2018. szeptember 18., kedd
Diána

Egyéb XVII.kerület

Divatos díszmagyar újratervezve

Ilyen még nem volt Rákosmentén − írta közösségi oldalán Dunai Mónika országgyűlési képviselő. És milyen igaz, magyaros időutazás helyszíne volt a Szent Iván éjjelén rendezett polgári piknik nyitányaként a Pál Apostol Katolikus Általános Iskola és Gimnázium.

A régmúlt idők viseleteit Hampel Katalin álmodta újra. A magyaros ruhaköltemények bemutatóján a képviselők is megmutatták, hogyan festettek volna régi korok elegáns öltözékeiben.

Újra divat a díszmagyar

− Méltán lehetünk büszkék hagyományaink között a viseleteinkre is, gazdag népi motívumkincsünkre, amelynek továbbéltetése és átörökítése is kötelességünk. Jó látni, hogy a díszmagyar ma ismét divatosnak számít − summázott Dunai Mónika az estet követően.

Kapcsolódó Cikkek

 • Tovább növelte előnyét a Ferencváros

  Tovább növelte előnyét a Ferencváros

  A Budapest Honvéd vendégeként 1-0-ra győzött a Ferencváros az NB I-es labdarúgó-bajnokságban, így a tabellán négy pontra nőtt a különbség a listavezető és a második helyezett Honvéd között.

 • Újabb többmilliárdos beruházás

  Újabb többmilliárdos beruházás

  Lassan megszokottá válnak Debrecenben a nagyberuházások. Ezek közé tartozik az Egyetem téri campus területén csaknem hárommilliárd forintból, 2019 végére felépülő modern, többfunkciós tanulóközpont is.

 • A Vass Lajos a kézisek második otthona lesz

  A Vass Lajos a kézisek második otthona lesz

  Birtokba vehették a diákok a Vass Lajos Általános Iskolában nemrég elkészült új kézilabdapályát, amely a kormány hárommilliárd forintos „Rekortánpálya-fejlesztési programja” részeként, a Magyar Kézilabda Szövetség beruházásában valósult meg idén nyáron.