EUR: 332,47 Ft
CHF: 303,24 Ft
2019. szeptember 19., csütörtök
Vilhelmina

Belföld

D. Nagy Lajos: Persze, hogy figyeltettek minket

Pénteken D. Nagy Lajos koncertjével folytatódik a Budai Ifjúsági Parkra emlékező Volt egyszer egy Ifipark sorozat második évada a Várkert Bazárban. A zenész főleg a Rolls Frakció nevű (még a Bikini előtti) zenekarával lépett fel az egykori Ifiparkban.

– A legtöbb zenész kolléga azt mondja, rajongóként kezdett el a Budai Ifjúsági Parkba, vagyis az Ifiparkba járni…


– Én pont nem, akkor mentem oda először, amikor felléptünk a Rolls Frakcióval. De megkedveltem a helyet, és utána látogattam mások koncertjeit. Oldalt volt egy terasz VIP-étteremmel, sokszor egy kellemes vacsora közben lehetett a kollégák produkcióját figyelni. Nagyon jól ki volt találva az Ifipark.

Az augusztus 3-i koncerten D. Nagy minden korszakából elhangzanak majd dalok

– Melyik évben léptek fel ott először?


– 1981 májusában. Emlékezetes volt, mert összesen tizennégyen jöttek el a koncertre. Nyáron már ezerötszázan, szeptemberben pedig hatezren. Mi az Ifiparkban futottunk be.

– A Rolls Frakciónak elég provokatív szövegei és színpadi gesztusai voltak. Az Ifipark pedig szűrte a produkciókat és a közönséget is. Nem volt soha összezördülés?

– Dehogynem! Ezért kellett nekünk minden fellépésünkről felvételt készítenünk, és azt hétfőn reggel leadni a kerületi rendőrkapitányságon. Ez volt a koncertezési lehetőség feltétele.

– Mindig figyelték önöket?

– Persze, engem személy szerint is.

– Hogy lehet így dolgozni?

– Meg lehet szokni. A tapasztaltak nekem azt mondták, hogy a nyilvánosság megvéd, és azt tanácsolták, hogy legyek mindig szem előtt, nyilvánosság előtt.

Egy kis provokációért nem mentek a szomszédba (fotó: Fortepan.hu)

 

– Pénteken a Várkert Bazárban a Volt egyszer egy Ifipark sorozatban egy egyéni projekttel lép fel. Mit hall majd, aki elmegy?

– Játszunk a legutóbbi szólólemezemről, Az idő foglyai című albumról, elhangzik pár kedvenc Bikini-nótám, és természetesen játszunk Rolls-számokat. Díszvendégnek meghívtam Trunkos Andrást, a zenekar lelkét, a legtöbb dal szerzőjét. Meglepetésként a készülő új albumomról is játszom, ugyanis épp aznap jelenik meg erről az első kétszámos maxi single.

– A teljes albumot mikor hallhatja a közönség?

– Összesen három maxi jelenik meg, tavasszal pedig a teljes album is.

Volt egyszer egy Ifipark koncertek

augusztus 3.: D. Nagy Lajos

augusztus 11.: Hobo

augusztus 23.: Apostol

szeptember 7.: Dinamit

Az előadások 20 órakor kezdődnek.

 

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek