EUR: 333,32 Ft
CHF: 304,53 Ft
2019. szeptember 17., kedd
Zsófia

Sport

Csendőr vitte földre Froome-ot

A négyszeres Tour de France-győztest, Chris Froome-ot egy csendőr rántotta le a biciklijéről, miközben a kerékpáros a szállása felé tartott. Mindez azért történt, mert a túlbuzgó közeg szurkolónak nézte a brit sportolót.

Egyértelműen kijelenthető, hogy nem a szerdai volt Chris Froome legjobb napja. A négyszeres Tour de France-győztes a francia kerékpáros-körverseny 17. szakaszát követően kerékpárral indult el a szállása felé, a Col de Portet-ról való lejtmenet közben azonban egy csendőr úgy állította meg, hogy elesett. Azért bringázott a brit, mert azon a szakaszon a mezőnyt segítő autók nem tudtak közlekedni.


A csendőr szurkolónak nézte a brit kerékpárost és karjánál fogva a földre vitte. Az eset során nemcsak Froome, hanem a testőre is elesett. Természetesen az incidens erős indulatokat váltott ki a sportolóból. A helyszínen készült felvételek alapján azt ordította a túlbuzgó csendőr arcába, hogy kapja be.

Froome csapata, a Sky Team közleményben jelentette be, hogy a versenyző nem sérült meg és mindössze félreértés történt. Ezen a Tour de France-on a szerencse nem Froome oldalán áll. Pár napja helyi gazdák tiltakozó megmozdulása miatt rövid időre meg kellett állítani a körverseny mezőnyét a 16. szakasz elején. A tüntetőket oszlató rendőrök könnygázt vetettek be. A szünetben több versenyzőt is szemcseppel kezeltek, mert a könnygázt és a paprikasprét a szél ráfújta a mezőnyre. Froome-ot egyébként a tüntetők le is köpték.


A Tour de France mezőnyét összetettben a walesi Geraint Thomas vezeti, a második a holland Tom Dumoulin, a harmadik pedig Chris Froome.

Kapcsolódó Cikkek

 • Jövőre is a világcsoportban folytatjuk

  Jövőre is a világcsoportban folytatjuk

  Jól sikerült Davis-kupa-csapatunk túlórája: a hétfőre áthúzódó meccsen Balázs Attila 6:4, 7:5-re verte Ilja Marcsenkót, s ezzel Magyarország 3:2-re nyert Ukrajna ellen, és jövőre is a világcsoportban szerepelhet.

 • Ronaldo könnyezve beszélt édesapjáról

  Ronaldo könnyezve beszélt édesapjáról

  Könnyekben tört ki egy régi videofelvétel láttán Cristiano Ronaldo. A Juventus portugál futballcsillaga a Good Morning Britain című tévéműsorban vendégeskedett, amely során az ismert riporterrel, Piers Morgannel beszélgetett.

 • Magyarok is pályára lépnek a BL-ben

  Magyarok is pályára lépnek a BL-ben

  Hosszas várakozás után ma este kezdetét veszi a labdarúgó Bajnokok Ligája 2019/20-as idényének csoportköre. A selejtezők során eddig 91 mérkőzést játszottak le Európa legjobb csapatai, amelyeken összesen 240 gól született, meccsenként 2,64 találatot láthattunk.