EUR: 333,72 Ft
CHF: 305,59 Ft
2019. szeptember 22., vasárnap
Móric

Egyéb III.kerület

Buzsákyval és Keménnyel erősít a TVE

Új szakmai stáb veszi át a III. kerületi Torna és Vívó Egylet (TVE) labdarúgó-szakosztályának vezetését. A TVE Buzsáky Ákost, korábbi hússzoros magyar válogatottat, éveken át külföldön futballozó szakembert szerződtette. Buzsákyval Kemény Kristóf érkezik a csapatba, aki kollégájával együtt végzi az edzőképzést Angliában. Számára érzelmi kérdés is az új munkakör, hiszen annak idején a III. kerületben lett felnőtt labdarúgó és nagy vágya valósul meg azzal, hogy edzőként térhet vissza oda, ahol éveken át futballozott.

Buzsáky Ákos három éve hagyta abba az aktív labdarúgást (itthon az MTK-ban és a Ferencvárosban játszott, külföldön Portugáliában az FC Portóban, az Académicában, majd Angliában a Plymouth, a QPR, a Portsmouth és a Barnsley csapatában légióskodott). Edzői pályafutását az édesapja által alapított Grund FC-nél kezdte és több korosztálynál is tevékenyen részt vett a szakmai munkában. Tavaly óta – angliai profi labdarúgómúltjának köszönhetően – a PFA edzőképzésén tanulja a szakmát, előbb a manchesteri LEVEL 2-es, majd a Burnley-ben tartott LEVEL 3-as képzésen vett részt.


Edzői filozófiája megegyezik a játékosként képviselt felfogásával: maximalista, ambiciózus, jelentős célokat tűzött ki maga elé. Igyekszik felhasználni azokat a tapasztalatokat, amelyeket karrierje során gyűjtött, próbálja átvenni azokat a számára szimpatikus módszereket, melyeket többek között édesapjától, idősebb Buzsáky Ákostól, majd Henk ten Catétől, José Mourinhótól, Tony Pulistól, Ian Holloway-től, vagy éppen korábbi magyar szövetségi kapitányoktól lesett el.

– Volt egy elképzelésem az edzői karrieremet illetően, azt terveztem, hogy a Grundnál készítem fel magam a pályára, gyerekcsapatoknál, különféle korosztályoknál szerzek rutint, hogy aztán feljebb léphessek – nyilatkozta Buzsáky Ákos, aki megvallotta: mindig is a felnőttlabdarúgásban akart szerepet vállalni, de végig tudta, hogy az utánpótlás az a terület, ahol eleinte fejlődhet.


– A III. kerületi TVE vezetősége megkeresett és felvázolta, hogy velem képzeli el a merészebb célok megvalósítását. Görcsbe rándult a gyomrom. Legutóbb akkor éreztem ilyet, amikor a QPR ajánlatot tett nekem. Megtisztelő ez a felkérés és egyben hatalmas kihívás is. Mindig is komoly célokat tűztem ki magam elé, szeretem, ha teher van a vállamon – márpedig a III. kerületi TVE az NB II-be vágyik, és az elöljárók úgy látják, velem a szakmai stáb élén ez idővel elérhető. Nem tartom magam kész edzőnek, nem mondtam le arról az útról, amit elterveztem, ugyanúgy képzem magam a jövőben is, tartom a kapcsolatot az angol edzőképzés kurzusvezetőivel, és bízom benne, hogy a jövő nyáron felvételt nyerek a Level 4-es tanfolyamra. Nem lenne rossz, ha oda már NB III-as bajnok edzőként érkezhetnék…

Kemény Kristóf és Buzsáky Ákos a TVE labdarúgó-szakosztálya új szakmai vezetői (Fotó: TVE)

Kapcsolódó Cikkek

 • Jól halad a sétány építése

  Jól halad a sétány építése

  Heteken belül elkészül az Újhegyi sétány harmadik szakaszának felújítása. A 2016-ban átadott első, majd a 2019 tavaszán elkészült második ütemet követően az önkormányzat immár teljes hosszában újjávarázsolja a kerület legnagyobb lakótelepének főutcáját.

 • Grezsa könnyen járható várossá tenné Vásárhelyt

  Grezsa könnyen járható várossá tenné Vásárhelyt

  Öt év alatt 50 kilométernyi utat újítana fel a vásárhelyi polgármesterjelölt, aki rendbe tenné a város járdáit, növelné a tram-train szerelvények számát, kártalanítaná a nyomvonal mellett lévő üzleteket, és elektromos buszokkal oldaná meg a helyi tömegközlekedést.

 • Szücsné vértesszőlősi képviselőként Tatabánya ellen szavazott

  Szücsné vértesszőlősi képviselőként Tatabánya ellen szavazott

  Szücsné Posztovics Ilona, a DK és a többi ellenzéki párt polgármesterjelöltje vértesszőlősi önkormányzati képviselőként arra szavazott, hogy Vértesszőlős a Tatai járáshoz tartozzon, ne Tatabányához – ismertette sajtótájékoztató keretében Salló Győző.