EUR: 323,44 Ft
CHF: 287,80 Ft
2018. december 11., kedd
Árpád, Árpádina

Budapest XVI.kerület

Csíkszentmihály felejthetetlen élmény marad

Összesen 45 diák és 5 pedagógus utazott Csíkszentmihályra (Fotó: XVI. Kerületi Újság)

A hagyományos testvértelepülési látogatás keretében kerületünk iskoláiból 45 diák és 5 pedagógus utazott Csíkszentmihályra. Az önkormányzat beszámolója szerint a gyerekek betekintést nyerhettek az erdélyi iskolák mindennapjaiba: ellátogattak a csíkszentmihályi Arany János Általános Iskolába, a gyimesfelsőloki Szent Erzsébet Gimnáziumba, a csíkszeredai Márton Áron Főgimnáziumba és a gyergyószentmiklósi Salamon Ernő Elméleti Líceumba. A diákcsoport megismerkedhetett a vidéki élettel, és nagy élmény volt számukra, amikor lovas szekérrel jutottak fel a meredek hegyoldalban lévő esztenára, ahol elfogyasztották a pásztorokéhoz hasonló ebédjüket, a friss tepertőt, pityókás kenyeret, zsírt, lila hagymát, juhsajtot és saját sütésű kolbászt. Az innivaló hideg forrásvíz volt. A természeti kincsek közül a Gyilkos-tóhoz és a Békás-szoroshoz látogattak el a gyerekek. A kirándulás fő eseménye az Ezer székely leány napja volt, amikor a csíksomlyói nyeregben összegyűlő sokadalom székely népviseletbe öltözött, és a diákok megtapasztalhatták a székely összetartozás erejét.


Kapcsolódó Cikkek

 • Tárolót a társasházakba!

  Tárolót a társasházakba!

  Pályázat útján szerezhetnek pénzt Belváros-Lipótváros társasházai, ha kerékpártárolót szeretnének létesíteni az ingatlanon belül.

 • Budapest madártávlatból

  Budapest madártávlatból

  Lenyűgöző légi felvételeivel meghódította a közösségi oldalakat, kedvenc témája Budapest, madártávlatból megörökítette már a főváros számos jellegzetes helyszínét, de szívesen csinál képeket sokfelé Magyarországon és szerte a világban.

 • Eifert-képek Újpesten

  Eifert-képek Újpesten

  Hazai és nemzetközi szinten is a legjobbak között jegyzik Eifert János fotóművész fényképeit.