EUR: 322,83 Ft
CHF: 285,94 Ft
2018. december 13., csütörtök
Luca, Otília

Budapest IX.kerület

Cél a harmadik csillag

A harmincadik bajnoki cím, azaz a harmadik csillag megszerzése a célja az előttünk álló NB I-es labdarúgó-bajnokságban a Ferencváros csapatának. 

Kubatov Gábor és Orosz Pál beszélt a Fradi jövőbeli terveiről (Fotó: Keresztesi Balázs)

– Minden szezon előtt kijelöljük a céljainkat. A következő idényben szeretnénk megnyerni a bajnokságot, és feltenni a harmadik csillagot a mezünkre. A keretünket ezeknek a céloknak megfelelően alakítjuk  mondta el Kubatov Gábor, a Ferencváros elnöke, aki az évadnyitó sajtótájékoztatón külön kiemelte Gera Zoltánt.
 Az ő élettörténetén keresztül meg lehet érteni, miért érdemes sportolni. El is veszhetett volna, de a hite és a sport kivezette a bajból. Nemcsak nagyszerű focista, de kiváló ember is lett belőle, példamutatóan képvisel morális és erkölcsi értékeket. Mi készen álltunk arra, hogy hosszabbítsunk vele, de sajnos fizikailag már nem bírta az újabb idényt. Aláírt szerződésünk még nincs, de szeretnénk együtt dolgozni vele. Várhatóan a szakmai stáb tagja, a technikai képzésért felelős edző lesz. A meccsre való felkészüléssel foglalkozik egyénileg a játékosokkal, és részt vesz a videóelemzésben is. Nagyon jól tudja, mi történik a pályán, és ezt át is tudja adni. Az a tervünk, hogy nemcsak az első keretnél, hanem az utánpótlásban is megpróbáljuk hasznosítani Gerzson tudását. Hogy mi lenne a méltó búcsúztatása, még nem tudjuk pontosan, de vannak elképzeléseink.


Sokan az egyik legjobb igazolásnak Davide Lanzafame szerződtetését tartják, aki tavaly az év játékosa és gólkirály volt.
 Nem fiatal már, 31 éves, de szükségünk van nagy játékosra, akiben mindig benne van a váratlan. Igazi Fradi-karakter, azt várjuk tőle, hogy ami Gera visszavonulásával hiányozni fog a keretből, azt visszahozza. A pályán olyan rosszfiú, akire – persze korlátokon belül – nagy szükség van. Nagyon eltökélt játékos, aki szeretne még valamit letenni az asztalra, és erre itt van lehetősége.

Nem csak az első keretet érintő változások kerültek szóba. Az utánpótlás éléről ugyanis távozott a német Theo Schneider, helyét Prukner László vette át.
– Theo Schneider három évet kapott, hogy bevezesse az általa felvázolt koncepciót. Ez nem hozta meg az elvárt eredményeket  magyarázta a történteket Orosz Pál, az FTC Labdarúgó Zrt. vezérigazgatója.  A klub történetében sosem fordult még elő, ami idén, hogy osztályozón múljon az U17-es csapat első osztályú tagsága. Így a jó dolgokat nem elvitatva, Schneidertől el kellett búcsúznunk. Prukner László kezében jó helyen lesz a ferencvárosi utánpótlás gondozása, nagy tudású futballszakember, emellett pedig kiváló pedagógus.


Kapcsolódó Cikkek

 • Tárolót a társasházakba!

  Tárolót a társasházakba!

  Pályázat útján szerezhetnek pénzt Belváros-Lipótváros társasházai, ha kerékpártárolót szeretnének létesíteni az ingatlanon belül.

 • Budapest madártávlatból

  Budapest madártávlatból

  Lenyűgöző légi felvételeivel meghódította a közösségi oldalakat, kedvenc témája Budapest, madártávlatból megörökítette már a főváros számos jellegzetes helyszínét, de szívesen csinál képeket sokfelé Magyarországon és szerte a világban.

 • Eifert-képek Újpesten

  Eifert-képek Újpesten

  Hazai és nemzetközi szinten is a legjobbak között jegyzik Eifert János fotóművész fényképeit.