EUR: 323,76 Ft
CHF: 287,61 Ft
2018. szeptember 18., kedd
Diána

Sport

Csendőr vitte földre Froome-ot

A négyszeres Tour de France-győztest, Chris Froome-ot egy csendőr rántotta le a biciklijéről, miközben a kerékpáros a szállása felé tartott. Mindez azért történt, mert a túlbuzgó közeg szurkolónak nézte a brit sportolót.

Egyértelműen kijelenthető, hogy nem a szerdai volt Chris Froome legjobb napja. A négyszeres Tour de France-győztes a francia kerékpáros-körverseny 17. szakaszát követően kerékpárral indult el a szállása felé, a Col de Portet-ról való lejtmenet közben azonban egy csendőr úgy állította meg, hogy elesett. Azért bringázott a brit, mert azon a szakaszon a mezőnyt segítő autók nem tudtak közlekedni.


A csendőr szurkolónak nézte a brit kerékpárost és karjánál fogva a földre vitte. Az eset során nemcsak Froome, hanem a testőre is elesett. Természetesen az incidens erős indulatokat váltott ki a sportolóból. A helyszínen készült felvételek alapján azt ordította a túlbuzgó csendőr arcába, hogy kapja be.

Froome csapata, a Sky Team közleményben jelentette be, hogy a versenyző nem sérült meg és mindössze félreértés történt. Ezen a Tour de France-on a szerencse nem Froome oldalán áll. Pár napja helyi gazdák tiltakozó megmozdulása miatt rövid időre meg kellett állítani a körverseny mezőnyét a 16. szakasz elején. A tüntetőket oszlató rendőrök könnygázt vetettek be. A szünetben több versenyzőt is szemcseppel kezeltek, mert a könnygázt és a paprikasprét a szél ráfújta a mezőnyre. Froome-ot egyébként a tüntetők le is köpték.


A Tour de France mezőnyét összetettben a walesi Geraint Thomas vezeti, a második a holland Tom Dumoulin, a harmadik pedig Chris Froome.

Kapcsolódó Cikkek

 • Kakuszi Ádám bejutott a Red Bull Rookies Cup válogatójára

  Kakuszi Ádám bejutott a Red Bull Rookies Cup válogatójára

  A H-Moto Team csapata újabb, történetének egyik nagyon fontos állomásához érkezett el, ugyanis a világ egyik
  legnagyobb utánpótlás-nevelő sorozatának, a Red Bull Rookies Cup-nak spanyolországi válogatójára bekerült
  Kakuszi Ádám is.

 • Világbajnok fitneszmodellel készül a szezonra Nagy Norbert

  Világbajnok fitneszmodellel készül a szezonra Nagy Norbert

  A Zengő Motorsport túraautó-világkupában versenyző fiatal pilótája nem töltötte tétlenül a hosszú nyári szünetet. Nagy Norbert kemény edzésbe kezdett a WTCR két és fél hónapos vakációja alatt, méghozzá a világbajnok fitneszmodell és személyi edző, Zsigmond Regina segítségével.

 • Csúcsmeccsel indul a BL

  Csúcsmeccsel indul a BL

  Igazi csemegét tartogat számunkra a labdarúgó Bajnokok Ligája ma kezdődő csoportköre, hiszen a tavalyi döntős Liverpool hazai pályán fogadja a Paris Saint-Germain csapatát.