EUR: 322,57 Ft
CHF: 282,57 Ft
2018. október 23., kedd
Gyöngyi

Külföld

Brutálisan meggyilkoltak egy magyar nőt Floridában

Elképesztő gyilkosság borzolja a kedélyeket a floridai Sarasotában, a gyanú szerint ugyanis saját férje végzett ki egy 47 éves magyar nőt. S. Blanka holtestét a lánya fedezte fel. A feltételezett gyilkost, Spencer Sanderst őrizetbe vették.

A magyar nő, Blanka közel tíz éve költözött Amerikába lányával és annak apjával. A család szétszakadt, a nő új életet kezdett egy afroamerikai férfival, Spencer Sandersszel. A kapcsolat nem volt éppen felhőtlen, a szomszédok elmondása szerint már hónapokkal ezelőtt különváláson gondolkoztak.
– Sokszor hallottam veszekedést a házukból. Blanka már korábban említette, hogy különválnak útjaik. Félelmetes, hogy ez a szörnyű bűncselekmény itt történt néhány méterre az én otthonomtól – nyilatkozta az egyik szomszéd a helyi televíziónak, miközben a rendőrök még helyszíneltek a tetthelyen.
A holttestet Blanka lánya fedezte fel, akinek feltűnt, hogy édesanyja nem veszi fel a telefont. Ő értesítette a hatóságokat is. A kiérkező rendőröket szörnyű látvány fogadta. Rengeteg szúrt sebbel a felsőtestén feküdt a nő, a nyakán pedig egy vágás volt látható. A testtől nem messze egy nagy konyhakést találtak. A házban a nő telefonját is megvizsgálták, az utolsó hívás kedd délután 15 óra 40 perckor történt.
A férjét hívta, majd három perccel később egy szöveges üzenetet is küldött neki. Ez volt az utolsó életjele. A ház minden ablaka és ajtaja be volt zárva. Nem sokkal ezután férjét, Spencert a helyi rendőrség letartóztatta. Azt állította, hogy utoljára kedd este látta élve feleségét, majd balesetet szenvedett, és szerda estig kórházban volt. A rendőrség kihallgatta a férfi anyját is, aki azt állította, hogy menye kedd délután nála járt, majd együtt mentek vissza Blanka és Spencer otthonába.
A térfigyelő kamerák rögzítették, amint a férj 4 óra után elhagyta otthonát, 40 perccel később pedig a rendőrség értesítést kapott a balesetről. A férfi a hatóság adatai szerint korábban már volt letartóztatva, július elején, más ügy miatt. Az eljárás idejére börtönbe is került, de végül nem találták bűnösnek és a bíróság hazaengedte.

Kapcsolódó Cikkek