2019. szeptember 16., hétfő
Edit

Sport

De Bruyne: Ha nem nyerünk Brazília ellen, semmi értelme, hogy negyeddöntősök vagyunk

Már a brazilok elleni slágermérkőzésről beszélt Kevin de Bruyne, miután a belgák hétfőn kétgólos hátrányból fordítva, 3-2-re legyőzték Japánt az oroszországi labdarúgó-világbajnokság nyolcaddöntőjében.

“Egyértelműen a brazilok a favoritok, de ha meg akarjuk nyerni a tornát, akkor mindenkit meg kell vernünk” – szögezte le a Manchester City középpályása. “A japánok ellen nem akartunk veszíteni és hazarepülni, és ez a következő mérkőzésre is érvényes. Nyerni akarunk Brazília ellen, különben semmi értelme annak, hogy negyeddöntősök vagyunk” – tette hozzá.


De Bruyne ugyanakkor figyelmeztetett arra, hogy a dél-amerikai gárda nemcsak Neymarból áll.

“Természetesen mindenki őt figyeli, de én sok brazillal játszom egy klubban, és tudom, hogy mennyire jók” – jelentette ki.

Roberto Martinez szövetségi kapitány közölte, kisgyermekként ilyen meccsekről álmodik az ember:

“Brazília ellen a világbajnokságon, mindenki erre vágyik. Az első perctől kezdve élvezni fogjuk” – tette hozzá, majd rátért a japánok elleni bravúrra: “Ennél büszkébb nem is lehetnék a csapatomra. Nagyon kevesen tudnak 0-2-ről fordítani, ez a szenvedély és az elszántság jele” – vélekedett a 44 éves spanyol tréner.

Vincent Kompany kiemelte, hogy két cserejátékosuk, Marouane Fellaini és Nacer Chadli szerezte a második és harmadik gólt.

“Ez volt a különbség a két válogatott között. Olyan játékosok ülnek a kispadon, akik képesek meccseket eldönteni. Nagyon nehéz helyzetben is megőriztük a nyugalmunkat, és megmutattuk a mentális erőnket” – vélekedett a hátvéd.

A 22 mérkőzés óta veretlen belgák pénteken 20 órakor találkoznak Brazíliával a kazanyi negyeddöntőben.

Kapcsolódó Cikkek

  • Az építőipar jelentősen hozzájárul a gazdasági növekedéshez

    Az építőipar jelentősen hozzájárul a gazdasági növekedéshez

    A júliusban visszatért lendület ellenére a későbbiekben változékonyan alakulhat az építőipar teljesítménye, de a jelek szerint a harmadik negyedévben is az első félévihez hasonló, 1 százalékpont körüli mértékben járulhat hozzá a gazdaság (GDP) növekedéséhez – így értékelték az MTI-nek nyilatkozó elemzők a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) pénteken kiadott adatait.

  • Messi kritizálta a Barcát Neymar miatt

    Messi kritizálta a Barcát Neymar miatt

    Odaszúrt a Barcelona vezetőségének Lionel Messi. A Marca című spanyol lapnak adott interjújában annak a véleményének adott hangot, hogy a klub nem biztos, hogy mindent megtett Neymar szerződtetéséért.