EUR: 323,29 Ft
CHF: 286,69 Ft
2018. december 17., hétfő
Lázár, Olimpia

Egyéb XVII.kerület

Divatos díszmagyar újratervezve

Ilyen még nem volt Rákosmentén − írta közösségi oldalán Dunai Mónika országgyűlési képviselő. És milyen igaz, magyaros időutazás helyszíne volt a Szent Iván éjjelén rendezett polgári piknik nyitányaként a Pál Apostol Katolikus Általános Iskola és Gimnázium.

A régmúlt idők viseleteit Hampel Katalin álmodta újra. A magyaros ruhaköltemények bemutatóján a képviselők is megmutatták, hogyan festettek volna régi korok elegáns öltözékeiben.

Újra divat a díszmagyar

− Méltán lehetünk büszkék hagyományaink között a viseleteinkre is, gazdag népi motívumkincsünkre, amelynek továbbéltetése és átörökítése is kötelességünk. Jó látni, hogy a díszmagyar ma ismét divatosnak számít − summázott Dunai Mónika az estet követően.

Kapcsolódó Cikkek

 • Csökkent az agresszív légi utasok, nőtt a balesetek száma

  Csökkent az agresszív légi utasok, nőtt a balesetek száma

  Csökkent az agresszív légi utas száma 2017-ben az előző évihez viszonyítva, de nőtt a légi balesetek száma 2018 első fél évében – hangzott el a Nemzetközi Légi Szállítási Szövetség (IATA) genfi konferenciáján csütörtökön.

 • A Creativ Chef megmutatja, ő hogy szereti

  A Creativ Chef megmutatja, ő hogy szereti

  Nagy Eszter kreatív séf neve ma már ismerősen cseng az újdonságokra nyitott vagy akár klasszikus ízeket kedvelő hobbiszakácsok körében. A Konyhafőnök Szuperdöntő című show-műsor nyertese a most megjelent Kreatívan magyarosan – én így szeretem című könyvével bizonyítja, hogy mi, magyarok a gasztronómiánk sokszínűségét tekintve a világ legszerencsésebbjei vagyunk.

 • Adományokat osztottak

  Adományokat osztottak

  250 nehéz körülmények között élő család vehetett át adományt Zalaegerszegen, az élelmiszercsomagokat a Család- és Gyermekjóléti Központ munkatársai állították össze az önkormányzat kétmillió forintos támogatásnak köszönhetően.

 • Egyedi értékeket őriznek

  Egyedi értékeket őriznek

  A hucul lovaktól a Bodrog vízi élményútvonalig: természetvédelmi és a természeti értékekre épülő turisztikai célú fejlesztések kezdődtek az Aggteleki Nemzeti Park Igazgatóság (ANPI) működési területén.