EUR: 333,72 Ft
CHF: 305,59 Ft
2019. szeptember 22., vasárnap
Móric

Egyéb Érd

Családi halászléfőzés a Duna-parton

Fotó: Nagy István

Ismét sokan vettek részt az Érdi Horgász Egyesület által immár tizenötödik alkalommal megszervezett, családi nappal egybekötött halászléfőző versenyen. Tizennégy csapat nevezett a volt téglagyár területén, a Duna partján megtartott vetélkedésre. T. Mészáros András polgármester a keretéből ötvenezer forinttal, azaz mintegy ötven kilogramm hallal támogatta a rendezvényt, amelyhez még az egyesület hozzátett vagy hatvan kilogrammot. Ennek egy részét a vetélkedésen induló csapatok kapták, a többiből pedig a megjelentek főztek „saját” halászlét – ezt a mintegy száz adagot fogyaszthatták el a jelenlévők, ingyenesen. A zsűri ezúttal is nehéz helyzetben volt, kiosztották a három első díjat, az igazi díj azonban a helyi Tranzit zenekar muzsikájával aláfestett családias, esti jó hangulat volt.

Kapcsolódó Cikkek

 • Jól halad a sétány építése

  Jól halad a sétány építése

  Heteken belül elkészül az Újhegyi sétány harmadik szakaszának felújítása. A 2016-ban átadott első, majd a 2019 tavaszán elkészült második ütemet követően az önkormányzat immár teljes hosszában újjávarázsolja a kerület legnagyobb lakótelepének főutcáját.

 • Grezsa könnyen járható várossá tenné Vásárhelyt

  Grezsa könnyen járható várossá tenné Vásárhelyt

  Öt év alatt 50 kilométernyi utat újítana fel a vásárhelyi polgármesterjelölt, aki rendbe tenné a város járdáit, növelné a tram-train szerelvények számát, kártalanítaná a nyomvonal mellett lévő üzleteket, és elektromos buszokkal oldaná meg a helyi tömegközlekedést.

 • Szücsné vértesszőlősi képviselőként Tatabánya ellen szavazott

  Szücsné vértesszőlősi képviselőként Tatabánya ellen szavazott

  Szücsné Posztovics Ilona, a DK és a többi ellenzéki párt polgármesterjelöltje vértesszőlősi önkormányzati képviselőként arra szavazott, hogy Vértesszőlős a Tatai járáshoz tartozzon, ne Tatabányához – ismertette sajtótájékoztató keretében Salló Győző.