EUR: 317,58 Ft
CHF: 280,03 Ft
2019. február 23., szombat
Alfréd

Extra

Csukás István: A feleségem hiánya űr marad a lelkemben

Csukás István egy éve vesztette el feleségét, de most már képes mosolyogni, bár neje hiánya örökké űr marad a lelkében. Csukás a Lokálnak elárulta: nagyon vágyott saját gyermekre, de nem bánja,  hogy végül nem született, hiszen az ő életvitelébe nehezen fért volna bele egy kicsi. 

Csukás István

– Több mint negyven évig voltunk házasok a feleségemmel, aki egy évvel ezelőtt eltávozott mellőlem. Nagyon nehéz volt az elmúlt időszak, de már újra tudok mosolyogni és viccelődni – kezdte a Lokálnak a Süsü a sárkány, A nagy ho-ho-ho-horgász és a Pom Pom meséinek atyja Csukás István, akit a nehéz időszakon családja és barátai segítettek át.


– Tényleg a bajban ismerszik meg az igaz barát. Nagyon sokat segítettek nekem is feldolgozni a nejem elvesztését. Nehéz volt az első karácsony, születésnap és házassági évforduló, de a szeretteim gondoskodtak arról, hogy ne egyedül szomorkodjak. A feleségem hiánya örökké űr marad a lelkemben, de már kezdek hozzászokni, hogy nincs többé. Csodálatos és gazdag negyven évet éltünk át együtt, és ezekből az emlékekből táplálkozom a mindennapokban. A munkám pedig a másik gyógyír a lelkemnek, ami a gyászban is igazi terápia volt számomra. Több színház is felkért, hogy írjak színdarabokat. Nagy megtiszteltetés ez nekem, és szívesen is csinálom, bár folyton időszűkében vagyok, ezért csak nemrég tudtam lejönni a balatonszárszói nyaralómba, ahol minden nyarat töltök. Itt végre kicsit kipihenhetem magam, bár folyton jönnek a vendégeim, hiszen a családom nagy része itt, a Balaton környékén él – mesélt mindennapjairól a 82 éves Kossuth-díjas író. Habár Csukás háromszor volt nős, egyik házasságából sem születette gyermeke, pedig nagyon vágyott rá.

– Fiatalként mint mindenki, én is nagyon vágytam saját gyermekre, de úgy alakult az életem, hogy egyik házasságomból se született. Utólag visszagondolva viszont nem bánom. Mielőtt elismert meseíró lettem, szegénységben és nyomorban, napról napra éltünk és albérletből albérletbe költöztünk. Ezek az életkörülmények minden volt, csak nem ideális egy gyerek számára. Ettől függetlenül megajándékozott az élet három csodálatos keresztgyermekkel, akik olyanok, mintha a sajátjaim lennének, nem is beszélve azokról az emberekről, akik a meséimen nőttek fel.


Kapcsolódó Cikkek