2018. december 19., szerda
Viola

Extra

Diana sorsára juthat Meghan Markle

Meghan Markle-ben és Diana hercegnében sokkal több a közös vonás, mint azt bárki gondolná. Néhányan azonban úgy vélik, ha a sussexi hercegné nem vigyáz, könnyen a Szívek Királynőjének tragikus sorsára juthat.

Diana fotó: Profimedia, INF

„Diana és Meghan imádná egymást”, „A legjobb barátnők lennének”, „Diana büszke lenne Harry választására” – olvashattuk az angol sajtó szalagcímeit az elmúlt fél évben. Mint amikor az állóvízbe követ dobnak, olyan hullámokat vetett az amerikai, közrendű, félvér, ráadásul elvált színésznő felbukkanása a britek körében. Meghan és Harry azonban a királyi család molyrágta törvényeit félresöpörve kitartott egymás mellett. Úgy, ahogy azt Diana hercegnő megálmodta fiának. A herceg édesanyja is minden pillanatban a feszes szabályok lazításán munkálkodott, ahogy azt Meghantől várja a világ. A sussexi hercegné szinte minden egyes mozdulatát ugyanis a néhai Dianáéhoz hasonlítják, kikiáltották utódjául. Csakhogy a tündérmese egy csapásra rémálommá válhat. Diana évtizedekig csendben tűrt, Meghanon azonban a XXI. század vívmányainak köszönhetően sokkal nagyobb a nyomás. Az egykor ünnepelt színésznő ugyanis csupán három hónapja tagja a királyi családnak, de máris arról cikkeznek, hogy apósa, Károly herceg orrol rá, a királynő is kezdi elveszíteni jóindulatát irányába, a beilleszkedést ráadásul saját családja sem könnyíti meg. Egyre élesebben kirajzolódik, hogy senkinek sem tud megfelelni. Néhány hónapja pedig még arról cikkeztek, hogy Károlyt annyira lenyűgözte Meghan, hogy becenevet is adott neki: Volfrámnak szólította menyét, mert akárcsak a fém, ő is nagyon kemény és hajlíthatatlan. Azonban úgy tűnik, igaz a mondás, ami nem hajlik, az törik, és kettejük kapcsolata is hasonló sorsra juthat. Az utóbbi időben ugyanis maga Károly dorgálta meg a sussexi hercegnét, hogy túl sokat költ márkásabbnál márkásabb ruhákra, túlköltekezése pedig hamar ellentéteket váltott ki a famíliában.


Profimedia, Press Association

A királynő saját személyi asszisztensét adta korábban Meghan mellé, hogy unokája kedvese mihamarabb felvegye a család ritmusát és hamar beilleszkedjen. Az újdonsült családtag azonban folyamatosan ellenszegül. Sem a ruhatára, sem a nyilvános eseményeken való viselkedése nem megfelelő, amit már II. Erzsébet is egyre nehezebben tűr.

Meghannak a saját családja sem könnyíti meg a dolgát. Apja, Thomas és féltestvére, Samantha folyamatosan botrányt okoznak. Legutóbb azzal fenyegetőzött, ha apjuk meghal, Meghan hibája lesz, mivel Thomas rendkívül fájlalja, hogy a hercegné nem tart vele szoros kapcsolatot, ami már az egészségére is kihat. A legfrissebb hírek szerint Meghan eltávozást kért a palotából néhány napra, hogy édesanyjával tölthessen pár napot Amerikában. Minden bizonnyal ki szeretné fújni magát, hiszen ennek a fele is bőven elég lenne bárkinek, hogy kiboruljon.


Ahogy egykor Diana vállán, úgy Meghanén is hatalmas a nyomás. Diana összeroppant az elvárások és az őt ért támadások súlya alatt…

Profimedia, Splash

 

 

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek