2019. szeptember 17., kedd
Zsófia

Egyéb Pécs

Dinnyeszezonra fel!

Nem akármilyen védjegyet kaptak a baranyai dinnyék. Egy olyan különleges matricával látták el a megyéből kikerült gyümölcsöket, amelyből még azt is megtudhatják a vásárlók, hogy napra pontosan mikor érett be a gyümölcs, és mikor szállították be a földekről. Mindez a baranyai gazdák ötlete volt, hogy így is népszerűsítsék a mézédes dinnyét. De nem csak ezzel a kezdeményezéssel szeretnék felhívni a minőségi termékre a figyelmet. 9. oldal. 

Az éves dinnyefogyasztás 10 éve fejenként 8-9 kilogramm volt, mostanra 13-15 kilogramm körül mozog. A cél, hogy még több hazai gyümölcs fogyjon (Fotó: Németh Kriszta)

 

Kapcsolódó Cikkek

 • A BDO-é a legjobb csapat

  A BDO-é a legjobb csapat

  Minden eddiginél kiegyenlítettebb küzdelmet hozott a legjobb céges focicsapatok Tatabányán rendezett döntője, ahol fővárosi győztes vihette haza a serleget vasárnap a Földi Imre Sportcsarnokból.

 • Meghalt Marton László

  Meghalt Marton László

  Hosszan tartó, súlyos betegség után, életének 77. évében, csütörtökön elhunyt Marton László Kossuth-díjas rendező –…

 • Még virágosabb lett a Szent István út

  Még virágosabb lett a Szent István út

  Újabb automata öntözőrendszerrel felszerelt virágládák helyeztek ki a nagy forgalmat elbíró Szent István útra, így ismét sokkal barátságosabb és zöldebb lett a győri belváros.

 • Megtelik a szegedi égbolt

  Megtelik a szegedi égbolt

  Magyar produkciók és különleges külföldi gépek, valamint egyszerre három hőlégballonverseny várja az érdeklődőket a legnagyobb hazai repülős rendezvényen, a pénteken kezdődő IV.