EUR: 321,99 Ft
CHF: 285,28 Ft
2018. december 19., szerda
Viola

Egyéb Eger

Diákok segítik az önkormányzat munkáját

Júliustól Eger önkormányzatánál is elindult a nyári diákmunkaprogram, amelyet a Nemzetgazdasági Minisztérium hirdetett meg 16–25 év közötti nappali tagozatos tanulói vagy hallgatói jogviszonnyal rendelkező fiatalok foglalkoztatásához.

Az önkormányzatoknak a járási hivatalokhoz kellett benyújtaniuk a felmerülő munkaerőigényüket. Azok a fiatalok dolgozhatnak a Nyári diákmunka 2018 elnevezésű programban, akik előzetesen nyilvántartásba vételüket kérték a Járási Hivatal Foglalkoztatási Osztályán. Ők – a minisztériumi szabályozás szerint – június 18-a és augusztus 31-e között, legfeljebb 2,5 hónapig és napi 6 órában vállalhatnak munkát az önkormányzatnál. Egerben összesen csaknem 80 főt foglalkoztatnak ilyen módon.

Kapcsolódó Cikkek

 • Az idén többet költenek a magyarok ajándékokra

  Az idén többet költenek a magyarok ajándékokra

  Az idén a magyarok többet szánnak karácsonyi ajándékra, mint tavaly és kevesebbeknek kell előre takarékoskodniuk az ünnepi kiadásokra – közölte a Budapest Bank kedden a megbízásából készített GfK reprezentatív kutatás megállapításait.

 • A mesterséges intelligencia olyan lesz mint az internet

  A mesterséges intelligencia olyan lesz mint az internet

  Muszáj foglalkoznunk a mesterséges intelligencia kérdésével, ugyanis viszonyt kell képeznünk vele, hogy megismerhessük, hogy milyen hatással is lesz az életünkre – mondta Palkovics László innovációs és technológiai miniszter, a LEXI AI Generation nemzetközi mesterséges intelligencia chatbot verseny díjátadóján csütörtökön.

 • Csökkent az agresszív légi utasok, nőtt a balesetek száma

  Csökkent az agresszív légi utasok, nőtt a balesetek száma

  Csökkent az agresszív légi utas száma 2017-ben az előző évihez viszonyítva, de nőtt a légi balesetek száma 2018 első fél évében – hangzott el a Nemzetközi Légi Szállítási Szövetség (IATA) genfi konferenciáján csütörtökön.

 • A Creativ Chef megmutatja, ő hogy szereti

  A Creativ Chef megmutatja, ő hogy szereti

  Nagy Eszter kreatív séf neve ma már ismerősen cseng az újdonságokra nyitott vagy akár klasszikus ízeket kedvelő hobbiszakácsok körében. A Konyhafőnök Szuperdöntő című show-műsor nyertese a most megjelent Kreatívan magyarosan – én így szeretem című könyvével bizonyítja, hogy mi, magyarok a gasztronómiánk sokszínűségét tekintve a világ legszerencsésebbjei vagyunk.