros György és a hálózatához tartozó személyek rendszeres vendégeknek számítanak az Európai Bizottságnál, szinte hetente találkoznak a testület képviselőivel, maga Soros is évente többször látogat Brüsszelbe – mondta a Lokálnak Deák Dániel politológus, a Figyelő főmunkatársa. Legutóbb Soros éppen a kétharmados Fidesz-győzelmet hozó választás után járt Brüsszelben, ahol Frans Timmermans, az Európai Bizottság alelnöke fogadta.

– Az Európai Bizottság több vezetője ráadásul évtizedes barátja Soros Györgynek, Frans Timmermans nemrég például arról beszélt, hogy minden fontos kérdésben kikéri az amerikai milliárdos véleményét. Nem meglepő tehát, hogy Brüsszel kötelezettségszegési eljárást indított a Stop Soros törvénycsomag és az azzal összefüggő alaptörvény-módosítások miatt – tette hozzá Deák.


Az elemző úgy véli, a brüsszeli vezetők célja az, hogy előbb-utóbb minden európai állam befogadja az illegális bevándorlókat. Ennek a folyamatnak a legnagyobb támogatói és szervezői a Soros által finanszírozott szervezetek, melyeknek most védelmére kelt az Európai Bizottság.

– A magyar kormány ebben a helyzetben csupán annyit tud tenni, hogy higgadtságát megőrizve, az eddigi kötelezettségszegési eljárásokhoz hasonlóan a jog nyelvén képviseli hazánk álláspontját. Ez eddig bejött, hiszen az ilyen eljárások többsége Magyarország számára kedvezően végződött – zárta szavait.

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek

 • Szánalmasan kevesen tüntettek

  Szánalmasan kevesen tüntettek

  Nagyobb volt a füstje, mint a lángja a szombatra meghirdetett ellenzéki demonstrációsorozatnak, amelynek az volt a célja, hogy leállítsák az országot.

 • Kígyózó sor a Corvin mozi székeiért

  Kígyózó sor a Corvin mozi székeiért

  Óriási volt az érdeklődés a Corvin mozi székei iránt, ugyanis péntek délelőtt 10 és 12 óra között hatalmas tömeg állt sorba, hogy az 1000 forintos régi moziszékekből legalább egyet hazavihessen.

 • A többség elutasítja az ellenzék színjátékát

  A többség elutasítja az ellenzék színjátékát

  A magyar emberek 60 százaléka szerint az ellenzéki pártok és politikusok a hatalomra jutás érdekében használják fel a tüntetések adta szereplési lehetőséget – derült ki a Századvég legfrissebb közvélemény-kutatásából.