2018. szeptember 22., szombat
Móric

Egyéb Eger

Diákok segítik az önkormányzat munkáját

Júliustól Eger önkormányzatánál is elindult a nyári diákmunkaprogram, amelyet a Nemzetgazdasági Minisztérium hirdetett meg 16–25 év közötti nappali tagozatos tanulói vagy hallgatói jogviszonnyal rendelkező fiatalok foglalkoztatásához.

Az önkormányzatoknak a járási hivatalokhoz kellett benyújtaniuk a felmerülő munkaerőigényüket. Azok a fiatalok dolgozhatnak a Nyári diákmunka 2018 elnevezésű programban, akik előzetesen nyilvántartásba vételüket kérték a Járási Hivatal Foglalkoztatási Osztályán. Ők – a minisztériumi szabályozás szerint – június 18-a és augusztus 31-e között, legfeljebb 2,5 hónapig és napi 6 órában vállalhatnak munkát az önkormányzatnál. Egerben összesen csaknem 80 főt foglalkoztatnak ilyen módon.

Kapcsolódó Cikkek

 • Meghalt Kulcsár Győző, a nemzet sportolója

  Meghalt Kulcsár Győző, a nemzet sportolója

  Szerda este hetvenhét éves korában elhunyt Kulcsár Győző négyszeres olimpiai bajnok párbajtőröző. Csapatban háromszoros világbajnok, továbbá két világbajnoki ezüst- és négy bronzérem tulajdonosa, valamint többszörös országos bajnok.

 • Egy elfelejtett hadjárat története

  Egy elfelejtett hadjárat története

  1968. augusztus 20-áról 21-ére virradó éjszaka a Varsói szerződés négy tagállama – Szovjetunió, Lengyelország, Bulgária és Magyarország – megszállta a szintén szövetséges Csehszlovákia területét.

 • Fesztivál fesztivál hátán

  Fesztivál fesztivál hátán

  Javában dübörög a Jameson CineFest nemzetközi filmfesztivál, de a muzsika kedvelői sem unatkoznak ebben az időszakban. Múlt hétvégén zajlott az Utcazenei Fesztivál, ahol élő zenés programokkal várták az érdeklődőket, és ahol többek között a Vahúr csodát lát együttes szórakoztatta a közönséget.