EUR: 323,13 Ft
CHF: 287,10 Ft
2018. december 16., vasárnap
Etelka, Aletta

Egyéb Érd

Családi halászléfőzés a Duna-parton

Fotó: Nagy István

Ismét sokan vettek részt az Érdi Horgász Egyesület által immár tizenötödik alkalommal megszervezett, családi nappal egybekötött halászléfőző versenyen. Tizennégy csapat nevezett a volt téglagyár területén, a Duna partján megtartott vetélkedésre. T. Mészáros András polgármester a keretéből ötvenezer forinttal, azaz mintegy ötven kilogramm hallal támogatta a rendezvényt, amelyhez még az egyesület hozzátett vagy hatvan kilogrammot. Ennek egy részét a vetélkedésen induló csapatok kapták, a többiből pedig a megjelentek főztek „saját” halászlét – ezt a mintegy száz adagot fogyaszthatták el a jelenlévők, ingyenesen. A zsűri ezúttal is nehéz helyzetben volt, kiosztották a három első díjat, az igazi díj azonban a helyi Tranzit zenekar muzsikájával aláfestett családias, esti jó hangulat volt.

Kapcsolódó Cikkek

 • Csökkent az agresszív légi utasok, nőtt a balesetek száma

  Csökkent az agresszív légi utasok, nőtt a balesetek száma

  Csökkent az agresszív légi utas száma 2017-ben az előző évihez viszonyítva, de nőtt a légi balesetek száma 2018 első fél évében – hangzott el a Nemzetközi Légi Szállítási Szövetség (IATA) genfi konferenciáján csütörtökön.

 • A Creativ Chef megmutatja, ő hogy szereti

  A Creativ Chef megmutatja, ő hogy szereti

  Nagy Eszter kreatív séf neve ma már ismerősen cseng az újdonságokra nyitott vagy akár klasszikus ízeket kedvelő hobbiszakácsok körében. A Konyhafőnök Szuperdöntő című show-műsor nyertese a most megjelent Kreatívan magyarosan – én így szeretem című könyvével bizonyítja, hogy mi, magyarok a gasztronómiánk sokszínűségét tekintve a világ legszerencsésebbjei vagyunk.

 • Adományokat osztottak

  Adományokat osztottak

  250 nehéz körülmények között élő család vehetett át adományt Zalaegerszegen, az élelmiszercsomagokat a Család- és Gyermekjóléti Központ munkatársai állították össze az önkormányzat kétmillió forintos támogatásnak köszönhetően.

 • Egyedi értékeket őriznek

  Egyedi értékeket őriznek

  A hucul lovaktól a Bodrog vízi élményútvonalig: természetvédelmi és a természeti értékekre épülő turisztikai célú fejlesztések kezdődtek az Aggteleki Nemzeti Park Igazgatóság (ANPI) működési területén.