EUR: 333,72 Ft
CHF: 305,59 Ft
2019. szeptember 22., vasárnap
Móric

Külföld

Bűntudata fizettette ki 44 éves büntetését

Negyvennégy év után fizetett ki egy parkolási bírságot egy amerikai férfi, hogy könnyítsen bűntudatán. A Pennsylvania államban lévő Minersville rendőrsége a múlt héten levelet kapott öt dollárral és pár sor magyarázattal.

„Kedves rendőrség, több mint 40 éve hordom magammal ezt a büntetőcédulát. Mindig is szándékomban állt kifizetni. Bocsássanak meg, amiért nem adom meg az adataimat. Tisztelettel, Dave” – írta. A feladóhoz az illető annyit írt: „Bűntudatot Érző, Megtévedt út, Bármely város, Kalifornia”. Az 1974-es kifizetetlen büntetés két dollár volt, az ismeretlen ehhez 3 dollárt adott hozzá kamatként. Ugyanez a büntetés ma 20 dollár volna.

Kapcsolódó Cikkek

  • Orbán Viktor: A baloldal be akarja hozni a migránsokat

    Orbán Viktor: A baloldal be akarja hozni a migránsokat

    Magyarország készen áll, hogy ahol tud, ott segítséget nyújtson Olaszországnak, így ha végre elszánja magát, hogy a határokat megvédi, segítünk, és abban is, hogy az itt lévő migránsokat hazavigyék – mondta Orbán Viktor miniszterelnök a jobboldali Olasz Testvérek (FdI) párttalálkozóján, szombaton Rómában.

  • Gyújtogatások, erőszak és agresszió a párizsi klímameneten

    Gyújtogatások, erőszak és agresszió a párizsi klímameneten

    Az anarchista “black blocs” (Fekete blokk) csoportokhoz tartozó szélsőségesek incidenseket kezdeményeztek szombaton Párizsban az éghajlat védelmében rendezett felvonuláson, a rendőrség a tüntetőket elhatárolódásra kérte a rendbontóktól, miközben a város más pontjain olyan kormányellenes sárgamellényes tiltakozókat állítottak elő, akik tiltott helyszíneken próbáltak meg gyülekezni.