EUR: 333,72 Ft
CHF: 305,59 Ft
2019. szeptember 22., vasárnap
Móric

Belföld

Csengetnek a Mylord rajongóinak

A semmiből szervez valódi összefogással közönségtalálkozót a Csengetett, Mylord? néhány magyar rajongója szeptemberre. A kultikus sorozat még élő szereplői szinte egytől egyig rábólintottak a lelkes rajongócsapat budapesti meghívására.

Lord Meldrum, Mr. Stokes, Ivy, Henry, Mrs. Lipton és persze a karót nyelt Mr. Twelvetrees – vannak, akiknek ezek a nevek semmit sem mondanak, mások már a sorozatbeli karakterek nevének említésére is elmosolyodnak. Ők azok, akiket valódi Csengetett, Mylord?-rajongóknak nevezhetünk, és ők azok, akik most arra készülnek, hogy magyar követőikhez elhozzák a legendás angol sorozat még élő szereplőit.


– Az ötletet Polgár Zsuzsa dobta be a már régóta működő rajongói Facebook-csoportban, ő már szervezett is ilyet a Londonban élő magyaroknak az eredeti Meldrum-háznál – mesélt a Lokálnak a kezdetekről Szíjj András, aki szintén hosszú évek óta rabja az angol sorozat fanyar humorának. – Nem akartunk üzleti vállalkozást csinálni a dologból, ezért igyekeztünk támogatások formájában összegyűjteni a költségek összegét, de így is rengeteg alantas támadás ér minket, hogy szélhámosok vagyunk. De sokan pont az ellenkezőjét kínálják: önzetlen segítséget. Az Andrássy Hotel szintén rajongó tulajdonosa három szobát ajánlott fel a meghívottaknak, egy másik rajongó a meghívott színészek budapesti utaztatását, míg a Positive Communications az esemény PR-jának intézését vállalta ingyen.

Andrásék ezért online gyűjtést indítottak a Network for Good adománygűjtő platformon, és az eredmény még őket is meglepte, mert néhány nap alatt mintegy 2,5 millió forint gyűlt össze a rendezvény megszervezéséhez szükséges mintegy hárommillióból.


– Úgy tűnik, hogy összejön – fogalmazott még mindig óvatosan Szíjj András, aki azonnal hozzátette: a meghívott művészek közül már pozitív visszajelzést adott Michael Knowles (Teddy Meldrum), Jeffrey Holland (James Twelvetrees), Su Pollard (Ivy Teasdale), Perry Benson (Henry Livingstone), valamint a „Meldrum-lányok”: Susie Brann (Miss Poppy) és Catherine Rabett (Miss Cissy), valamint a Teddy gróf liblingjét, Rose-t alakító Amanda Bellamy. A valóban alulról szerveződő közönségtalálkozót szeptember 22-ére tervezik.

Kapcsolódó Cikkek